Maminka v 16, na co mám nárok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Upřímně porodné asi nedostanete, bude se posuzovat příjem tvých rodičů. Mamka nastoupí na mateřskou? A ty si doděláš školu? Nebo jak? V šestnácti mít mimčo? Obdivuju tě, já bych to nedala. A v šestnácti jsem byla tele a vychovávat dítě? Ne. Je to starost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 Jo v to je pravda, ale neni toho moc na 16ti letého kluka? Myslím že dospělí se k tomu postaví líp než náctiletý…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyTommy píše:
Btw k rypalkam, kolik diskuzi je tady od dospelych zenskych, ze jsou financne zavisle na rodicich? kolika z nich se rodice starají o dite, aby mohly chodit do prace? To je ok? Jen proto, ze jsou dospele?Kolik z vas v 16 vzdy sexovalo s kondomem, poctivě na hodinu presne bralo antikoncepci?
Mit dite v 16 je pruser, ale s podporou rodiny a aspon trochu zodpovednym pristupem se to zvladnout da.
já se přiznám bez mučení. Brala jsem poctivě na hodinu a antikoncepce mi nikdy neselhala. V 16ti jsem si dávala sakra majzla abych nebyla v tom.Moje jediné zbožné přání bylo, dodělat školu a mít školu za sebou tak jako moji vrstevníci. Myšlenka, že já bych školu dodělávala později, mezitím co oni už by pracovali, měli své peníze, apod..děsivá. Nebo, že holky v mých letech později by si užívali miminka, školu za sebou a já měla mimčo a ještě ktomu musela dodělávat školu. To né, děkuji pěkně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ChDoll většinou
, brzo to je no to je jasné
, bez podpory rodiny i když vlastně jak by to bylo kdyby rodina nepomohla když ani jednomu neni 18 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak tu někdo psal o tom, když má holka dítě v 16ti nebo ve 30ti.
V 16ti 17ti letech ještě dívce netikají biologické hodiny, mezitím co ženské od 30ti už bych řekla, že jo. Takže ano, v 16ti je to nezodpovědné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvitk1 píše:
Upřímně porodné asi nedostanete, bude se posuzovat příjem tvých rodičů. Mamka nastoupí na mateřskou? A ty si doděláš školu? Nebo jak? V šestnácti mít mimčo? Obdivuju tě, já bych to nedala. A v šestnácti jsem byla tele a vychovávat dítě? Ne. Je to starost.
Porodné zakladatelka dostane, protože se zkoumá příjem rodičů dítěte uvedených v RL, tedy zakladatelky a jejího přítele a předpokládám, že žádný příjem nemají. Příjmy ostatních osob se nezapočítávají, i když budou bydlet u rodičů.
Rodičák bude dostávat ten, kdo bude pečovat o dítě, v tomto případě maminka zakladatelky, rovněž i přídavek na dítě.
A pokud její maminka zůstane s dítětem doma, mohla by zakladatelka školu dodělat nebo si vyřídit individuální studijní plán.
Zas bych to tak černě neviděla, i když komplikace života to je, ale ne neřešitelná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ChDoll píše:
@ptacak No tak já to chci vědět co jsem udělala za chybu…
Jeste do toho neumis cist? Psala jsem, ze se pise cely svet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 No já nechápu jak někdo se se mnou může o tomhle hádat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ChDoll asi jste se navzájem blbě pochopily
, ideální to neni ale řešitelné ano. Možná matka zakladatelky je i doma když mají tolik dětí tak jedno ani nepostřehnou
Pak by se dalo řešit jak moc byli oba poučeni o sexu, pokud ne ta je chyba i na rodičích, snad se zapojí i rodiče kluka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ChDoll Nerozčiluj se, je zbytečné tady něco vysvětlovat. Však víš jak je to s těma potrefenýma husama.
![]()
Pro ty, co to nechtějí pochopit - nasekat si děti, když na to nemám je nezodpovědné v každém věku, avšak 16leté holky nemají finance podstatně častěji, než ty 30leté. Když na to máte (nebo máte velice obětavou rodinu, což je ale vůči rodině taky trochu nefér), tak si dělejte děti klidně ve 12 letech. ![]()
Zakladatelka má štěstí na velice obětavou rodinu, takže to snad s její pomocí zvládne, takže taky nesoudím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jestě k tomu závislost na sociální podpoře…To je taky zodpovědné. Že ano?
A jak jste tu zmiňovali že někteří matky si nabouchají dítě a pak ho strčí do kontejneru-to podle mě nemá co společnýho se zodpovědností to je jenom debilita…Rozhodně se nestává to tak často jako když si náctiletý nabouchají údajně neplanované dítě
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ChDoll píše:
@ptacak Teď ti fakt nerozumím…
Já se opravdu nechci dohadovat o kravinách. Jednak k té gramatice - psala jsem Ti, že se píše „celý svět“, tvrdé y ve slově celý, což evidentně prostě nevíš, jinak by Tě to okamžitě po prvním upozornění bouchlo do očí. Ale ono je to jedno, mnoho uživatelek tu má mnohem horší gramatiku.
Já Ti tím jen chtěla říct, že pokud si chceš hrát na tu, která chce poukazovat na chyby jiných, nejdřív si zameť před svým prahem. Prakticky vzato se shodujeme v tom, že zakladatelka je holka nezodpovědná, ale ono prostě tu a tam nějaká šestnáctka otěhotní. A teď je otázka, co je zodpovědné dál. Byly tady případy, kdy to takové káči rodičům neřekly, nebo mnohem později atd. Tahle to probrala doma, s přítelem a usnesli se na tom, že jim rodiče pomohou a dítě si holka nechá. Co je na tom špatného? Je hlavně na zvážení té rodiny, jak to u nich bude fungovat. Mně jen přijde hrozné teď té holčině tady dávat sežrat její situaci komentáři, na které se vůbec neptala. A ještě nad to fabulovat o tom, že třeba ani nemá v plánu dokončit školu. Jak to víš? Z čeho dedukuješ? Z ničeho, nikde nic takového nenapsala a ten postoj její i rodičů tomu dost ani nenasvědčuje. Prostě mi přijde, že takové komentáře ta holčina bude slýchat hrozně moc ze svého okolí, které ji zná, tak proč si na ní mají zvyšovat ego cizí dospělé ženy na internetu? Co je k tomu vede, že mají tuhle potřebu? Ano, bude to mít saaakra těžké, bez pomoci rodičů by to pravděpodobně zvládla horko těžko. Na druhou stranu to zvládnout může, proč ne… a je tolik případů, kdy si stejně nezodpovědně pořídí žena dítě ve třiceti a stejně jí musí živit a pomáhat její rodiče… a ano, přiznám se, že to nechápu mnohem víc, než šestnáctiletou holku. Netleskám jí, že je těhotná, ale mrzí mě, že když už se nějak rozhodla, spolu s rodiči, kterých se to fakt hodně týká, tak přijde někdo, kdo jí chce mermomocí dokázat, že je hloupá. Třeba vůbec není, prostě jen otěhotněla. Zase to není žádná tragedie. A tím upozorněním na Tvou gramatiku jsem jen chtěla ukázat, že Tobě se taky nelíbí, když Tě někdo zkritizuje a víceméně těžce off topic, což jsou i Tvé příspěvky na adresu zakladatelky. Je jí šestnáct proboha, je těhotná, sama v sobě musí mít šílený zmatek, ale je sympatické, že nestrká hlavu do písku, tak proč jí nadělovat ještě víc?
(btw aby to nevypadalo, že jsem jedna z těhotných mladistvých - ne, opravdu nejsem, je tomu už dávno, co mi bylo dvacet, spíš naopak, čekají mě kulatiny…)
Příspěvek upraven 13.02.15 v 15:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit