Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Barca12345 píše:
Ja platim cca 10.000 rocne - jen nevim obsah, ale vetsi…mam to zakladni + havarijni + celni sklo.
jo tak to jo, já jsem myslela jen povinné ručení, ale pochopitelně, když má někdo dražší vůz, tak se havarijka i krádež, vyplatí
@sad 1 píše:
jo tak to jo, já jsem myslela jen povinné ručení, ale pochopitelně, když má někdo dražší vůz, tak se havarijka i krádež, vyplatí
No, nam se to uz vyplatilo asi dvakrat, nikdy nevis co se stane, s tim autem jezdi vice lidi…
Ex ted treba zrusil Felicii, jeho vinou… mel samozrejme jen zakladni pojistku. Jenze oprava by ho vysla na 30.000 (fakt to auto sesrotoval) a tak by aspo dostal neco z pojistovny, nedostal nic, auto musel zlikvidovat a mel po prde. i!
Pak mas narok na novy lak, pred prodejem jsme to nechavali spravit aby to nebylo tak oprskane od kaminku, drbnute dver a atak, takza ja jsem si to hned nechala pripojistit. Nehlede na to, ze splacim pujcku (ne leasing, ale spotrebak) a dalsi bych fakt neutahla, kdyby se neco stalo! ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Máme ford galaxy, velké, silné, pohodlné, bezpečné, výhled jak z autobusu. 7 plnohodnotných sedaček, nebo kufr, ve kterém se vyspí dospělý člověk nebo se tam vejde nesložený kočár i s bagáží na týdenní dovolenouUž nikdy bych neměnila, až galaxie doslouží, budu chtít zase MPV
Já taky chtěla furt velký auto, jakože bezpečný a tak, ale pak se nám vysypala manželova Astra, tak si pořídil Renaulta Espace a já, když s tím mám jet, tak jsem z toho už den před tím na nervy, protože to auto je na mně strašně velký. Jako výhled dobrej, ale to parkování, to je pro mně horor.
TAkže jsem usoudila, že velký auto opravdu nepotřebuju, že budu dál radši jezdit svojí mini Corsou. Teď mám vyhlídlýho malýho Mercedesa třídy A, úplně jsem se do něho zamilovala. ![]()
U nás je to s autama blbý v tom, že bydlíme na vesnici a musíme mít dvě auta, takže místo jednoho pořádnýho máme dvě horší. ![]()
Jo a třídveřáka bych s dětma taky nechtěla. Když byly mladší holce asi dva roky a otevírala mi dveře za jízdy, tak jsem jí tam prostě zamáčkla tu dětskou pojistku a měla po srandě. Teď už to nedělá, takže dveře má normálně otevřený. Nedovedu si představit, stejně jako ostatní, jak by se při bouračce ty děti dostávaly ven.
Měli jsme staré Mondeo combi, a novější Peugeot 206 pro mě do práce, když jsme měli ještě jedno dítě. Pak se narodili dvojčata, do mondea se tři sedačky vešli, ale auto časem zchátralo. Takže muž jezdí 206 a já mám od srpna S-max
![]()
Jo a kdybysme měli mít jenom jedno auto, tak jdu určitě do nějaký kombíka nebo MPV, aby se tam vešlo hodně věcí. Tady pro představu náš ESpace před cestou na dovolenou. Jeli jsme my čtyři a vezli jsme i věci známých, protože jejich krátká Fábka toho fakt moc nepobrala. ![]()
Z auta jsme vyhodili třetí řadu sedadel a prostřední sedačku mezi dětma a do auta jsme narvali: tři dětská kola (dvě dvacítky a jednu šestnáctku), čtyři dřevěný rozkládací zahradní židle, čtyři sedáky na ně, velkej gril na kolečkách, tři pytle grilovacího uhlí, tři velký cestovní tašky, jednu velkou tašku z Kauflandu plnou jídla a hromadu chlastu. ![]()
@Barca12345 píše:
No, nam se to uz vyplatilo asi dvakrat, nikdy nevis co se stane, s tim autem jezdi vice lidi…
Ex ted treba zrusil Felicii, jeho vinou… mel samozrejme jen zakladni pojistku. Jenze oprava by ho vysla na 30.000 (fakt to auto sesrotoval) a tak by aspo dostal neco z pojistovny, nedostal nic, auto musel zlikvidovat a mel po prde. i!
Pak mas narok na novy lak, pred prodejem jsme to nechavali spravit aby to nebylo tak oprskane od kaminku, drbnute dver a atak, takza ja jsem si to hned nechala pripojistit. Nehlede na to, ze splacim pujcku (ne leasing, ale spotrebak) a dalsi bych fakt neutahla, kdyby se neco stalo!
já tomu naprosto rozumím, když jsme měla toho staršího bavoráka, měla jsme na něm taky i havarijku a krádež, měl ještě docela slušnou hodnotu, ovšem dnes nemáme auta s velkou hodnotou, tak na to prdíme, navíc je máme splacené, takže by se to ani snad nevyplatilo oprqavovat. Jako ten Megane, ten je z roku 2005, to by nás moc bolelo, ale ta Laguna, tam by mě nejvíéce bolelo to, že bych enměla čím jezdit. I když je nádherná, po kompletním servisu, tak se nedá prodat za více jak 10.000,– Kč, navíc se tyto auta ani moc nekradou. Ale mít třeba nové BMW, Škodovku, a ty větší Renaulty, tak to bych si pojitila, ty se i dost kradou…No a co se týká bouraček? Musíme holt dávat pozor, i když každý může bourat, mně už se to stalo, dávám si fakt majzla, přítel má řidičák 16 let, já 12, jezdíme pořád, tak dáváme pozor. Snad auta nerozbijem, a pokud ano, nedejbože, koupili bysme si zase nějakého Renaulta, ty nejspou tak drahé, a jsme s nimi moc spokojeni.
@sad 1
No jo, ja mam najezdeno silene, ex je ridic z povolani, holt se chybicka vloudit muze, no.
Starsi a splacene bych asi taky tak nehrotila, tim, ze ja to mam jeste na pet let, tak ja bych si jine dovolit nemohla no a taky bych nemohla byt nepojizdna, bez auta se od nas nikam nedostanu. ![]()
A navic, miluju tu nezavislost a samostatnost…
a pohodlnost
![]()
@janinkaz píše:
@PetraJ a ještě je tam místo na drobnosti koukám
Jo, jo, možná bysme tam nacpali ještě našeho psa i s boudou. ![]()
No já mám jen povinný 10 000 - mám velkej obsah a havarijko dalších 17 000
taky ho mám v plánu prodat, protože ta mateřská je jaksi malá ![]()
@catherine100 píše:
No já mám jen povinný 10 000 - mám velkej obsah a havarijko dalších 17 000![]()
![]()
taky ho mám v plánu prodat, protože ta mateřská je jaksi malá
Tak to uz je masakr! ![]()
To mate autobus? ![]()
@Barca12345 píše:
@sad 1
No jo, ja mam najezdeno silene, ex je ridic z povolani, holt se chybicka vloudit muze, no.
Starsi a splacene bych asi taky tak nehrotila, tim, ze ja to mam jeste na pet let, tak ja bych si jine dovolit nemohla no a taky bych nemohla byt nepojizdna, bez auta se od nas nikam nedostanu.A navic, miluju tu nezavislost a samostatnost…
a pohodlnost
![]()
no mně to povídej, já bych bez auta byla jak bez kačera
jezdím trochu méně až jak se narodila malá, tak jezdím s kočárkem s ní, bydlím ve městě
jezdila jsme i do práce 2 km autem
Přítel má 12, 24 hodinové směny a já si nedokážu představit nemít auta, když by bylo zle, pořídila bych si jakoukoliv levnou lentilku, ale prostě ta svoboda, jak píšeš…
Manžel ma fabku v combi ale chce kupovat superba a já mám fiat Punto a budu kupovat citroen c1
Tak my máme jen jedno auto a v pohodě nám stačí. Máme rádi velká auta a hlavně obří kufr pro převážení věcí na chatu a nebo na dovolenou, takže nám dělá výbornou službu už 4 a půl roku Dacia Logan MCV
Je to naše
záležitost.