Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to je fajn..Hlavně víš že se nemusíš stresovat..Já to taky měla, ale podle mojí doktorky pokud pohyby normálně cítím a jeden den ne, je lepší přijet..ona jeteda hodně opatrná..
To je super zpráva!!
Přesto bych se dál řídila heslem, že raději 100× zbytečně a přežít doktora koulejícího očima, než jednou pozdě!
Můj mladší to měl teda tak, že vždycky několik dní kopal skoro bez přestání, pomalu 24 hodin denně a pak si dva dny dáchnul. Když se to stalo poprvé, byla jsem z toho úplně mimo a už jsem viděla katastrofální konec
Ještě že jsem zrovna ten den šla do poradny, tak jsem pak věděla, že je ok. Pak už jsem věděla, že je to takový jeho zvyk. Unavit se a pak dohnat spánek.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tady zakladatelka - dnes jsem všechny tyto rady zkoušela - měla jsem sladký oběd, třásla s bříškem a podbně - nic. Nakonec jsem zavolala na gynekologii, kde mi řekli, at jedu do porodnice. Ujal se mě doktor, který udělal UTZ vyšetření, monitor, i vnitřní vyšetření a nález je tento:
zevně: děloha normoton., vel. odpovídá
vag: pochva klidná, čípek cca 3 cm, tuhý, uzavřený, klenby volné, nevyvinuté, hlavička plodu dolů vysoko nad vchodem pánevním, nekrvácí, VP neodtéká
UZ: 1 živý plod, Akce srdeční pravidelná, pohyby +, placenta bez známek odlučování či hematom.
Takže![]()
Pan doktor říkal, že pohyby jsou velmi, velmi individuální věc. Že to, že moje kamarádky to budí ze spaní, neznamená, že bude mě a že prcek je prostě klidné miminko.
Zítra mám jít pro jistotu na kontrolu. Ale jsem už úplně v klidu
No to je fajn, že to nic není. Víš, nechtěla jsem tě strašit, ale znám případ, kdy takhle mamka dva dny váhala a miminko bylo mrtvé.
Lepší je jet hned a třeba stokrát zbytečně.
@Cuarentena nepřihl. píše:
No to je fajn, že to nic není. Víš, nechtěla jsem tě strašit, ale znám případ, kdy takhle mamka dva dny váhala a miminko bylo mrtvé.Lepší je jet hned a třeba stokrát zbytečně.
Tak to je šílený ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tady zakladatelka - dnes jsem všechny tyto rady zkoušela - měla jsem sladký oběd, třásla s bříškem a podbně - nic. Nakonec jsem zavolala na gynekologii, kde mi řekli, at jedu do porodnice. Ujal se mě doktor, který udělal UTZ vyšetření, monitor, i vnitřní vyšetření a nález je tento:
vag: pochva klidná, čípek cca 3 cm, tuhý, uzavřený, klenby volné, nevyvinuté, hlavička plodu dolů vysoko nad vchodem pánevním, nekrvácí, VP neodtéká
UZ: 1 živý plod, Akce srdeční pravidelná, pohyby +, placenta bez známek odlučování či hematom.
Takže![]()
Pan doktor říkal, že pohyby jsou velmi, velmi individuální věc. Že to, že moje kamarádky to budí ze spaní, neznamená, že bude mě a že prcek je prostě klidné miminko.
To je výborná zpráva
Tak teď ať už je vše jen dobré ![]()
@Adriana O trošku ho potlačit, doted spim temer na brise a dle dr. to nevadi zatim…jsem 23tt
@valina1 Tak to si moc dobře neumím představit
jako, je to každýho věc, ale určitě bych to tady nikomu neradila, neznamená, že když tobě to nevadí, že někomu jinýmu to nemuže uškodit
Já jsem pomalu na konci těhu a když jsem byla v tom týdnu co jsi ty, tak si nedokážu představit, že bych si lehla na břicho, za prvý to pro prcka určitě není příjemný a za druhý malej by mě ani nenechal, protože ikdyž jsem ležela na boku a trošku se převalila víc, tak už hned na tý straně kopal a nelíbilo se mu to. Takže já bych na břicho URČITĚ nešla.
@Adriana O proc se rozcilujes?
kazdemu sedi neco jineho
pár lidi radilo, jak na mimi aby se ozvalo a koplo- ja poradila toto, nevidim na tom nic spatneho a kazda z nas ma snad svuj rozum a zna sve telo a vi co si muze dovolit ![]()
![]()
Na břiše se může naprosto klidně spát, pokud to mamince a dítěti vyhovuje a nevadí. Asi tak, jako na zádech.
@Naima nazádech by se v těhu spát nemělo, protože si přimáčkáváš dutou žílu ![]()
Ale prosím tě - můžeš a nemusíš, takže pokud ti není zle a nejdou na tebe mdloby, tak si tak spi až do aleluja. Kdybys měla skutečně utlačnou dutou žílu, tak to rozhodně poznáš.

Takže