Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, díky za podporu, jste zlaté. ![]()
@Eva 13
Evi, díky, ale já to čekání na termín vydržím. Přijde v pravou chvíli. Prý je před námi 1000 chlapečků čekajících na operaci. Nechci předbíhat.
Jsi hodná, děkuju. ![]()
@ebirka tolik, tak to je mazec. my se dnes vzbudili a Tom oteklé oko, znisané, děs, otevřel ho tak na 3 mm, tak máme kapičky a uvidíme, nj. kouká pořád po letadlech, musíme začít brýlovat
@třešinka1
myslíš, že to má z koukání do nebe?
A nespadlo mu do toho oka něco? Nebo není to zánět spojivek? My taky pořád civíme na letadla
, tak jen zkoumám, co nás může potkat.
Asi myslíš sluneční brýle. Já Ti nevím, sousedky holky si na sluneční brýle tak zvykly, že si vypěstovaly světloplachost a nevyjdou bez brýlí z baráku.
Když jsem to viděla, tak jsem brejle zavrhla, koupila Léně klóbrc alá širák
a v pohodě. Oči si musí zvykat.
Ale jasný, pokud bude Tom koukat přímo do sluníčka, tak to nějakou ochranu chtít bude.
Vypšstovaly si světlopachost brýlemi
jestli to nebude spíš záležet na soudnosti rodičů - mě by nenapadlo nechat sluneční brejle když je nepotřebuje
Anežka mi brejle vloni nechtěla nosit skoro vůbec, jen chvíli frajeřila a pak je sundavala a ničila, počítám, že Eliška jí bude letos následovat. Teď jsme Anežce dali brejle asi dvakrát - když svítilo ostrý sluníčko proti nám - podruhý si je i sama vyžádala, ale když je nepotřebovala, tak mi je hned dala, evidentně pochopila, k čemu jsou, a nedožaduje se jich víc, leda doma na chvíli na hraní, to tu tahala moje - moc jí slušely ![]()
jinak se zánětem oka jsme si užily dost - trpěla na ně kvůli tomu zúženému kanálku, opakujou se jí občas ještě pořád - určitě jí na to vadí vítr - nejhorší kombinace je když venku fouká a ona brečí
nepamatuju se, že by se jí to někdy zhoršilo, když jsme byli na sluníčku..
jinak @ebirka je to u vás taky tak, že Léňa táhne Míšu dopředu? u nás to dlouho nebylo znát, ale teď v poslední době se mladší snaží vyrovnat starší - třeba s jídlem, pusa jí mele (opakuje zásadně blbosti, který říká starší
), leze do výšek a dělá jiný vylomeniny, který Anežku nenapadly ani když byla o půl roku starší (třeba teď nedávno začala sama lézt na přebalovák a mladší se vzteká, že jí to ještě nejde, ale snaží se o to několikrát za den, to samé s postýlkou - starší ani nenapadlo, že by z ní mohla vylézat, až teď taky tak 2-3 týdny, a zatím jen přelézá z jedné do druhé, Eliška stojí z venkovní strany a snaží se nahoru přitáhnout i když samozřejmě nemá šanci
) hlavně ale chce jíst sama, starší se ještě dneska nechá klidně krmit, aby měla volný ruce a mohla si s něčím hrát ![]()
@Kauree
jj, Míšan je jedna velká opice. Léňa skáče na posteli, Míšan za ní vyleze a musí nutně skákat taky, Léňa kope nohama pod stolem, Míšan se to okamžitě naučil taky a mocně jí sekunduje, Léňa má k večeři rohlík, Míšan mi kaši bez rohlíku v ruce nesní, Léňa zpívá, Míšan zpívá, Léňa se teď do všeho strojí alá princezna, Míšan si na sebe musí navléct, co najde - bryndák, čepici, v ruce plínu a vařečku a tváří se tak šťastně. Naštěstí je tažen i v dobrých věcech, momentálně přišel na to k čemu je nočník a má čím dál víc úspěchů, dost často se dostáváme do situace, že Léňa/Míšan sedí na nočníku a Míšan/Léňa musí nutně taky, a tak je to se vším, když „vaří“ Míšan, musí i Léňa, tudíž dvojitý bordel v kuchyni. Míšan naučil Léňu se tulit, Míšan je od narození tulič, Léňa byla vždycky odtažitá, no a jak viděla Míšana tulítko, tak občas taky přijde, že chce potulit. Jsou to zlata moje.
No s těmi slunečními brýlemi je to fakticky různé, holky vedle to nejdřív nosily v létě, na podzim zjistily, že když je nemají, že jim slzí oči, no a pak se ty důvody, proč si je vzít, vždycky nějaký našly. Teď se to má tak, že jim očařka doporučila postupné zvykání si na vítr, slunce,… Snad to do léta nacvičí. ![]()
Jo a holky, Míšan mi vyrostl ze sporťáku, hlava se mu už otírala o střechu. Nechápu, Leňa v něm jezdila do 20 měs. a měla rezervu a to žádný tintě nebyla. Tak jsem dneska objednala můj vytoužený Baby Jogger City Elite, obří sporťák z Ameriky s nosností 35 kg. ![]()
@ebirka ahojda, jj má zánět spojivek, dr. říkala, že to bude sluníčkem, říkala jsem jí, že celý víkend zkoumal éra
má kapky po třech hodinách a už to má lepší. brýle uvidíme, teď určo jak bude mít očičko nateklé, tak ven jen s brýlema, když bude svítit, dnes bylo pod mrakem a bylo vidět, že mu to venku nevadí, jinak je zkoušel doma a nevadí mu, někdy v nich lítá, já mám dioptrický, tak mu to nepřijde, naštěstí poslouchá, takže když je má odevzdat, tak odevzdá
@ebirka to ja se naopak tesim, az se zbavim toho naseho tanku, tak mam vyhlidnuty golfky valco snap 4 a k nim dam stupatko (to uz mame).
A s jidlem to uz nastesti resit nemusim, jedi obe stejny jidlo
Ja uz se taky tesim na golfky, stejne vecne taham prazdny kocar. Dneska jsem je objednala a jen moji barvu nemaj ani u dodavatele a budu muset mesic cekat
to je k vzteku
Ja pouzivam golfky uz od podzimu, koupili jsme je kvuli letu do Londyna a ted je to super, protoze uz tahat do auta sportak neni upone ono, golfky jsou super lehoucky, naaadhera.:) Ale jinak na vylety a dovci pouzivame sportak xlander xrun..
Jooo, holciny, to vite, ze bych taky brala neco lehouckyho, malickyho. Jenze ja potrebuju neco, co projede minimalne kamenitou polnacku, abych se dostala zkratkou do vsi, neco, co bude tak velky, aby se mi do toho Misan vesel a nebouchal se hlavou o strisku,… Golfky mam jeste po Lene, ale byly vytazeny celkem dvakrat, jinak tleji v garazi. Ja je proste nevyuziji. Jinak ten Baby Jogger je obr rozmery na sezeni, ale ma cca 11,5 kg a skladny je skvele. Muzu ho vzit i do lesa, do mesta,… Uz se tesim, az dorazi. Misan sice rad chodi, ale pri vsi snaze s dvema malymi detmi do Prahy bez kocaru proste nepojedu. Staci mi prochazky tu, Misan za mnou nejlepe sedici na zemi a Lena skotacici prede mnou v dali.
Nekdy touzim po motorovce, abych se rozpulila.
Takze Misan chca nechca v Praze v kocare bude. ![]()
@ebirka no právě proto já aspoň ty golfky a stupátko - abych vůbec po Praze s nima mohla někam dojít. starší mě jako docela i poslechne, ale ta mrňavá je jak fretka, oprava - hluchá fretka
furt někam běhá, zásadně jinam, než potřebuju, a dělá, že neslyší, když na ní volám
zatím jezdí v tom dvojkočáru P&T - většinou naopak než mají (starší by měla být na hlavním sedátku a mladší na zadním přídavném), takže starší se tam tísní, ale je spokojená - dávám jí tam hlavně na spaní, tak asi jak tam je těsno a nevidí před sebe, jen do stran, tak tam má větší klid a líp spí
a doufám teda, že ten snap projede i aspoň trochu terénem, má celkem velký kola - sice nejezdím po polních cestách, ale zas s ním vyvádím jiné skopičiny ![]()
@Blešík gratuluji mooc
My mame golfky uz cca mesic. Na vylety do terenu chodime take se sportakem od x-landeru(ten jsme meli jako trojkombinaci) a druhyskladnejsi sportacek jsem prodala a nahradila ho golfkama ![]()
Děkuji holky, hrozný strachy jak to nepůjde, na Silvestra jsme se o půlnoci domluvili, že to tedy zkusíme a hned v lednu se zadařilo
tak jen ať tam prcek vydrží až do konce ![]()