Mám sen…ale má zmysel?

6.6.23 10:46

Mám sen…ale má zmysel?

Ahojte maminky,

mám malú dcéru Natálku, ktorá ma 2 a pol roka a poslednú dobu sa dosť zamýšľam nad tým, ako kvalitne s ňou tráviť čas… Nechem jej dávať telefón do ruky, ani zbytočne púšťať TV, aj keď čo si budeme občas to aj tak urobím. Každopádne sa to snažím minimalizovať. Premýšlam nad svojim detstvom, kedy som bola vždy vonku s kamarátmi na záhrade a mala som veľkú voľnosť, ale s rodičmi som trávila strašne málo času. Otca ako by som nepoznala a mama sa snažila, ale mala toho veľa (stavali sme dom, chod domácnosti, práca…). Odniesla som si z detstva veľa dobrého ale aj “tráum”, ktoré sa mi postupom času vyplavujú. My ale žijeme v inej dobe a veľa z nás sa deťom môže venovať naplno, čo je skvelé.

Chcem pre Naty to najkrašie detvstvo a aby vedela, že sme tu vždy pre ňu. Chcem aby Naty mala čo najmenej tráum z detstva a trávila so mnou a manželom kvalitný čas, kedy si budeme tvoriť spoločné zážitky a budeme sa venovať jeden druhému. Nie je to len o tom kvalitnom čase, do budúcna to veľmi dieťa ovplyvňuje… bude sebavedomejšia, nebude mať úzkosti, bude sa rozvíjať ako sa má a vôbec ju chcem viesť s tým správnym hodnotám.

Napadlo ma, že urobím knižku, ktorá bude zameraná na rozvoj a upevňovanie vzájomných vzťahov. Myšlienka je, prepojiť ju s jednotlivými ročnými obdobiami aby si dieťa dokázalo spájať a asociovať, čo sa v prírode vlastne deje. Budu tam úlohy, kedy trénuje motoriku, učí sa nové veci, kreslí, strihá atď…ale budú tam aktivity v prírode s rodičmi - budú spolu tráviť čas na výletoch, v lese, parkoch… a potom si spomienky zaznamenávať do knihy. Bude to taká krásna spomienka na celý život a možno krásny darček k narodeninám keď bude staršia - príjemné s užitočným.

Vravím si ale, či by mal niekto o niečo podobné záujem a či rieši rovnaké problémy ako ja a tak by ma zaujímal váš názor.

Momentálne skúšam túto myšlienku tentovať na Doniu, ale nie moc úspešne, tak som sa chcela poradiť s vami, nech do toho neisvestujem peniažky a nikto to vlastne nebude chcieť. Bavilo by vás spoločne vypĺňať takéto úlohy, tráviť spolu čas a spomienky, alebo nechcete byť ničim riadené a robiť si to po svojom?

Páči sa vám táto myšlienka, alebo mám od toho upustiť?

Moc ďakujem a budem rada za každý názor ❤️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13229
6.6.23 11:09

Když to nezkusíš, tak to nezjistíš…
A je vážně tak důležité, aby to zajímalo i někoho jiného? Proč to prostě nemůžeš udělat jen pro své dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.6.23 11:11

@Nikol.Braz Pěkný nápad, ale nejsi první ani padesátá, která by něco takového chtěla prodávat veřejně :mavam: Bohužel, ten trh je těmito věcmi asi dost přesycen. Plus šikovné maminky si něco takového vytvoří s dítětem klidně samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.23 11:12

@Magical-eyes - To že to bude pre moje dieťa je okey, my sa z toho tešíme a knižku si vypĺňame… ale chcela by som to posunúť aj medzi ostatné mamičky a tak ma zaujíma, či by to bolo niečo aj pre iných, alebo si žijem len vo svojej bublinke ak vieš čo myslím.. :)

Chcem mať len širšiu perspektívu, aby som si nemyslela že to je skvelé, ale vlastne len pre mňa. Popravde nie som obklopená takmer žiadnymi maminkami, tak skúšam šťastie tu. Prípadne zapracovať niečo, čo by si ty alebo iné maminky skutočne ocenili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.23 11:15

@unuděná No ja som práve nič podobné nevidela. Teda áno, aktivity kník je veľa, ale nie také kde by sa dali lepiť fotky a písať spomienky. Alebo teda nič podobné som nenašla. Ak niečo poznáš, budem rada keď mi to zašleš:)
Knižku už vytvorenú mám, len mi ide o tú poptávku. Chápem že konkurencia je dosť tvrdá Vidíš to skor skepticky? :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.6.23 11:19

@Nikol.Braz No zkusit to můžeš. Mám kamarádku, které podobné věci živí a říká, že ta konkurence tam je poměrně velká. Plus si vezmi, že náklady na tisk takové interaktivní knihy budou poměrně vysoké, ne jako když tiskneš klasickou knihu. Takže i ta cena by se pak musela vyšplhat dost vysoko, abys z toho vůbec něco měla. A s tím, jak dnes každý šetří, kde to jde, si dovedu představit spíš situaci, že to maminy v obchodě omrknou, inspirují se, ale litr za to nedají - půjdou si něco podobného s dětmi dělat samy.. Ale kdo nic nezkusí, nic nezíská, že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.23 11:25

@unuděná Jo no konnkurencia je obrovská - detských produktov je všade milión. Ten tisk by nebol taký zlý, nemám tam totiž žiadne extra veci typu zipy, vkladačky, vysúvačky a pod… (to už mám pozisťované). Len čo si budeme na rodičovskej je to stále pomerne veľký náklad.
Cenová politika je teiž ďalšia otázka - ja by som si predstavovala tak 700 Kč, nie viac, otázka čo už je veľa a čo málo pre každého niečo iné… No zložité :?
Presne ako píšeš, nezistíš nevieš :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77014
6.6.23 13:59

@Nikol.Braz tak nápad zní dobře, ale zrealizovat to, bude téměř nadlidský úkol,
před nějakým časem zde vycházely deníčky od paní, která vymyslela a zrealizovala takovou tu první knížku dítěte - pojala to trochu jinak, například kresby tam byly pouze černobílé - podařilo se jí to, ale pomáhaly jí tuším ještě dvě kamarádky, a byl to velmi složitý a bolestný proces, též šíleně náročný na finance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
6.6.23 14:26

Chápu jak to myslíš.
Nicméně mám pocit, že to chceš pobrat hrozně zeširoka a ještě specificky. Čím víc omezíš způsob, jakým se dá předmět použít, tím víc si zmenšíš okruh zájemců. Vezmi si, že je na trhu obrovské množství různých pracovních sešitů pro předškolní děti a ty roční období a svátky vždy reflektují.
Já mám třeba už několikátý A4 zápisník s tvrdými deskami bez linek.
Do něho nalepím fotku+povídání+vystřiženou stránku/usušený list/výrobek odkud chci.
Musela bys to mít opravdu geniální, aby se to odlišilo a mělo přidanou hodnotu.
A jako vzorek cílové skupiny říkám, že za 700 bych něco takového v regálu nejspíš ani nevzala do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová