Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prťata by měla mít o kilo víc, protože když onemocní, tak nežerou a u hubených je to o nervy jestli po týdnu nejedení neskončí nakonec na kapačkách. U dětí co mají kilčo navíc je týden bez jídla pohoda.
Je jedno jak vypadá jako mrně - důležité je, aby z dítěte pak nebyl tlustý školáček.
@Lynette píše:
Prťata by měla mít o kilo víc, protože když onemocní, tak nežerou![]()
![]()
![]()
jn fakt, kvuli nemocem je odbry kdyz maji kilco na vic. Ale pokud to sou skolacci co vymetaji kantynu a dlabou se bramburkama tak s tim, jetsli je ted budeme drzet na uzde stejne pakmoc nenadelame
To mi ted porad rika moje mama. Dela uklizecku na zakladni skole a porad nadava jak sou odpadkovy kose a lavice plny svacin, co deti vyhodi a vsude se vali mrte obalu od bramburku a sladkosti
@KarlaNim NO a kde na to ti školáčci berou peníze?
Já svýmu udělám svačinu a do školy peníze nosit nebude. Kapesné dostávat bude, ale peníze mu nosit do školy nedovolím.
@Lynette
co si pamatuji ze sve skusennosti, tak me nasi taky nechteli davat moc penize ani do skoly, ale ja si vzdy na nejakou tu susenku pucila u kamaradky, a pak sem to musela vracet ![]()
@Rakosnicek1983
jj je to haluz, asi stejný jako rozdíl co máme mezi holčičkama s kamarádkou ![]()
Naše dítě má v 8 měsících 7,5 kila a 70 cm a to žere jak zjednanej. Ráno kojím, dopoledne bílý jogurt, zatím dá půl skleničky, k obědu masozelenina, těch 200 g dá s přehledem, odpoledne ovoce, taky sní celou skleničku a klidně by si přidal, večer mísa kaše + kojení, v noci kojím tak 2×. Sem tam dostane nějakou tu křupku nebo rohlík. Asi to vyplazí, celý den někde něco montuje ![]()
@KarlaNim podle toho co jsi napsala syn nepatří rozhodně mezi tlusté děti ![]()
Dělala bych věci podle sebe
záleží i na výšce miminka, naše malá je hrozně vysoká a tak váží víc než její vrstevníci. Jinak děti to vždycky vyběhají ![]()
Souhlas s tím, že až se začne víc hýbat, všechno může být jinak. Jídelníček má úplně v poho. Syn měl nachlup stejnou váhu a výšku už v 6 měsících (z kojení), v 8 měsících 9,82kg a 75cm a teď v roce 10kg a 80,5cm
Takže za poslední 4 měsíce, kdy začal lézt a obcházet nábytek, tak přibral sotva 200g a jen se vytahuje do výšky. A to jí 7× denně a musíme se před ním s jídlem schovávat ![]()
Ahojte holky, tak ten příspěvek už je šest a půl let starý
Bara je krásná stihla holka a ani špiček navíc. Vše vybehala ![]()
Teď mám měsíc a půl starou Nikoletku a začínáme spickovatet
Takzi už si vrásky dělat nebudu a budu si užívat každého špičku co malá má ![]()
![]()
@Siemenss píše:
Ahojte holky, tak ten příspěvek už je šest a půl let starýBara je krásná stihla holka a ani špiček navíc. Vše vybehala
Teď mám měsíc a půl starou Nikoletku a začínáme spickovatetTakzi už si vrásky dělat nebudu a budu si užívat každého špičku co malá má
Novější reakce byly na obnovenou diskuzi s novým příspěvkem. ![]()
Nic si z toho nedělejte moje holčička vypadá úplně stejně jako holčička na obrázku a jsem za to ráda
. Není nic hezčího než mít tlusťoučkou holčičku
. Vy ji máte taky krásnou a na ostatní lidi se vykašlete