Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jinak dneska jsme se byli poprvé po porodu ( 5 dní ) ukázat v práci holkám, malý byl sladký, ale na mě ještě taková dlouhá procházka asi není, začli mě bolet záda a trochu i břicho..chci se šetřit abych mohla co nejdřív začít zhazovat ten převis co mi zustal..
Přístí středu jsem poprvé k dětské dr, tak jsem zvědavá jak to malý zvládne..když byla doktorka po porodu u nas, tak ani nepípl a zvědavě si ji prohlížel, tak doufám že to tak bude i přístě aby mi chudáček moc nebrečel.
Holky kam budete chodit nebo už chodíte? na plavání s prdochama..já bych chtěla hodit i s tatkou už tak od pěti měsíců..ale nevím kam.
Prý v Lázních jsou nějaké hodiny plavání s dětmi? Jinak taky plánuji chodit s malou plavat
Snad bude milovat vodu stejně jako my ![]()
@Ivia 86
plavání s dětmi jsem na netu našla akorád na Letecké někde..ale spíš mi jde o zkušenosti..jaké kdo má, nechce se mi třeba dojízdět až do Olmíka..už tak je to plavání drahé jak cip..
Ahoj holky, jsem byla zaneprazdnena a pak pryc:-),ale uz jsem tu, plavani je u FTL myslim, chodily tam znamy s prckama ja teda nechodila. u prvni co byla na konci brezna jsem pockala a ta si uzivala bazen, velkej vodomilous a druha dcerka v rijnu a to bych si v te zime nelajzla. dokonce me od toho zrazovala doktorka nase a pak i tchyne zdrav. sestra a jeji sefka taky…ale ted v osmi mes mala vodu miluje (od narozeni)a ve vode je porad, takze nemam pocit, ze by byla ochuzena, tak nevim…vlastne se tam deti na jedno slovo uci potopit pod vodu(myslim ze zblunk)my jsme to zvladly samotny na slovo,,,pozor…jak se jinak mate?
Tak já budu mít malou taky v září/snad ne dřív/,tak to s tou vodou asi budu muset nechat až na jaro ![]()
Jinak Vám řeknu, že nic moc teda. Ty vedra mi dávají zabrat a ty probdělé noci ještě víc. Člověk potom nemá z čeho čerpat
Takže vyhlížím s radostí každou bouřku a ochlazení a šíleně mě bolí třísla…měla jste to některá? Já nevím co s tím, bolí to jako čert a vstávání mi dělá velký problém.
Taky jsem nějak na mrtvém bodě po stránce jídla, nic mi nechutná a jediný co mi nevadí je zelenina a ovoce+voda.
No holky modlím se aby už to bylo za mnou ![]()
A co vy? Co nového?
Ty trisla ti nezavidim, ja z nich nespala… Oblozena polstarama a stejne nic nepomahalo. bolest to byla strasna a spat jsem nemohla, ale prezijes to, neboj:-D. hele to koupani, fakt ti nevim. zitra ti k tomu reknu vic, co mi rikala doktorka. noveho u nas je to, ze dneska mala ma prvni zoubek!!!a v patek jedem na dovcu k mooooru. Uz ted se bojim jak to bude probihat. ty vedea jsou fakt strasny, jsi vlastne ve stejnym mesici jak jak minuly rok a trpim s tebou:-D, ale strasne rychle to utece, bohuzel…
Jééé tak to budete mít doma taky veselo kvůli zoubkům, malá bude možná více citlivější jak jindy že? Dovolenku si pěkně užijte, já bych záviděla jen dovolenou na Antarktidě ![]()
JInak tedy asi víš o čem mluvím, pokud jsi byla v těchto měsících na tom podobně jako já…31tt, malá když kopne, tak to pěkně bolí a ty vedra tomu vůbec nepřidávájí. Do toho se můj ještě hlásí o pozornost a pořád se tulí a nechápe, že je tak rozpálený, že na nějaké tulení nemám vážně náladu ![]()
Nahoře mám 10kg, cvičím, ale je to nápor na tělo všechno. Vyloženě se těším na porod! ![]()
Já teda měla bezproblémové těhu..nebolelo mě nic, neotýkala jsem, netrplěla nevolnostmi, prostě nic..kdybych neměla břicho, tak nevím že jsem těhotná, ale kámoška měla bolesti těch třísel a říkala že se ji tam vlastně udělali jakoby křečové žily - s tím se nedá nic dělat až do porodu..( když se ti udělají v těhu na nohách tak se dají nosit na to punčochy, ale jak se ti udělají v tříslech tak se nedá dělat nic ) Navíc v tříslech to ani není vidět ( že by se ti objevili nějaké vystouplé žily nebo tak ) - je to prostě jen bolest
Ty se mas, ja fakt trpela jak pes, dychat jsem nemohla no a v devatym jsem chytla rotaviry:-D…
No a k tomu plavani miminek, tchyni sefka prave rikala, at mi to rozmluvi ze byla na nejakym skoleni a ze hodne vznikaji zanety spojivek, virove onemocneni a tak ruzne. hlavne v zime. ani na koupak se moc nedoporucuje s mimcama.,,znama,,chodila s malou taky. kdyz si uvedomim jeji hygienu tak bych do stejnyho bazena nevlazla, natos tam dat dite. kamoska taky chodila a malej mel zanety nosohltanu. tak nevim no…ale asi je to hodne individualni.
Ahoj maminy, je tu někdo z okolí Ondratic? Přistěhovala jsem se před dvěma měsíci z Prahy a nikoho tu neznám. Na pokec a procházky hledám maminu co má mimčo. Já mám 7 měsíců starou holčičku.
@Kacenka1987 píše:
Já jsem z Kralic na Hané.-)
já jsem z Hrubčic ![]()
@Ivia 86
taky máme zatím jen to jedno. TAkže samé nové věci, zjistujeme co a jak, pokus omyl, no je to zajímavé..