Máme // - únor 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2185
27.1.14 12:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
27.1.14 18:14
@ebirka píše:
@Eva 13
divila? :lol: Já jsem si vyslechla, že ohrožuju své dítě a jestli chci, aby umřelo. :twisted: :zed: Tak jsem jí řekla, že naopak. :mrgreen:

Jj, divila se…mluvily jsme jen po telefonu. Že prý možná bude chtít dr. podepsat kvůli tomu papír, ale zatím nevolala, takže asi se podepisování konat nebude :D
U tebe taky dobrý :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.14 20:39

Připojím se k anketní otázce:-) Spinkání - Šimonek spí od cca 20 - 7 hod v kuse, občas se probudí a začne kňourat, to na něj jen přes chodbu udělám pššššt a spí dál, většinou si asi nahmatá sám dudlík a spí. TeĎ už jen vyjímečně tam musím dojít mu ho podat a uklidnit ho. Ale nedávno jsme měli období, že dokázal být vzhůru třeba od 2 do 5, nebrečel, prostě nespal a jakmile jsem se hnula od postýlky tak řev, tak jsem zkusila tam nechodit a jenom to pšššt a zabralo to :) To jsou někdy fakt fígle, jsou to pěkní „vyčůránci“ ty dětičky, zkouší to pěkně na nás co? :) Mléko v noci nepil od malička, budil se nejdřív v 5 ráno, cca od 9m se budí nejdřív v 7. Po obědě spí 35 min - 1,5 hod, nicmoc, ale zase si potom ještě vydrží třeba hodinu hrát sám v postýlce, to samo i ráno, takže to jsem ráda, mám čas na vlastní hygienu, úklid, nachystat snídani, příp. zatopit atd. Vlastně mám někdy pocit, že mě ani nepotřebuje (jo ale jindy ho nemůžu ze sebe setřepat jak se na mě lepí - hlavně když mu lezou zuby:-))Priorix jsme dávali min, týden, o víkendu měl zvýšenou teplotu, rýmu, teĎ už jen 37,1 tak snad to bylo vše. jinak je to zlato, fakt si někdy říkám, že to ani není možný, že máme tak hodné dítě. Ale asi je to o tom jak se na to člověk dívá, moje kamarádka si třeba pořád stěžuje na své děti i když jsou to miloučké, hodnočké holčičky, proti nim je ten náš kluk ďáblík, ale já ho stejně vnímám jako šikulu a hodného kluka…tak nevím, setkáváte se s tím taky, že některé maminy si prostě pořád stěžují…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
27.1.14 21:41

@Janicka1111
víš, ono je to dost často tak, že děti se chovají jinak v přítomnosti návštěvy, v cizím prostředí, než v domácí nudě s mámou. Vím o tom své. Léňa je na návštěvách, na výletech, ve školce hodné, šikovné zlatíčko. Doma ten závan šikovnosti taky občas má :lol: (zaplaťbůh), ale momentálně je dost náladová, vzdorovitá,… Takže když jsem se ve školce ptala, jestli tama převedla už svůj záchvat vzdoru, tak na mě doslova civěly s otázkou „cože Léňa???“ Říkala to i moje ségra, ale pochopila, když to minulý týden viděla na vlastní oči a slyšela na vlastní uši :mrgreen:.
Jinak jsem to tu samozřejmě zakřikla, 12 hodinová kusovka se včera nekonala, vzbudil se o půlnoci, nebrečel, neměl hlad, ani žízeň, ale nechtěl spát, ukazoval na hodiny a že bude vstávat :mrgreen:, mno, usnul po čtvrté hodině, po šesté jsem musela budit Léňu do školky, byla jsem totální zombie, a tím jsem doteď. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
27.1.14 22:09

Jj, souhlasím s @ebirka, že se jinak chovají jinde, před návštěvou atd…taky se mi to potvrdilo… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
28.1.14 07:16

Tak ja musim rict, ze Zuza se sice umi rozcilit a udelat scenu, ale trva 2 min a kdyz pochopi, ze na me to nefunguje, tak prestane. Ale jinak mam dojem, ze mam zlaty dite, je vesmes hodna…zabavi se sama… Sice v noci k ni vstavam, ale to myslim je spis muj problem, ze se zatim nesnazim s tim neco delat… Ale jinak souhlasim s Janou, ze jsou podle me maminy co si jen stezuji jake to jsou galeje s ditetem… Ten dojem ja teda nemam… Jako uplna materska dovca to neni, nicmene do prace by se mi teda nechtelo ani za mak..:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
28.1.14 12:11

@Sisinka04
ano, toto jsem si uvědomila, když se mi narodil Míšan - hodné zlatíčko. Ale Zuzi opravdu věř mi, že ne vždy je to procházka růžovou zahradou. Mám dvě děti, které je každé jiné a kdyby byl Míšan první, zařadila bych se do vašich řad - spokojená matka aneb co ty ostatní mají -. Momentálně se nacházím ve spokojeném vyrovnaném stavu, chápu obě strany, zažila jsem si obé.
Moje kamarádka měla první hodné zlatíčko, mateřskou si užívala a mně se neustále divila, proč mám kruhy pod očima, proč jsem unavená, proč jsem ještě nejedla, co pořád mám,… Léňa byla náročné ubrečené mimino. Pochopila, až se jí narodil druhý syn, řval vkuse 3 měsíce, najednou ona chodila s kruhy pod očima, unavená,… Já jsem jí chápala, vzala jsem jí kolikrát uřvané mimino do kočáru na procházku, aby se mohla umýt, najíst nebo si dát hodinovýho šlofíka. Opravdu i zde platí, kdo nezažil, nepochopí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
28.1.14 12:29

:lol: jsou to naše šmudlinky, ikdyž není každý den růžový, mají své bolístky, stesky, někdy si taky postěžuju, že je vztekloun, protože je mi to líto, ale vím, že to zkouší a třeba i někdy nechápu, co chce, tak se ani nedívím, že se pak rozčílí :-) myslím si, že když je matka pořád s prckem, tak se ráda podělí o nezdar, protože ne každý chlap to pak chce doma poslouchat. :lol: jinak s tou prací, já už taky chodím na pár hodin, když má manžel odpolední, tak na dopol chodím já a ve dvanáct jedu dom, kluci jsou na sebe zvyklý a v poho, takže proč ne. malej chodí i každý pátek spinkat k našim, takže je bez mamky naučený a hlavně tam má všechny jen pro sebe a bratránka. co pořád s mámou doma, že :-) s tím očkováním se držte, myslím si, že matka má do očkování taky co říkat, zná své dítě nejlépe a očkovat za každou cenu, když není okolí zdravé je fakt risk, naše doktorka je na to skvělá, když je malej „divnej“, tak se domlouváme na jiný termín a když tam přijdeme, tak stejně se ještě několikrát ptá ona i sestra, zda je malej v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
28.1.14 12:31

@ebirka tak tak, u nás taky tak 8) u nás teda možná nebyl takový rozdíl v té „uřvanosti“, ale první špatně spala, špatně usínala, v noci se budila a ještě měla problém se zúženým slzným kanálkem, když hodně brečela, tak se jí to zanítilo, takže jsem velkým plačtivým scénám byla nucena předcházet a ona se toho celkem rychle naučila zneuživat. druhá od narození usíná sama, řve sice hlasitěji, ale ne tak často :mrgreen:
a mám amarádku, která si sice nikdy nestěžovala, ale první rok s jejím prvorozeným pro ní byl takový záhul, že mít druhé se odhodlávala 6 let, teď má tříměsíčního prcka a je celá unešená, jaká to taky může být s takovým miminem pohoda :jazyk:

@ebirka tak mě napadá - jak zvládáš dvě batolata venku? nám se malá teprve teď sama rozchodila, ale rovnou se vlastně rozeběhla - včera jsem je poprvé vypustila z kočárku, když jsem s nimi byla venku sama a chtěla jsem někam dojít (doteď jsme buď s někým šli nebo jsem někde zastavila a tam je nechala běhat obě) a to byl naprosto neskutečný masakr - místo pohybu vpřed jsem lítala mezi nima a snažila se je dostat aspoň do výchozího bodu (u kočárku), odtud se vždycky rozprchly na různé strany, zásadně ani jedna směrem, kam jsem potřebovala jít. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
28.1.14 13:06

@Kauree
já jsem si taky nikde veřejně nestěžovala, když se někdo zeptal, popsala jsem situaci (nespí, řve a řve), ale nikdy to nebylo, že bych se někomu vylejvala, jak jsem unavená, v depresi a jak potřebuju pomoc. Na první půlrok vzpomínám jako na dobu temna. Pak se to zlepšilo a já se za půlroku rozhodla pro další, každý den jsem se modlila a ono to vyšlo :lol:. A ve výsledku jsem ráda, že jsem to měla v tomto pořadí. :lol:

Venku je to zajímavé, to Ti povím. Obvykle Léňa vepředu, Míšan hooodně vzadu. Snažím se být blízko Míšana a Léňu mít nadoslech. :mrgreen: Ona už ví, že když jede auto, má jít na stranu a počkat. Někdy má Léňa náladu chodit za ruku, to si přinesla ze školky, jak tam chodí na špagátu. I Míšan občas vezme zavděk rukou, to je pak pohoda. Ale celkově je to adrenalin, který si dovolím jen tady ve vsi. Do Prahy si zatím vždy vezu kočár nebo minimálně Manducu. Takže nejsi v tom sama, myslím, že důležité je „vycepovat“ si starší (rozumější :lol: ), jako že při přecházení silnice jde za ruku, že uhýbá kolům, běžcům, chodcům a kočárkům, v dopravním prostředku se sedí nebo drží za kočár či tyč, atd. Hodně Ti to usnadní pohyb po městě. Držím pěsti, je to adrenalin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
28.1.14 13:37

Ale ja to nemyslim zle proti nekomu, jen mi prijde, ze jsou maminy co rady zduraznujou, ze opravdu nejsou ma dovolene a ze je to namahavy atd…a v podstate nic pozitivniho nereknou… Ale narocny to ma preci kazdy z nas.. Ja rikam, ze Zuza je skvela, ale treba na dnesek jsem k ni vstavala asi 10×, cele dopo prorvala… Prvni pulrok trpela na sileny prdiky, takze nejen ze nespala, pres den absolutne neusnula v postylce, takze jsem celou zimu litala venku s kocarem…a vecer 2 hodky chovani na ruce aby usnula… Zaroven jsem nemohla skoro jist, po vsem co jsem snedla mela prdiky… Slzny kanalek mela take zuzeny a byly jsme na proplachnuti… Ale pres ti vsehno je to moje zlaticko…a ja hrde hlasim, ze jsem na materske dovolene..a to jsem pracovat nikdy neprestala..jsem osvc a nechci ztratit klienty a chci praci zvladat i s dvema detma… To je asi tak muj nazor no..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
28.1.14 13:48

@Sisinka04 :mavam: krásně jsi to napsala :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
28.1.14 13:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
28.1.14 14:34

@Sisinka04 tak ale tohle plati o vsem ne jen o detech - nekdo si nestezuje i kdyz se ma brano z pohledu vetsiny mizerne a nekdo kdo se ma fajn remca na kazdiu blbost.
ja si na deti „stezovala“ zasadne jen v praci, kdyz jsem kvuli nahle neochote spat nebo prilisne ocote se hlasite projevovat nestihala praci tak, jak bych chtela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
28.1.14 15:35

@Kauree jj, to mas pravdu… Dostala me treba znama co mi rekla, ze kdyby tusila, ze mit dite znamena ze se nevyspi a je oorad zavrena doma, tak by si to rozmyslela… Nechapu jak tohle mama muze rict…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí