Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Šmoulice musí vědět, co je pro něj přednější… Aby toho jednou nelitoval, že kvůli „dobrým vztahům“ zmeškal narození svého dítěte a to pro zaměstnavatele, kterému to zjevně bylo úplně fuk. Kšeft je asi přednější ![]()
Ano tvůj přítel si musí dupnout. Zaměstnavatel mu může nařídit pouze část dovolené a pokud to bude mít dopředu nahlášené, musí jej zaměstnavatel pustit. Notabebe když tam mají teda tak dobře vztahy, tak narození dítěte člověk zažije jen párkrát za život. Já mám také napomocnou mámu i tchyni, ale po porodu jsem teda chtěla u sebe jen manžela. Bylo to fakt dost náročné období, byl se mnou doma tři týdny, vařil uklízel, pomáhal. Prvních 14dni jsem nebyla schopna nic, byla jsem ráda, že si sednu. Podle mě mu teda vůbec nic nedochází. Jinak každý je nahraditelny, odridi to někdo jiný a pokud má šéf problém tak ať sedne za volant a jede sám.
@Any111 tak samozřejmě, kdyby se narodil malý úplně mimo tak nenadělám nic, ale kdyby si vzal dovolenou a šlo to jak má, nějak se to skloubit dá a může to vyjít. Jde o to, že zaměstnavatel mu to nechce schválit a vlastně, že přítel nekterak neprotestuje. Když by mohl vzít jízdu „okolo komína“ a být denně doma (zkusil to)nechce, nebaví ho to a je z toho unavený a akorát nervní a nedivím se, to by v 6 ráno odjel a cca 21h doma.
Je jedno, zdali mám doma kamionistu nebo inženýra, který je neustále v zahraničí za prácí. Přinese domů 50k a je spokojený, práce ho baví, ale evidentně už zasahuje do našeho soukromí a to razantně příliš. Po dobu 2 let co jezdí neměl dovolenou. Prostě mu ji nedají nebo odvolají. On za dobré slovo a příplatek pro ně udělá také stojku.
Nevím jestli si mám prosadit svou a postavit si hlavu nebo prostě dělat co chce, protože nás teď bude živit ![]()
Už při hadce zaznělo, že pokud nechci, aby vydělával tak nebude jezdit a půjde dřít zpět na stavbu za pár tisíc (měl nabídku práce denně kamionem doma a to ho nebaví viz. výše) ale že nedostanu ani korunu ať pak nebrecim. OnSice v zápalu hádky, ale takové chování je pro mě nepřijatelné.
Ale zase nevím jak se zachovat. Jsem introvert, rak, někoho nekonfliktní člověk a dělá mi problém se hádat nebo dosáhnout svého a stát si za tím ![]()
@Šmoulice on o tom mluví, povídáme si, že to snad vyjde a že tam chce být a plánuje si jak miminko zapije na zdraví atd… jen mi přijde že mu nedochází spousta věcí, nedochází mu jaký porod je a šestinedělí a že já budu potřebovat jeho oporu, pro něj jsem 23tt a ještě času dost, nebo nevím jak si to mám vyložit. On by nejraději nakupoval až budu týden před porodem nebo nevím. Prostě se těší to ano, ale jde mimo něj všechno a nevím jak mu to narvat do hlavy, aby to viděl i jako skutečnost nikoli jak to vypráví ostatní ![]()
Já chlapa u porodu měla, on byl rád, ale upřímně nevím, zda je o co stát a slabší to neunesou - krev, voda, stolice… a porodit stejně musí ženská, chlap leda drží za ruku
Musíš se rozmyslet, zda oželíš partnera nebo peníze, oboje evidentně mít nemůžeš a dovolenou pro něj nevydupeš (když půjdeš na jeho šéfa řvát, výsledek bude spíš opačný), jeho slova, že půjde dělat za míň a ty nedostaneš nic, jsou logická - bude ale po tvém a bude u tebe při porodu a po něm - výběr je evidentně jen na tobě