Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
PeBa píše:
Boomer - hele, mi vrtá hlavou tvá přezdívkaŽe by battlestar fanda?
![]()
U nás se o přesunu hodně navážno diskutuje.
Rozhodli jsme se tam na týden jet na dovču a omrknout, jak to tam vypadá(ještě nevíme kdy).
PeBa:
Moje prezdivka je uplne neoriginalni, je to jmeno kocky byvaleho svagra.
![]()
Moc vam fandim.
Kam jste se to rozhodli jet okouknout?
Jeste k tem porodum, nez se narodila dcera, tak jsem byla tak neznala, ze v porodnici, kterou jsme vybrali, deti nikdy neodvezli z pokoje. Nikdy. Ani kdyby mama padala na hubu. Tehdy jsem si rikala, kamaradky se mely, deti jim odvezly, kdyz jim deti hodne brecely…
Jak ja jsem potom byla rada, ze mala byla se mnou, i kdyz jsme byli v nemocnici jen hodne kratce. S odstupem casu si rikam, jak jsem mohla byt takhle blba. ![]()
Peggy: preju brzke uzdraveni dcery. Mimochodem, tetanovka by dceri ve vasem pripade mozna i pomohla, vakciny maji prece priznivy vliv na imunitu a lidsky organismus.
Preju vam ‚dlouhou‘ rymu. Samozrejme jen tu naoko. ![]()
Asha: Jak mi nevahalo sdelit par poslancu (kteri nebyli zrovna pro schvaleni), i pres odmitnuti senatem/prezidentem ho muzou zase prehlasovat.
Dryada: Moc drzim palce! ![]()
PetkaK: Vsimla jsem si, ze ohledne klistovky se nazory pediatru radikalne meni.
Zrejme proto, ze to neni povinna vakcina. Je zajimavy, jak maji doktori stejne nazory na povinne vakciny, ale rozdilne na ty volitelne.
Nedejte se! ![]()
DoktorkaE: Proc si myslite, ze poslanci a urciti lekari maji obrovsky zajem na uzakoneni povinnosti ockovat v CR, s tvrdymmi sakncemi pro ty neockujici (ktere nejsou stale znamy), pokud by mel byt vyklad zakona tak jednoduchy? Ja mam bohuzel z korespondence s poslanci pocit, ze se skutecne snazi o to, aby bylo nemozne neockovat jen tak ze sveho rozhodnuti, protoze nejsme dostatecne zodpovedni k vytvoreni sveho nazoru a zrejme jsme problematicke osoby, protoze neposlouchame lekare.
Zakon neni hotovy, nebo uz tam jsou sankce? Priznam se, ze jsem o tom zatim nikde necetla, jen tady.
Boomer píše:PetkaK: Vsimla jsem si, ze ohledne klistovky se nazory pediatru radikalne meni.
Zrejme proto, ze to neni povinna vakcina. Je zajimavy, jak maji doktori stejne nazory na povinne vakciny, ale rozdilne na ty volitelne.
Nedejte se!
Tak do malé to píchat určitě nebudu, a já osobně mám jít za měsíc na přeočkování po 3 letech a vypadá to že nepůjdu ![]()
Doktorko nic proti vam, jsem presvedcen ze jste jedna z nejlepsich doktorek co tu pobiha, a to znam jen vase nazory a vnimam vas pristup, ale jsem presvedcen ze hrozba je realna. Bude to hon na carodejnice a jiz jsem o tom psal na VITALII kde jste take reagovala. Kdyby jste mela pravdu, tak pravnici jako Zuzana Candigliota a dalsi nevysiluji. Mam ve svem okoli hromadu advokatu a dana situace je zneklidnuje. Bohuzel ty co rozhoduji jak to bude dostavaji rentu a mam obavi ze ani senat a ani prezident nema tak mocnou ruku jako penize od farmaceutickeho prumyslu.
farska píše:MartaaO píše:Lze.Nas dr ho sehnal pred 2 tydny. . . Pry bezne k dostani.
Ahoj holky, právě jsem se vrátila z půlroční prohlídky, proběhlo to v pohodě. Doktorka moje odmítnutí nějak nekomentovala. Jen mi řekla, že je to teď strašně moderní neočkovat…No ale zaskočila mě tím, že když jsem jí řekla, že po roce bych chtěla Infanrix HiB, tak mi na to odvětila, že se už nevyrábí a nedá se sehnat? Blafuje? Nebo to tak doopravdy je? Prosím poraďte. Díky
Da se sehnat, objednali mi ho taky pred 3 tydny v lekarne
akorat byvaji obcas vypadky v dodavce, vzala jsem si radsi hned 2 davky ![]()
Milos22 píše:
Doktorko nic proti vam, jsem presvedcen ze jste jedna z nejlepsich doktorek co tu pobiha, a to znam jen vase nazory a vnimam vas pristup, ale jsem presvedcen ze hrozba je realna. Bude to hon na carodejnice a jiz jsem o tom psal na VITALII kde jste take reagovala. Kdyby jste mela pravdu, tak pravnici jako Zuzana Candigliota a dalsi nevysiluji. Mam ve svem okoli hromadu advokatu a dana situace je zneklidnuje. Bohuzel ty co rozhoduji jak to bude dostavaji rentu a mam obavi ze ani senat a ani prezident nema tak mocnou ruku jako penize od farmaceutickeho prumyslu.
Zdravím Miloše! ![]()
Já jsem taky zvědavá co z toho nakonec vznikne. ![]()
Milos22 píše:
Milosi, rada bych se mylila, ale nazor mam podobny. ![]()
Boomer, jasne, ze to muzou prehlasovat a nejspis to tak udelaji. Nejak tenhle system nechapu. Banda zkorumpovanych ignorantu se rozhodne, ze neco proste bude platit a basta, pak to zamitne senat, prezident a oni to pak schvali znova a je vymalovano. To uz tu bylo.
dryada píše: Čau císařovny, jestli vás to potěší, tak i po císaři se dá příště rodit normálně a trochu si spravit chuť, zkusila bych se na to vyptat ve Vrchlabský porodnici. Holky držte palečky pozítří se sunem do Vrchlabí-až z Brna za účelem přirozenýho porodu, doma jsem si zatím netroufla, ale asi by to taky nebyl problém, tady v Brně naštěstí takový porodní asistentky jsou, i když se to jima zrovna nehemží.
Sehnala jsem i snad pohodovou doktorku, uff. Tak hurá do toho.
Dryado, cesta do Vrchlabí stojí za to. Jela bych tam i kdybych měla jít na císaře. Miminko ti dají skoro hned a může se o něj starat bez problému partner, ležíš na normálním pokoji. Oproti jiným porodnicím je Vrchlabí nesrovnatelné.
asha píše:
Boomer, jasne, ze to muzou prehlasovat a nejspis to tak udelaji. Nejak tenhle system nechapu. Banda zkorumpovanych ignorantu se rozhodne, ze neco proste bude platit a basta, pak to zamitne senat, prezident a oni to pak schvali znova a je vymalovano. To uz tu bylo.
Presne tak. Cesky system v cele svoji krase. ![]()
Holky Císařovny, je mi moc líto co jste musely prožít. Kdybych neměla veeeelkou mužovu podporu a panický strach z nemocnic a hlavně z tý pardubický, tak jsem nátlaku také podlehla.
Rodinny lekar u nas existuje… mame ho
Taky je mi to blizsi, desne mne stvalo, ze obvodaky nezajimala anamneza matky a otce, prinejmensim… i kdyz to zrovna u nas bylo docela podstatny ![]()
Doktorko, pokud byste dělala i děti, jezdila bych za Vámi i přes celou ČR. Ani nevím jak Vám za tak cenné informace poděkovat
.
lisacek píše:peggy.sl píše:Jsem ten článek přeposlala naší mudře
http://www.zdn.cz/…etech-461337![]()
![]()
Také to udělám, už jsem jí články posílala, tak tento bude další ![]()
Monika H. píše:dryada píše: Čau císařovny, jestli vás to potěší, tak i po císaři se dá příště rodit normálně a trochu si spravit chuť, zkusila bych se na to vyptat ve Vrchlabský porodnici. Holky držte palečky pozítří se sunem do Vrchlabí-až z Brna za účelem přirozenýho porodu, doma jsem si zatím netroufla, ale asi by to taky nebyl problém, tady v Brně naštěstí takový porodní asistentky jsou, i když se to jima zrovna nehemží.Dryado, cesta do Vrchlabí stojí za to. Jela bych tam i kdybych měla jít na císaře. Miminko ti dají skoro hned a může se o něj starat bez problému partner, ležíš na normálním pokoji. Oproti jiným porodnicím je Vrchlabí nesrovnatelné.
To samé jde prej i v Neratovicích.
Klára píše:Monika H. píše:To samé jde prej i v Neratovicích.dryada píše: Čau císařovny, jestli vás to potěší, tak i po císaři se dá příště rodit normálně a trochu si spravit chuť, zkusila bych se na to vyptat ve Vrchlabský porodnici. Holky držte palečky pozítří se sunem do Vrchlabí-až z Brna za účelem přirozenýho porodu, doma jsem si zatím netroufla, ale asi by to taky nebyl problém, tady v Brně naštěstí takový porodní asistentky jsou, i když se to jima zrovna nehemží.Dryado, cesta do Vrchlabí stojí za to. Jela bych tam i kdybych měla jít na císaře. Miminko ti dají skoro hned a může se o něj starat bez problému partner, ležíš na normálním pokoji. Oproti jiným porodnicím je Vrchlabí nesrovnatelné.
Neratovice bych neriskovala, co jsem tak z okolí slyšela, tak dělají jen nejakutnější případy císaře, vše co má trochu ještě čas (z akutních císařů), posílají záchrankou do Prahy (většinou Bulovka). Ale opravdu nevím, jak to tam je s plánovanými císaři ![]()