Mám strach, když je dcera pryč

Anonymní
29.1.24 09:49

Mám strach, když je dcera pryč.

Dobrý den, nemám otázku, ale potřebuji radu.
Jsem rozvedená 2 roky, žiju s dcerou sama a mám neskutečný strach, když dcera odjede k tátovi nebo babičce. Představuji si hrozné scénáře, že se jí něco stane a já u toho nebudu.
Manžel se mnou víceméně nekomunikuje, aby mi zavolal, že je v pořádku atd. Když napíšu sms, nereaguje.
Teď třeba mám jít na ples, když bude dcera u babičky a nejraději bych účast zrušila a byla doma s dcerou. Mám panický strach odjet něam dál, že mě bude potřebovat a ja nebudu v dosahu. A takhle je to se vším.
Asi mi zde napíše spousta žen, že jsem hysterická a mám se věnovat sobě ve volném čase, ale prostě mi to nejde. Má to také některá tak?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
694
29.1.24 09:54
@Anonymní píše:
Dobrý den, nemám otázku, ale potřebuji radu.
Jsem rozvedená 2 roky, žiju s dcerou sama a mám neskutečný strach, když dcera odjede k tátovi nebo babičce. Představuji si hrozné scénáře, že se jí něco stane a já u toho nebudu.
Manžel se mnou víceméně nekomunikuje, aby mi zavolal, že je v pořádku atd. Když napíšu sms, nereaguje.
Teď třeba mám jít na ples, když bude dcera u babičky a nejraději bych účast zrušila a byla doma s dcerou. Mám panický strach odjet něam dál, že mě bude potřebovat a ja nebudu v dosahu. A takhle je to se vším.
Asi mi zde napíše spousta žen, že jsem hysterická a mám se věnovat sobě ve volném čase, ale prostě mi to nejde. Má to také některá tak?
Děkuji.

Nejak nechapu, proc tva otazka zni, zda to ma nekdo stejne a ne tak, ze bys chtela vedet, co s tim mas delat. I kdyby to mela nektera stejne, obe byste to mely resit s odbornikem, protoze to v poradku neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.1.24 09:57

Řešila bych své úzkosti s psychologem, protože toto už je opravdu za hranicí běžného strachu o dítě. Nepíšeš, jak je stará, to je také dost důležité. Jestli jí je rok, tak se to dá ještě docela chápat, ale školkové a starší dítě už od sebe musíš umět odpoutat. Věříš své mámě? Věříš jejímu otci? Nemůže mít svůj telefon a dát ti sama vědět, jak se u taťky má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
29.1.24 10:04

Nějaký obavy jsou přirozený. Mám je taky. Jsme mámy a některý holt úzkostlivější. A nad odborníkem jsem nikdy nepřemýšlela. Pokud ti to ničí kvalitu života pak bych nad ním uvažovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
29.1.24 10:05

Tak mas otazku nebo chces radu? Psala jsi, ze chces radu. Jsi uzkostna-hystericka. Rada zni, res to s nekym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.24 10:09

Takže jí radíte vyhledat psychiatra, aby lépe zvládala to, že dá dítě pomalu neznámo kam, na dotazy, jestli jsou v pořádku, jí nikdo nereaguje a ona je z toho ve stresu?
Tak jako aby nad tím mávla rukou, tak prostě dítě se buď vrátí, nebo ne, ušetřím na jídle, nebo co??

Ano, já to chápu. A první věcí je důsledně trvat na KOMUNIKACI s tím otcem: Pokud odmítá komunikovat, dceru bych mu nedávala a řešila s ospodem, protože tohle zavání hlubší problémem po rozvodu a zakladatelka evidentně má důvod, proč partnerovi nevěřit.
Babička je tvá matka, nebo matka partnera? A tam komunikují? Věříš jim? Pokud ano a není tam podobný problém jako s partnerem, paralyzuje tě to, tak bych zvážila psychologa, protože to už zvýšenou úzkostí zavání. A to fakt ničí život.
A ano, měla jsem to taky tak. A je to jediný důvod, proč bych se podruhé už nerozváděla, tohle bylo těžší než jsem si myslela, jenže člověk si někdy vybírat nemůže.

• Citovat
  • Upravit
53190
29.1.24 10:11
@Anonymní píše:
Takže jí radíte vyhledat psychiatra, aby lépe zvládala to, že dá dítě pomalu neznámo kam, na dotazy, jestli jsou v pořádku, jí nikdo nereaguje a ona je z toho ve stresu?
Tak jako aby nad tím mávla rukou, tak prostě dítě se buď vrátí, nebo ne, ušetřím na jídle, nebo co??Ano, já to chápu. A první věcí je důsledně trvat na KOMUNIKACI s tím otcem: Pokud odmítá komunikovat, dceru bych mu nedávala a řešila s ospodem, protože tohle zavání hlubší problémem po rozvodu a zakladatelka evidentně má důvod, proč partnerovi nevěřit.
Babička je tvá matka, nebo matka partnera? A tam komunikují? Věříš jim? Pokud ano a není tam podobný problém jako s partnerem, paralyzuje tě to, tak bych zvážila psychologa, protože to už zvýšenou úzkostí zavání. A to fakt ničí život.
A ano, měla jsem to taky tak. A je to jediný důvod, proč bych se podruhé už nerozváděla, tohle bylo těžší než jsem si myslela, jenže člověk si někdy vybírat nemůže.

Však jí radíš totéž, co my :lol: Jasně, že jí to paralyzuje a ovlivňuje život, když přemýšlí, že zruší svůj program aby nemusela dítě dát babičce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
29.1.24 10:11

Urcite ti tady napise vetsina jak jsi uzkostna a hysterka. Ale ver, ze normalni mama ten strach ma, ldyz dava dite nekam nebo nekomu komu neduveruje. Ty co to pisou maji bud za zadeli babicky a manzeli, lteri se o deti staraji lepe nez ony= jsou zodpovednejsi nez ony nebo proste oni presne jejich rozkazy:).. takze nemaji duvod bud z pozice sve povahy sobecke nic resit a nebo z pozice toho, ze vi, ze je postarano.
Na druhou stranu se s timhle strachem musis naucit pracovat, dite poroste a bude samostatnejsi a tech situaci bude vic a vic… az bude treba v cizine na stredni atd atd… Na dalsi stranu zase az bude dcera cetsi 6-8 tak bude mit mobil a sama ti muze zavolat a napsat ( je jasne, ze i ted by chtela, bohuzel otec ji to asi nedovoli, protoze resi sebe a ne to, aby jeho diteti bylo co nejlepe, ale s tim moc neudelas), takze tohle ber jako sanci naucite se sama se svymi obavami ( i kdyz opravnenymi nekdy) pracovat. Je to tezke, hodne tezke, ale jde to… Posilam silu a drzim palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
29.1.24 10:15
@Anonymní píše:
Tak jako aby nad tím mávla rukou, tak prostě dítě se buď vrátí, nebo ne, ušetřím na jídle, nebo co??Ano, já to chápu. A první věcí je důsledně trvat na KOMUNIKACI s tím otcem: Pokud odmítá komunikovat, dceru bych mu nedávala a řešila s ospodem, protože tohle zavání hlubší problémem po rozvodu a zakladatelka evidentně má důvod, proč partnerovi nevěřit.

Bohuzel psychicke tyrani ze strany otce dnes nikdo neresi, on na to ma pravo :pocitac: :poblion: :pocitac: Prestoze je jasne dano, ze rodicese musi navzajem o diteti informvat, plati to jako vetsina jen pro matku… kdyby otci nedala info to by byl cvrkot a tytyty a vyhrozovani, ale opacne to spravne :poblion:.
Ano kdyby otec chtel, aby vztahy byly dobre, tak mamince napise jedniu treba za dva dny… posle fotku… Ale to nikoho nezajima beztak za vse vzdy muze matka a chudacek otec se jen brani:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.1.24 10:16
@Aglája75 píše:
Urcite ti tady napise vetsina jak jsi uzkostna a hysterka. Ale ver, ze normalni mama ten strach ma, ldyz dava dite nekam nebo nekomu komu neduveruje. Ty co to pisou maji bud za zadeli babicky a manzeli, lteri se o deti staraji lepe nez ony= jsou zodpovednejsi nez ony nebo proste oni presne jejich rozkazy:).. takze nemaji duvod bud z pozice sve povahy sobecke nic resit a nebo z pozice toho, ze vi, ze je postarano.
Na druhou stranu se s timhle strachem musis naucit pracovat, dite poroste a bude samostatnejsi a tech situaci bude vic a vic… az bude treba v cizine na stredni atd atd… Na dalsi stranu zase az bude dcera cetsi 6-8 tak bude mit mobil a sama ti muze zavolat a napsat ( je jasne, ze i ted by chtela, bohuzel otec ji to asi nedovoli, protoze resi sebe a ne to, aby jeho diteti bylo co nejlepe, ale s tim moc neudelas), takze tohle ber jako sanci naucite se sama se svymi obavami ( i kdyz opravnenymi nekdy) pracovat. Je to tezke, hodne tezke, ale jde to… Posilam silu a drzim palce :srdce:

Chyba. Jen se nepovažujeme za lepšího rodiče, než jsou otcové našich dětí. Věř, že občas taky skřípu zubama, když slyším, co děti u babičky mohly dělat nebo jak je tatínek zrasil na túře po Alpách, ale to neznamená, že zrušíme veškeré naše aktivity, abychom si ty děti mohly 24/7 hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
29.1.24 10:16

Každý rodič má strach. Kdyby se něco stalo, tak se přece ozvou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
29.1.24 10:17

Stát se muze lecos i když je s tebou. Ty jejímu otci nebo babičce nevěříš, ze se dokazi postarat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
29.1.24 10:19
@Kriss Tina píše:
Stát se muze lecos i když je s tebou. Ty jejímu otci nebo babičce nevěříš, ze se dokazi postarat?

Taky to tak na mě působí. Chápu, že má strach, na druhou stranu, kdyby u mě bylo dítě a pořád po mně někdo chtěl, abych se ozývala, že je vše OK, taky by mě to nebavilo a brala bych to, že mi nevěří. Abych psala ideálně denně, co jsme kdy kde dělali a tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36138
29.1.24 10:27

Měla by jsi to řešit s odborníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
29.1.24 10:29
@unuděná píše:
Chyba. Jen se nepovažujeme za lepšího rodiče, než jsou otcové našich dětí. Věř, že občas taky skřípu zubama, když slyším, co děti u babičky mohly dělat nebo jak je tatínek zrasil na túře po Alpách, ale to neznamená, že zrušíme veškeré naše aktivity, abychom si ty děti mohly 24/7 hlídat.

Ale prdlajs. Jen jsi nezazila nekoho opravdu nezodpovedneho s kym tvym detem neni dobre a byt u nej nechteji:). A nebo je ti to proste sumak… Jsou lide co sveho rodice bez jakychkoli vycitek svedomi strci do hnusne dorazovmy LDN a mysli jen na sebe a pak ti, co kvuli svemu nemocnemu rodici odejdou z prace a umozni mu krasny odchod ze zivota castesne na ukor sveho pohodli… a tak je to u s detmi… A proste ta prvni varianta lidi jen desne cool a urazi a povysuje se nad lidmi toho druheho charakteru…Nic vic nic mene… jen u tohohle prikaldu je to jasneji a presneji videt :srdce: Za me je nejlepsi neco mezi:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí