Maminky, které plně kojily a děti přesto hubly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lekno
26.9.11 13:14

Tak 48 hodin v posteli s miminkem - to nehrozilo ani když jsem měla jen jedno dítě!!!Z porodnice jsme se vracely v pátek a to je přece uklízecí den, ne? :zed: :zed: :zed: (manžel)
Pak v sobotu i neděli se přihnaly první návštěvy :zed: :zed: :zed:
Dodnes na své šestinedělí nerada vzpomínám a děsím se toho co zase příjde. Navíc se mi šestinedělí bude krýt s Vánocema a to teprve bude mazec a do toho téměř tříleté batole, které už tak bude dost v šoku, že maminka poprvé v jeho životě nebude několik dní doma,ale v porodnici…
Takže se opravdu neobávám, že by mléko tentokrát přišlo a bylo z toho plné kojení :nevim: Částěčně kojit a přikrmovat…tak na to už při druhém dítěti čas mít nebudu - to bych se muselá zbláznit - a vařit a uklízet po nocích :zed:

• Citovat
  • Upravit
knopi
26.9.11 13:40
lekno píše:
Tak 48 hodin v posteli s miminkem - to nehrozilo ani když jsem měla jen jedno dítě!!!Z porodnice jsme se vracely v pátek a to je přece uklízecí den, ne? :zed: :zed: :zed: (manžel)
Pak v sobotu i neděli se přihnaly první návštěvy :zed: :zed: :zed:
Dodnes na své šestinedělí nerada vzpomínám a děsím se toho co zase příjde. Navíc se mi šestinedělí bude krýt s Vánocema a to teprve bude mazec a do toho téměř tříleté batole, které už tak bude dost v šoku, že maminka poprvé v jeho životě nebude několik dní doma,ale v porodnici…
Takže se opravdu neobávám, že by mléko tentokrát přišlo a bylo z toho plné kojení :nevim: Částěčně kojit a přikrmovat…tak na to už při druhém dítěti čas mít nebudu - to bych se muselá zbláznit - a vařit a uklízet po nocích :zed:

Lekno, no jo, jak si to uděláš, takový to máš, pak nemá smysl si stěžovat, že to nejde, ono to opravdu jde. Jen je někde větší vůle, někde menší. Návštěvy prostě předem odmítni, manžela instruuj, že se bude věnovat hlavně staršímu dítěti, abys měla čas pro miminko. Nejlépe když si manžel vezme dovolenou, jestli je to během svátků, nemusel by to být problém, ne? Pokud manžel vyžaduje full servis i během tvého šestinedělí, no s tím ti moc nikdo neporadí, ale upřímně, tohle by u nás prostě neprošlo. Šestinedělí je doba, kdy se máš věnovat sobě a miminku, učit se sžívat s miminkem apod. Pokud už dopředu jsi přesvědčená o nezdaru kojení, to tak to tak asi dopadne, je to hodně v hlavě a psychice. Proč ale házet flintu do žita? Prostě dopředu informuj okolí, jak to proběhne, návštěvy pouze na osobní pozvání, neboj se odmítnout, že se to zatím nehodí, jsi unavená, chceš mít teď čas jen na svou rodinu apod. Stejně tak manžel. My jsme tady úplně sami a přesto jsem mohla po porodu 4.dítěte odpočívat, prostě se postaral manžel, sice neměl volno, ale prostě jak přišel z práce, vzal si děti a staral se. Ohl jídla - u nás sice vaří manžel, ale i když nevařil, můžeš navařit dopředu do mrazáku, poprosit maminku, nebo holt občas objednat pizzu nebo koupit hotovku někde v restauraci, prostě si to zjednodušit, jak to jen jde.

• Citovat
  • Upravit
knopi
26.9.11 13:42

Lekno a tobě fakt manžel vůbec nepomůže? Neuklidí, neuvaří, nevezme starší dítě ven? Tobě to nevadí? Neber to prosím ve zlém, jen mě to prostě překvapuje.

• Citovat
  • Upravit
lekno
27.9.11 08:02

Samozřejmě,že mi to vadí, ale to je asi tak vše co s tím můžu dělat :zed:
Vzhledem k tomu, že se z práce vrací později odpoledne, nebo večer, nebo má i služební cesty a já ho už marně žádám několik let, aby s námi byl i přes týden, ne jen v neděli…no po práci jde dělat na zahradu, nebo do dílny, nebo má s tchánem nějaký větší projekt - jako třeba letos - terasa…
Navíc jeho maminka měla na starosti dům, zahradu, hospodářství, dvě děti 14 měsíců po sobě a bylo i uklizeno, navařeno, napečeno…
Jeho sestra - to samé v růžovém, akorát tu zahrádku má menší, hospodářství žádné a děti 5 let od sebe ( my bychom měli mít necelé 3 roky) - a taky je vždy uklizeno, napečeno, navařeno - jo a ještě k tomu kalupu polně kojila…o žádném odpočívání, kvůli kojení nemohla být řeč - vídím to děnně, jak maká - jsme sousedi…takže asi tak. :cry:

• Citovat
  • Upravit
1219
27.9.11 10:44

Prostě ono je to asi i tak, že někdo ať dělá co chce, tak plně nekojí a někdo zase v šestinedělí hnedle skáče padákem, dítě hlídá chůva a přesto kojí ostošest. Mrzuté :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekno
27.9.11 11:15

Přesně tak, konečně to někdo řekl nahlas - teď to ještě poslat na laktační ligu :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1219
27.9.11 15:18

Já teď začínám zkoušet homeopatika. Fakt chci udělat vše co můžu a když to nevyjde, tak by mě názor laktační ligy fakt zajímal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
27.9.11 23:27

lekno máš to těžké. Ale moje zkušenost je taková, že u toho druhého a dalšího dítěte je to snažší, laktace se většinou nastartuje snáz, tělo už to povětšinou zná. A taky maminka už tolik neřeší každý prdík, ale dělá spoustu věcí automaticky. Kdybys potřebovala, napiš klidně na simona.knop@volny.cz budu-li vědět, poradím. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
lekno
28.9.11 09:18

No uvidíme, aspoň vím na koho se obrátit, děkuji :kytka:
Ještě jsem nepsala, že jsme nakonec kojily a přikrmovaly první 4 měsíce, pak už jen Nutrilon a první příkrmy - mrkev atd…
Jo a taky mě hrozně bolely kolena - klouby, jako po náročné tůře - takže tělo si bralo živiny odevšad a stejně to bylo málo, po skončení kojení problémy odezněly…

• Citovat
  • Upravit
lekno
26.1.12 20:28

Takže jak jsem dopadla? No stejně jako u první dcery - syn se narodil po vyvolávání kvůli vysokému tlaku, spavý, žloutenka, mlíko nikde - i když jsem přikládala, jak jsem jen mohla - měla jsem ho už i první noc na pokoji…už z porodnice jsme jeli s dokrmem Nutrilonem. Doma na mě čekala digi váha, tak vím ,že něco málo ode mě vypije a zbytek Nutroš. Čaje nepomohly ani homeopatika k plnému kojení, bohužel.
Teď má Jiřík kolem 60 cm a 5735 g…porodní rozměry byly 48 cm a 2890 g, jo a mám e necelé tři měsíce:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová