Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
můj děda (od otce) byl z dvojčat a mamka tam taky nějaký měla, kdybych měla dvojčata v 1. těhu tak by to nebyl takový zápřah jako už v druhým
![]()
Tak týden ještě počkám ![]()
já si říkám, že zase bych se ošidila o jedno těhotenství
plánujeme (min.) 3 děti a vždycky se hrozně na to bříško těším ![]()
jj, bedru, poprvé by to bylo lepší
ale zase teď bys to měla jednodušší o to, že už vís vo co gou ![]()
Bedru, tos mi připomněla, jednou jsem se v nemocnici setkala s tím, že tam ležela maminka, která už měla jednu holčičku a chtěli druhé. Tak se jim povedla (spontánně) čtyřčata! A na to, že byly narozený brzo, tak byly všechny 4 docela čilý a měly se k světu ![]()
Sluníčko, tak hlavně ať je vše OK, ať už je tam 1 nebo 2
Oběma by vám měl termín porodu vycházet na duben asi, ne?
No jo, hlavně aby bylo všecko jak má, už bych se mohla dočkat, ne?
jj, vychází to nějak na duben…to zas bude… (teď mi 1. těhu mi vycházelo na Štědrý den a 2. na narozky…v dubnu nikdo nic nemá, tak by to konečně vyjít mohlo
)
Sluníčko, jo , spíš právě, že už vím, do co jdu a moc si to nedovedu představit mít to dvojnásobně ![]()
KAttie, 4
, no mazec
![]()
my taky v dubnu nikoho nemáme, leda výročí svatby ![]()
já i terča jsme v březnu
Bedru, já si to moc nedovedu představit, jak to ta maminka pak udělala, to nejde přece fyzicky zvládnout. I když snad od trojčat výš máš nárok na pomoc nějaký ošetřovatelky, nevím teda jestli to platí.. no doufám, že to nebudu muset řešit ![]()
Nám to vychází na únor, to taky nic nemáme, v dubnu jsem já a můj táta.
já myslím, že dostali nějakou pomocnici…no ale 4, to už je fakt mazec… ![]()
Nedovedu si to představit. Jen ty děti udržet nakrmený a v čistým musí být práce pro 2-3lidi.
Co ty, žádný příznaky ještě? Ono je teda ještě asi brzo
Mně začalo být blbě trochu až v 8. týdnu.
no mě je blbě docela dost, ale jen ráno a v autě
občas pobolívaj prsa, ale ne tak jak s malým (dlouho sem kojila, tak je teď mám nějak míň citlivý
)břicho mě občas pobolívá a žáha…to je děs ![]()
Ty příznaky jsou asi u každýho jiný. Tak ať se ti vyhnou nějaký velký
A dneska jsi testovala nebo už ne? Jinak si myslím, že po tom, jak ze včerejška ta druhá / zesílila, že to asi není nutný, ale já bych neodolala ![]()
jj, já mám i jiný příznaky co těhotenství, akorát sem teda nikdy
tak snad ani ne tentokrát
teda občas si říkám, že bych radši, že by mi to možná ulevilo, než mít celej den žaludek na vodě ![]()
a samo, že sem testla
pořád tam je
a teď už to nechám až tak za týden, už to nemá cenu teď, nic víc tam nevykoukám…
Ahoj holky tak jestli můžu tak se k vám přidám dnes jsem 27DC a ovu byla 14 den cyklu to vím podle utz. jelikož jsem ted už druhý cyklus brala clostilbegyt, jelikož se mimi delší dobu nedaří, v září nás má čekat CAR. no ale ted k věci dnesk jsem zkusila test mamatest 10 jinej doma nemám no a světe div se tak ani ne do minutky tam na mě vykoukla //
tak tednevím zkusím přiložit fotku co myslíte?
Ahoj holky tak jestli můžu tak se k vám přidám dnes jsem 27DC a ovu byla 14 den cyklu to vím podle utz. jelikož jsem ted už druhý cyklus brala clostilbegyt, jelikož se mimi delší dobu nedaří, v září nás má čekat CAR. no ale ted k věci dnesk jsem zkusila test mamatest 10 jinej doma nemám no a světe div se tak ani ne do minutky tam na mě vykoukla //
tak tednevím zkusím přiložit fotku co myslíte?
Renitko, no já je tam vidím obě docela zřetelně
To bys měla být teda 13, den po ovulaci a to už by testy většinou bývaj pozitivní. Tak zatím tichá gratulace ![]()