Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@j.a.n.i1 : přesně tak na D1 se mi stalo že kamión vyobčil ze své dráhy a návěsem mě táhl. pár metrů (poruhama) nemít tenkrát velké auto je po mě. Už nikdy bych nechtěla malé auto z tohoto důvodů…
Máme ford galaxy, velké, silné, pohodlné, bezpečné, výhled jak z autobusu. 7 plnohodnotných sedaček, nebo kufr, ve kterém se vyspí dospělý člověk nebo se tam vejde nesložený kočár i s bagáží na týdenní dovolenou ![]()
Už nikdy bych neměnila, až galaxie doslouží, budu chtít zase MPV ![]()
Ahoj my máme novou Škodu Octavia combi a mám v ní za jízdy opravdu bezva pocit. Máme ji ve výbavě s isofixem pro autosedačku, a myslím že pro městské a meziměstské ježdění je vyhovující. A o velikosti kufru ani nemluvím.. narvete tam všecko!!! celý kočár s přehledem a ještě vám skoro půl kufru zbyde volného ![]()
Taky bych doporučila nějaké větší auto, budeš tam vozit Váš poklad, takže to za to stojí ![]()
No, to je strašně obecný dotaz.
Spíš si sama sobě polož otázky: cena (rozpětí, strop), jaké auto (nové, ojeté), jaký typ (sedan, kombi, 5dveřové, SUV /jezdíš terénem - třeba na hory../, MPV.., automat x manuál, a mnoho dalších parametrů
Pak si je vytypuj u jednotlivých (nebo oblíbených) značek, prozkoumej bezpečnostní testy..
Tradovalo se, že nejbezpečnější je Volvo.. Možná ho už někdo předstihl..
![]()
@Anonymní píše:
No, to je strašně obecný dotaz.
Spíš si sama sobě polož otázky: cena (rozpětí, strop), jaké auto (nové, ojeté), jaký typ (sedan, kombi, 5dveřové, SUV /jezdíš terénem - třeba na hory../, MPV.., automat x manuál, a mnoho dalších parametrů
Pak si je vytypuj u jednotlivých (nebo oblíbených) značek, prozkoumej bezpečnostní testy..
Tradovalo se, že nejbezpečnější je Volvo.. Možná ho už někdo předstihl..
jj Volvo je záruka, ale i ostatní jsou bezpečné
ale záleží přesně na tom všem co jsi vypsala ![]()
Já mam octavia (normal) a pritel octavia combi 4×4, s obouma okatávama
jsem spokojeni ![]()
Octavia, stačí mi bohatě hatchback na tříčlennou rodinu s kočárem na měsíc, vyzkoušeno. Předtím starší Passat combi, taky super, jen se mi combi nelíbí a nerada tahám skříň na zadku, hatch mi stačí bohatě. Minimálně 1,9 obsah, naložený auto jinak snad nejede o předjetí nemluvím. Ale pokud plánujeě 3 autosedačky, je to asi pořád málo a pořídila bych něco s dvěma řadama sedadel, mpv. Záleží, jak moc je plán „za dveřmi“
.
Mam Toyotu Rav4 a naprosta spokojenost…
ale ja potrebuju nahon na vechny ctyri kola, jinak bych nekdy domu a do prace nedojela…
Máme Felicii už strašně moc let, jednu z nejstarších a ještě nám nějakou dobu musí vydržet.
Asi takhle. Myměli trabanta a sloužil nám… velmi. Dokonce jestli pamatujete „velkou“ zimu 2006 a dvacet pod nulou několik dní, jedině trabant nastartoval a jel… no ale seznali jsme, že to nebude úplně nejbezpečnější pro děti… a zakoupili fabii kombi. SUPER, doporučuji všema 21 prsty. Aha, tolik hlasů nemám. ALE vzhledem k tomu, že mám velkého chlapa, po pořízení 2 ks dětí se prostě něja nevejde na místo řidiče. Já s tím problém nemám, on ale ano. Na jaře ale příbuzní počítali s rozšíření rodiny, a proto nám jako druhý rodinný vůz (to je luxus a pohodááááááá mít dvě autááááááá u nás na samotě u lesáááááá) věnovali jejich ojetou felicii. Prakticky po cca 14 ndech do ní byly instalovány dětské sedačky. Nikoli proto, aby s tím stařičkým vozem jezdila maminka, ale naopak - pradoxně. řidič i děti tam maí víc místa. Pokud se zrovan nestěhuje (mám na mysli třeba dovolenou na druhým konci republiky, do zahraničí nejezdíme), jako rodinný vůz prostě slouží tahle stařičká felicie. Jinak trabantík stále jezdí!!! ![]()
My jsme před létem koupili Ford Mondeo combi rok 2007 a je to úžasné auto-je pohodlné, prostorné-no u nás to byla láska na první pohled
Původně jsme šli pro Ford S-max-je vyšší a krapítek větší než to Mondeo ale bylo v otřesným stavu. Záleží jaké auta se vám líbí-je třeba u toho S-Maxu fajn, že má zadní 3 dělená sedadla, což je super věc, ale i u Toho Mondea se vejdou tři sedačky vedle sebe-kdyby náhodou ![]()
Meli jsme Ford Mondeo, ale uz bylo starsi, byla otazka casu, kdy odejde turbo a zrovna byla moznost poridit si nove auto, tak jsme si vybrali Chevrolet Orlando. Do budoucna nejspis budeme chtit jeste jedno dite, tak jsme vybirali auto dostatecne veliky, cenove dostupny a bezpecny. Ja jsem mela staryho Fiata Pandu, tak kdybych chtela maly auto, zase bych asi volila Pandu ![]()
Ja mam Citroen C1 - male auto, ctyrdverak, mala spotreba, nizke provozni naklady, hezky dizajn, no proste auto pro zenskou
Ale pouzivam ho jen do mesta…je to takovy suplik na dostani se z bodu A do bodu B. Na to je perfektni! Vsude se vejde, je velmi lehce ovladatelne a agilni
Vnitrek je na tak male auticko neuveritelne prostorny (vesly jsme s kamaradkou a s 2 vajicky + 2 kocarky vzadu) Jedine nema moc velky kufr :-/
Ale na nejake delsi streky bych si s nim s mimcem asi netroufla… Sama jsem s nim sice na delsi cesty jezdila, ale s mimcem fakt asi ne-e! Jako rodinne mame Hondu Civic hatchback, se kterym jsme pro tyto ucely i po bezpecnostni strance spokojeni.
Renault Clio 1.6, starší, v automatu, třídvéřák a paráda. Jistota, že děckla neotevřou ![]()