Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj jsem na tom zdravotně špatně v pondělí nastupuji na příjem do nemocnice čeká mě lumbální punkce a spoustu jiných vyšetřeních i když to tak necítím musím malého (12m)odstavit prosím o rychle tipy ať v nemocnici ještě netrpím s prsy a ať je to pro nás oba co nejmíň bolestivé, zatím veškeré snahy podat mu UM skončilo pláčem
Takže ocením, jak tipy jak zastavit laktaci, tak jak nad ním vyzrát s flaškou (která sedla vašim dětem nejvíce), z mlék si vybirat nemůže, protože musí mít bez kravské bílkoviny, jinak doposud jsem kojila na požádání takže tak 3×krat přes den a v noci prostě hodně to netuším kolikrát
Diky za všechny rady předem ![]()
Mléko v tomto věku z hlediska výživy nepotřebuje. Takže bych ho tím nejspíš přestala trápit. Zastavit laktaci, no opravdu ta šalvěj, pít jen to, zkusit omezit příjem tekutin, ale je horko, což je problém.
Na zastaveni laktace jsou prasky. Na noc by mohl byt s tatinkem a s dudlikem, popripade s flaskou vody. Krmit by mohl taky tatinek- od nej to veme lip. Mleko by uz mohlo stacit jen 1-2krat denne.
Jak zastavit laktaci neporadím, ale lahvičky máme značku tommee tippee a kluci byli měsíc po narození částečně na MM a s těmito lahvičkami jsme neměli žádný problém střídat kojení a UM. ![]()
@JanaDaR Mudra mi říkala, že UM pravě musi mit kvuli tomu, že nemůže to kravske mleko tudíž tvarohy ani jogurty aby měl odkud mít vapník ![]()
@Emma9697 existují náhražky s vápníkem, například rýžový nápoj. Fakt bych ho nenutila. A vápník je i v zelenině, mnohdy je ho tam více než v mléku. Já i můj nejmladší syn máme ABKM. Zkoušeli jste výrobky z mléka kozího, ovčího?
Na zastavení laktace Dostinex (zavolej si na gyndu)
A přechod na UM, dej flašku tatínkovi (nebo tomu, kdo ho bude hlídat) a nebuď u toho.. Když bude mít hlad, tak se prostě nají
Jinak na začátku jsme měli flašku Tommee Tippee, teď (5,5 m) máme baby love z DM. ![]()
@Emma9697 ja kojila fakt hodne a pomohla ta salvej a homeopatika. Ale par dni to trvalo…
Asi zkus tu gyndu a leky.
S mlikem pro maleho neporadim. Ale drzim palce s tvoji lecbou ![]()