Mám přestat kojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
13.2.16 13:25

@Teruška85 tohle je hlavně na tobě. Já kojila staršího do 18 měsíců, to jsem byla v cca 20tt. Mladšího ještě lehce po třetím roce… Ale problémy jsem neměla. Na druhou stranu ten kontakt už pak nikdy není takovej.

Jen dodám, že minimum lidí v mým okolí to ví. Nikde to nerozhlašuju. :-) Ale tady to napíšu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
13.2.16 13:27
@Jana206 píše:
A jak víš, že ve Tvém okolí nikdo do 3 let nekojí? Víš, ony ty ženy, které dítě dlouho kojí, se o tom s každým nebaví na potkání. A roční a starší dítě nepotřebuje kojit každou chvíli, stačí ráno po probuzení a večer. Tak jsem to měla u všech 4 dětí, nejstarší byl kojen skoro 3 roky a kromě příbuzných a hodně blízké kamarádky o tom nevěděl NIKDO.Ale emimino to vědělo, psala jsem to do diskuzí v rámci předávání zkušeností. Kojila jsem ho i v těhotenství a 3 měsíce v tandemu s miminkem. Druhorozenou jsem kojila 2 roky a 2 měsíce, třetí se odstavila sama v 15 měsících. Nejmenší má čerstvě rok, kojím ráno a večer, přes den nijak zvlášť kojení nevyžaduje. Kdo nás dobře nezná, tak to neví..
O kojení jsem se bavila snad jen v rámci nějaké diskuze v mateřském centru a tam jsem zjistila, že kojených batolat je opravdu dost.Jen o tom nikdo neví. A každému je po tom houby, asi tak.Kdy která kamarádka odstavila své dítě mě rozhodně nijak neovlivňuje a nedráždí.Co se týče původního dotazu, s lékem na nespavost bych kojit roční dítě přestala, vše má své hranice. Pokud bych chtěla kojit, snažila bych se nespavost řešit jinak.

Souhlasim. Ja uz ted po roce nikde nerikam, ze kojim, jen na dotaz v rodine odpovim - obcas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
13.2.16 13:30
@blumen píše:
Souhlasim. Ja uz ted po roce nikde nerikam, ze kojim, jen na dotaz v rodine odpovim - obcas.

Přesně tak, když se rodina zeptá, tak odpovím. Ale jinak by to nevěděli ani příbuzní, protože jí na každé návštěvě prso nervu :lol: Napije se v klidu a soukromí většinou jen ráno a večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
13.2.16 18:19

@Jana206 Já jsem ale nepsala, že vím jak to chodí v mém okolí. Já jsem psala, že to vím, jak to měly moje kamarádky. A ano, nebylo to téma v MC, ale že jsme se sešly na víně a obvykle na tohle téma prostě dojde :lol: Mluvím o 15-20 maminkách, které znám. Jó to je možné, že některá záměrně lhala a kojila na tajňačku dál :lol: :lol: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
13.2.16 18:31

@Teruška85 přijde mi, z toho jak píšeš, že bys i radši kojit přestala, ale hledáš uklidnění a pochopení, že tě nikdo neodsoudí… na tohle se vykašli, je to jen a jen na tobě. Pro dítě jsi udělala velmi dobře, že jsi rok kojila, teď už je to nadstandard, který by měl být příjemný oběma. Pokud ty nemůžeš spát a jediné řešení jsou léky, které by se při kojení neměly, pak myslím, že bude pro vás všechny lepší přestat kojit. Nikdy nevíš, kolik dané látky se do mléka dostane, může se uvolňovat postupně, některé látky, např. vit. A zůstávají v těle i 3 měsíce. Kdo ví, jak je to s tímhle lékem. Podle mého je tam víc rizika než užitku a tobě ubude starostí Rozhodně je lepší vyspaná máma s energií, která podá UM, než vyčerpaná nervózní, která kojí…

• já jsem kojila do 13 měsíců, u druhého bych ráda kojila ještě déle. Ale pokud by byly nějaké problémy tak prostě dám UM a hotovo, nemá cenu to lámat přes koleno. Přijde mi, že poslední dobou je vyvíjen ze strany všech těch laktačních poradkyň a extra-přírodních matek obrovský tlak, matka, která nekojí snad aby se za to styděla. Nelíbí se mi to, přijde mi, že každý má právo volby, je jasné, že každá matka by měla udělat vše pro své dítě dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale to, co to je, to musíme vědět každá z nás a pokud nejde o nějaké šílenosti, tka by nikdo neměl soudit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová