Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@K.Black píše:![]()
proč zbytečně plašit, vždyť o nic nejde ne?
Jak o nic nejde
![]()
Ja kdyz jsem cely den v pohybu, tak malinka se neozyva. Az kdyz si lehnu, tak po chvilce zacne radit. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem v 29. týdnu těhotenství a od včrejška večera jsem vůbec necítila pohyby malého. Ani předtím to nebyl žádnej nával pohybů, ale dnes fakt nic, docela se bojím. Ovšem nechci zbytečně plašit a jet hned k doktorovi. Myslíte, že je to o. k. ještě, že ho necítím skoro 24 hodin? Díky
Já to mívala podobné, malou jsem třeba celý dennecítila a začala se mrskat až večer. U mě to bylo normální.
Ale ty sama nejlíp víš, jak je to u tebe, pokud se ti to zdá neobvyklé, tak jeď do porodnice, ať se podívají. Lepší „zbytečně“ než pozdě
A pak se ozvi jak to dopadlo ![]()
Určitě jeď na kontrolu, já už bych tam dávno byla…lepší zbytečně, než jednou pozdě…
To jsou otázky
místo sedět na miminu jsem už dávno u gynekologa
![]()
Já jsem sice ve 23tt ale miminko necitim treba celý den
a když jsem to rekla dr.tak rikala, že je to normální, že spinká
ale ty musis nejlíp vedet jak casto se mimi hlásí a jestli má nekdy „pauzu“
![]()
Zkus si lehnout na záda a párkrát do nĚJ ŠŤOUCHNOUT. pOKUD SE NIC NEBUDE DÍT JELA BYCH DO NEMOCNICE NA KONTROLU.tAKY SE DOPORUČUJE VZÍT SI NĚCO SLADKÉHO
Nemusí to znamenat vůbec nic. Ale ty sama musíš vědět, jak moc máš miminko aktivní nebo spavé. Já, kdybych jela pokaždé, když jsem ho necítila i 24 hodin, na pohotovost, tak jsem tam 5× do týdne.
Když si člověk není jistý, tak určitě jeď. Já tam taky uz takhle jednou byla a hlavu mi za to nwutrhli, ba naopak, říkali, ze lepsi tam být ob den, než nedorazit vůbec. Nic se u me nestalo, v klidu me poslali domu a ja měla klid.
Určitě si tam zajeď. Mně se stalo něco podobného. Bylo to zhruba v 29tt a nic se nedělo. Malá spinkala a za 2 dny už řádila, ale věděla jsem, že je vše v pořádku. Dr. byla moc milá a řekla mi, že je to dokonce dobře, že jsem přišla. Na utz se mimčo pohybovalo. Když se malá dlouho nehýbe, tak stačí pustit mixér a začne tóčo.
Doufam, ze vsechno dobre dopadlo. Jinak priste jako test zkus snist neco hodne sladkeho, po tom se miminko hybe…
Jeste, mne pomaha horký čaj, lehnout na záda či na bricho…ale jsou dny kkdy nepomuze nic a prďoch proste chrní ![]()
Ahoj, já měla to samé, ale všechno bylo v pořádku..Další dny jsem musela počítat pohyby, jeden den bez pohybu není moc dobré, k doktorce jsem měla dojet okamžitě, jak jich bylo mín jak 10 za den..Být tebou tak bych šla k doktorovi, hlavně se nebudeš stresovat a neboj, doktoři jsou zvyklí..
Držím palečky ![]()