Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak dnes zacinam 13.tyden. Ale zjistili mi neco v moci a pry mam asi zanet moc.cest.. Ale presne vysledky budou v pondeli..ceka me vikend hruzy.. Mam z toho fakt strach.:( Pritom s mocenim atd problemy nemam, jen jsem ted prodelala nejakou virozu-ryma, kasel atd…
@Sisinka04 neboj, to dobře dopadne, měla jsem taky takhle ze začátku, dostala jsem penicilin co nevadí prckovi a ještě jsem jako bonus viděla prcka na ultrazvuku při kontrole ledvin. Držím palce, ale určo to bude v pohodě ![]()
@Blešík fakt? Tak to jsi me uklidnila… Doufam, ze to bude ok, jen to cekani do pondelka…:-( A na penicilin jsem alergicka, ale tak snad najdou neco jineho nebo kez by se to obeslo bez bez atb. A ledviny kontrolovali tobe nebo prckovi?:) a kdy? I kdyz je to druhe tehotenstvi, tak jsem stejne vylekana jako pri prvnim…myslela jsem, ze budu vic v klidu…
@Sisinka04
Zuzi, hlavne klid, neprojektuj si zadny vikend hruzy, stres je horsi, nez ten pripadny zanet.
Dopadne to dobre. Moje sestra je po transplantaci, musi brat leky potlacujici vlastni imunitu a jiny sajrajty a mimino bylo v pohode.
Hodne pij, at ty trubky proplachujes. Bude dobre. ![]()
@Sisinka04 stavte se v nějaké lékárně a kupte si Uroval Manosa od firmy Valosun - je to kvalitní přípravek s brusinkami a D-manosou na močové cesty a je na něm výslovně uvedeno, že ho mohou těhotné i kojící. (Nenechte si nanutit nějaký pochybný nebo bez té D-manosy a na kterém to není s těmi těhotnými výslovně uvedeno, kdyby tenhle neměli skladem). POkud by se zánět nepotvrdil nic užíváním přes víkend nezkazíte a pokud ano, často se dává jako doplněk k antibiotikům. Taky jsem ho užívala v těhotenství, víc jak půl balení tu mám, klidně bych ho věnovala..
(omlouvám se za vpád do diskuze a přeju ať jste brzo v klidu a zdravá)
@lekarnicka28 dekuji moc za info, vcera ho manzel prinesl z lekarny, tak uzivam i kdyby jen preventivne. Kez by to bylo v poradku. Mam doma testovaci prouzky Phan a ty mi neustale ukazuji negativni vysledek, ale zrejme to neni tak smerodatne…
@ebirka evi diky za podporu… Lezim a lecim se… Snad to bude ok.. Nastesti tu mam mamku a tak muzu odpocivat… Uvidime v pondeli…
@Sisinka04 píše:
Ahoj holky, tak dnes zacinam 13.tyden. Ale zjistili mi neco v moci a pry mam asi zanet moc.cest.. Ale presne vysledky budou v pondeli..ceka me vikend hruzy.. Mam z toho fakt strach.:( Pritom s mocenim atd problemy nemam, jen jsem ted prodelala nejakou virozu-ryma, kasel atd…
Ahoj Zuzko, buď v klidu a neplaš zbytečně, vím, že máš starost, ale určitě to není nic vážnýho. Já měla v 11tt angínu a ATB a vše je v pořádku, hodně odpočívej a hoď černý myšlenky za hlavu ![]()
@Sisinka04 mohli najít v moči něco jen po té prodělané virose..
@lekarnicka28 to me taky napadlo…ta viroza byla celkem silna..a jeste stale dozniva..takze uz ji mam pomalu 14 dni..
@Eva 13 diky Evi!;) Ja vedela ze tady me uklidnite.. Proto sem vzdycky jdu.:) Na vas je spolehnuti..:)
@Sisinka04 píše:
@Eva 13 diky Evi!;) Ja vedela ze tady me uklidnite.. Proto sem vzdycky jdu.:) Na vas je spolehnuti..:)
@Sisinka04 Ledviny kontrolovali mě, ale doktorka byla moc příjemná a hned šibalsky navrhla, že rovnou kouknem i na vetřelce ať mám klid. Moc mě to potěšilo, protože jsem byla stejně vyplašená jako ty. Uvidíš, třeba to na atb ani nebude. Na těch testovacích papírkách mi taky nic nevylejzalo, dle obvoďačky jsem byla v pořádku, ale já se tak necítila. Tak jsem šla rovnou na urologii, kde mi udělali vyšetření přímo z moči, žádnej papírek, prostě férově do laborky a zánět tam byl. Neboj se nic, vše bude v pořádku ![]()
@Blešík no ja zadne problemy nemam.. Ale dnes jsem odevzdala 2 zkumovky moci, krev, vyter z krku a uvidim v pondeli…
Holky, tak hodnoty byly predtim ovlivneny jen tou virozou co jsem mela a odbery z patku uz uplne cisty! Takze parada! Mam radost!! ![]()