Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@truelly píše:
Mě by tedy zajímaly ty rodinné rozpočty, když žena vyletí na tolik let z prácea potom když všechny děti budou najednou na základních a středních školách a žádné už vydělávající -papuče, věci na tělocvik, aktovky, kina, divadla, školní výlety,.školy v přírodě, kroužky, soustředění…jako v tomto počtu tvořit nějaké rezervy, šetřit dětem do života…
dovolené???
Snad nečekáš, že ti tu někdo napíše, že to podělal, ryje držkou v louži a žije jako socka
tady se vždycky všechno zvládá, děti mají vše, maminky by neměnily, prostě idilka. Pro zakladatelku - ani omylem bych do toho nešla a pro jistotu si nechala podvazat vaječníky. Což ostatně nechápu, proč jsi neudělala teď při cs po dvojcatech, když další děti nechceš
@Aduš8 je,ale naše děti se budou mít dobře, až porodím naše páté štěstí, jdu taky do práce (jestli bude potřeba),ráda se starám o děti, domácnost. Jsem prostě rodinný a mateřský typ a nestydím se za to. Nepotřebujeme cestovat, jsou duležitější věci. Děti jsou chytré, poslušné. Mě kolikrát nepozdraví ani děcko z 9tř. a to je ostuda teda.
@Anonymní píše:
@Aduš8 je,ale naše děti se budou mít dobře, až porodím naše páté štěstí, jdu taky do práce (jestli bude potřeba),ráda se starám o děti, domácnost. Jsem prostě rodinný a mateřský typ a nestydím se za to. Nepotřebujeme cestovat, jsou duležitější věci. Děti jsou chytré, poslušné. Mě kolikrát nepozdraví ani děcko z 9tř. a to je ostuda teda.
Vy nepotřebujete cestovat, tak děti taky nebudou
máš recht, co by taky courali.
@truelly ani náhodou. Mám dvě a už to považuji za strop. Upřímně, kdybych teď otěhotněla, nechala bych si to vzít. A doteď mě štve, že jsem nekývla, když se mě můj doktor před druhým císařem ptal, zda chci zároveň sterilizaci. Chci svým dětem dát lepší možnosti. Mít na ně čas, věnovat se jim.
Ono je tay rozdíl kolik mi je let že…ženský co mají děcko po 40 nezvládají, strkají děcka do jeslí aby měli klid. Nemají na ně nervíčky..jak smutné. Hold, prostě má se někdo lépe než vy. ![]()
@Anonymní píše:
Ono je tay rozdíl kolik mi je let že…ženský co mají děcko po 40 nezvládají, strkají děcka do jeslí aby měli klid. Nemají na ně nervíčky..jak smutné. Hold, prostě má se někdo lépe než vy.
Tak určitě ![]()
@terien píše:
Vy nepotřebujete cestovat, tak děti taky nebudoumáš recht, co by taky courali.
Tady je přesně vidět, jak jsou některé ženské sobecké. Já jsem založením kvočna, tak moje děti budou poslušně sedět doma.
@Anonymní píše:
Ono je tay rozdíl kolik mi je let že…ženský co mají děcko po 40 nezvládají, strkají děcka do jeslí aby měli klid. Nemají na ně nervíčky..jak smutné. Hold, prostě má se někdo lépe než vy.
Ten, kdo se má tak strašně dobře nepotřebuje přece jít po narození dítěte do práce, ne? A už vůbec o tom nepotřebuje ujišťovat ostatní v diskuzi…
@terien píše:
Snad nečekáš, že ti tu někdo napíše, že to podělal, ryje držkou v louži a žije jako sockatady se vždycky všechno zvládá, děti mají vše, maminky by neměnily, prostě idilka. Pro zakladatelku - ani omylem bych do toho nešla a pro jistotu si nechala podvazat vaječníky. Což ostatně nechápu, proč jsi neudělala teď při cs po dvojcatech, když další děti nechceš
Přesně tak
čekám tu na tu jedinou, která napíše rozpočet a hned uvidíme jestli na ty děti finančně mají nebo ne ![]()
@terien
Chci se bavit s někým, kdo je na tom jako já
To ty nejsi, pápá
@Anonymní píše:
@terien![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Chci se bavit s někým, kdo je na tom jako já
To ty nejsi, pápá
To naštěstí nejsem ![]()
@Anonymní píše:
No nechci ti kazit nadseni, ale s peti detmi a po tak dlouhem vypadku to na bezproblemove hledani prace, se kterou se da skloubit pet deti, moc nevidim.
Jiste jsou i dulezitejsi veci nez cestovani, treba skoly v prirode, lyzaky, studijni pobyty, vysoka skola a koleje/privat. Budete i tohle zvladat levou zadni kazdy rok petkrat, nebo budou deti u studia makat jako Bulhari, protoze mama je rodinny typ a ted holt dela nekvalifikovanou praci za par susnu? Ja rozhodne netvrdim, ze deti maji mit vse na zlatem podnose, ale porad zastavam nazor, ze tu hlavni financni zatez maji pri studiu nest rodice.
Ono staci zaplatit i pet skol v prirode, ale treba naznas, ze deti nejake to tuzeni v kolektivu nepotrebuji a bude jim lip na zahradce. A co studijni pobyty na stredni, to mas i s dotaci minimalne 10-15000,– na osobu? Take zbytecna rozmazlenost?
nemyslim, ze je nutne jezdit dvakrat rocne do exotickych destinaci a mit kazdy rok novy iPhone, ale o ty vyse uvedene zazitky bych deti nerada pripravila. A to v situaci, kdy jsou vsichni v takovem poctu plus minus rok od sebe, neni jednoduche i pro vysokoprijmove rodiny.
@Anonymní píše:
Napsala jsi to přesně, prostě jsi mateřský typ. Což je tak šlechetné a já tě moc obdivuji. Já jsem opačný, poloopačný příklad. Děti mám dvě, rozestup 6 let. A skončila jsem. Nemám na to nervy, plus mám jiné cíle - cestovat, s dětmi i bez, chodit do práce, věnovat se sobě a manželovi. A zas hodně lidí na mě čumí takhle
. A stejně koukám já na tebe. ![]()
K zakl. kdy stíháte mít sex? Když já ho nestíhám s kojencem a předškolákem?
jo a edit: co na tohle říká tvoje tělo? ty ses pomalu nestihla srovnat z jednoho porodu a už si byla opět těhotná.
Příspěvek upraven 30.03.20 v 10:33
@terien píše:
Snad nečekáš, že ti tu někdo napíše, že to podělal, ryje držkou v louži a žije jako sockatady se vždycky všechno zvládá, děti mají vše, maminky by neměnily, prostě idilka. Pro zakladatelku - ani omylem bych do toho nešla a pro jistotu si nechala podvazat vaječníky. Což ostatně nechápu, proč jsi neudělala teď při cs po dvojcatech, když další děti nechceš
Naprosto s tímhle souhlasím. Měla jsme v minulosti pár spolužáků, kteří také pocházeli z takhle velkých rodin a nemůžu říct, že by na tom byli o něco lépe než my. Na střední dvě spolužačky-ségry, věkový rozdíl rok a denně doma společně s bratry museli montovat různé elektrosoučástky a učili se po nocích. Holky to byly hodné a slušně vychované, žádní asociálové, ale dětství a dospívání žádné… Já sama chodila od čtrnácti načerno po brigádách, abych si sem tam mohla něco koupit. ![]()