Maminky Prostějov

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1685
8.2.13 17:34

@333Katynka Děkuji, už to mám v kalendáři. My tam půjdem stopro zapsat Lukyho, kdyby jsme nějakým zázrakem spravili dům ještě letos. No ale to je scifi.
Co takhle děláš přes den s dětma? Hrješ si s nima pořád, nebo si i vyhrají sami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.2.13 19:08

@marrcellka někdy s nima blbnu, ale většinou si vystačí sami. Spíš řeším různé strkačky. A jak spolu vychází tvoje děti? Žárlil malej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
8.2.13 19:23

Žárlil hrozně, teď už je to lepší, ale ještě si neodpustí do ní sem tam strčit, zatahat za vlasy, bouchnout do hlavy… ví že je starší a silnější a Marťa mu to neoplatí, tak si dovoluje. Furt ve střehu. Bohužel moje děti si samy nehrají. Oba jsou šílení mamánci a ze začátku jsem se jim hodně věnovala a zvykli si na to. Dávám tomu ještě tak tři roky a snad budou trochu samostatní:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.2.13 21:51

@marrcellka to znám, ta moje nejstarší dcerka, to bylo to samé. Pořád jen máma máma, nic jiného ji nezajímalo. Sice z toho vyrostla, ale trvalo jí to ;). U těch dvou je asi výhoda, že když jsou dva, tak od začátku vědí, že občas máma nemá čas. Jsou spolu zvyklí, takže mi třeba v ohrádce vydrželi sami 2 hodinky a byli zlatí. Já jsem si v kuchyni něco dělala, takže mě neviděli a nedožadovali se pozornosti. Jak jsou větší, tak se jim ohrádka už moc nelíbí a taky se občas požduchují, Sofinka Dandu občas pořádně zatahá za vlásky a ten pak ječí na celé kolo.
Vím, že kamarádka říkala, že mít děti hodně brzo po sobě, je náročnější než dvojčata, ale nevím tedy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
10.2.13 19:42

@333Katynka To máš prima, že jsou soběstační. Já nemůžu v klidu ani uvařit, buď mi Marťa visí na noze a řve, nebo jsou sice spolu v pokoji, ale musím tam každé dvě minuty řešit něčí řev. Vaření jsem omezila na velmi jednoduchá jídla, nahážu do tlakáče nebo na pekáč a nestarám se. Složitější nebo časově náročnější jídla dělám jen o víkendu, kdy si s dětma hraje manžel.

A mít děti po sobě nebo dvojky…oboje má svoje výhody a nevýhody. To pak klidně můžem probrat u toho kafe:-). Dneska večer z manžela vypadlo, že bysme se mohli nastěhovat do baráku ještě letos na jaře, akorát by se muselo udělat topení, protože tam není teplá voda. Jsem nadšená :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33Katynka
10.2.13 20:36

@marrcellka tak to by bylo super :D, léto už by jsi strávila na zahradě…paráda. A i na ty kafíčka by byl čas. Máme na zahradě velkou trampolínu, což má tu výhodu, že tam děti zapnu a můžu pít v klidu to kafčo :pankac:. Už se těšíš, co? Jen to stěhování je děs běs. My se stěhovali měsíc před porodem a to byla teda síla, kdyby mi nepomohly kamarádky a švagrová s balením a vybalováním, tak to nemám šanci zvládnout.
Dnes jsem si po dlouhé době dala s dcerkou oraz. Byly jsme spolu v kině a pak jsme lítali po obchodech…prostě skvělý den :lol:

• Citovat
  • Upravit
1685
11.2.13 13:53

@333Katynka No jestli to letos klapne, tak budu štěstím bez sebe. Už se tam vidím, já se budu rýpat v zemi, děti si budou hrát, zalívat, zahradničit se mnou. Napustíme bazének, jééé já se těšíííím :) Stěhování bude v pohodě, žádnej velkej nábytek doma nemáme, museli jsme to radikálně omezit, přece jen ze 3+1 do dvojky chce o trochu míň věcí, polovina harampádí už je v Kostelci.

Objednáváš něco z fichemy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
12.2.13 10:00

@marrcellka vůbec netuším, co je fichema? Mrknu na to do prohlížeče :think:.
Jak půjdu s dětma na procházku, musím tu vedlejší ulici omrknout :).A neboj, on se ten domeček rychle zaplní. Bydlíme tu něco přes rok a těch věcí co přibylo, to by jsme se už do bytu nevešli ani náhodou. ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
12.2.13 10:26

@333Katynka Jo, podívej se na to. Mají tam chemikálie, normální i dětskou přírodní kosmetiku…já budu tento týden dělat objednávku, tak by to aspoň bylo za jedno poštovné. Pěkně chumelí, půjdete bobovat?:-) Já půjdu s děckama odpoledne, to jsem zvědavá, jak je budu táhnout, dneska mě šíleně bolí záda:-( možná je to tím počasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
12.2.13 10:35

@333Katynka Náš poznáš lehce, horní patro je bez omítky a s průjezdem uprostřed:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
13.2.13 14:00

@333Katynka Co říkají děti na nadílku? My byli včera odpoledne i dnes na bobech, Luky nadšenej, ale malá se moc netvářila. Těžko se jí v tom chodí, pak se veze a za chvilku řve, že jí je zima. No už aby opravdu bylo teplo a mohli chodit ven jen v teplákách. Půl hodiny než se vypravíme ve třech ven, hrůza. Naštěstí už spolupracují a nikam nezdrhají při oblíkání.

jak ti prcci spinkají? Přes den i v noci. Mě přijde, že Martinka je hroznej medvěd a spí až moc. Od pátku, kdy měla horečku je nechutně protivná a umrčená. Možná je to i reakce na Lukyho celodenní přítomnost doma, asi byla zvyklá mít maminku skoro celej den pro sebe a teď šok, že se jí nemůžu pořád věnovat. No koikrát už mi ujely nervy a okřikla jsem ji, aby už přestala řvát. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
13.2.13 20:48

@marrcellka Nazdárek, na ty stránky jsem se dívala a asi nic nepotřebuju, ani tam nemají věci, které bych měla vyzkoušené. Co ty používáš?
Tady jsme byli venku jen dvakrát, protože sáňky jsme nechali doma. Oni v tom sněhu vydrží jen chvíli a pak je to přestane bavit, a to oblíkání je fakt děs. :roll:
U nás má spaní každý jinak, Sofinka spí docela pěkně, po obědě tak 2 hoďky a večer je dávám spát v 8, Sofča se vzbudí kolem 6 na mlíko a spí tak do půl 8.
Danda spí po obědě o něco míň a v noci se budí tak 3×…na čaj, na dudel a pod. Vstává po 7.
Jak spí tvůj medvídek Martinka?
A neboj. mně ujíždí nervy v jednom kuse :nevim:. Obvzlášť, když ti dva řvou a Nela po mně chce psát čtenářský deník :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
13.2.13 21:06

@333Katynka Já budu objednávat hlavně věci na mýdlový sliz - sodu, perkarbonát, tea tree oil, nějaké mýdlo a ještě mast z konopí na Martinky suchou kůži na pažích. Já Martinku látkuju a plínky z arilu jí nedělaly dobře na pokožku, tak jsem přešla na ten sliz a je klid. Když už píšu o Martině tak večer jde spát mezi šesou a sedmou(nejčastěji tak 6.15), v noci se vzbudí jednou na mlíko a spí klidně do osmi, když ji nevzbudí bráška. Po obědě si dá i tři hoďky(třeba dneska od 11:30 do 15)no a pak jde zase spát večer po té šesté. Když ji vzbudí Luky brzo ráno, on je totiž ranní ptáče, tak si dá dvě spaní za den po dvou hodinách.
Já spala celou noc naposledy snad před prvním porodem a už jsem vážně unavená. I když děcka zázrakem spí oba celou noc tak já se probudím sama od sebe asi pětkrát :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
13.2.13 21:19

@marrcellka a proč se budíš? To spí tedy opravdu hodně, to jsem ještě neslyšela, že by tak malinké dítě tolik spalo. Většinou kdo dával spát kolem 7 tak počítal se vstáváním kolem 6.
A nějak vůbec nerozumím, co je sliz a látkování :nevim:. My jedeme pouze v klasických Paemperskách :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
13.2.13 21:36

@333Katynka To bych taky ráda věděla, proč se tak budím. Ale i manžel se vždycky párkrát za noc probere. Asi nějaká špatná zóna či co.
Látkování je, že jí nedávám jednorázovky pampersky, ale látkové pleny, které se po použití vyperou. Samo že na noc a třeba k doktorce jí dám jednorázovku, ale na doma a někdy i na procházku má ty látkovky. A sliz je po domácku vyrobený prací prostředek z mýdla a prací sody.

Taky se mi zdá, že hodně spí, narozdíl od Lukyho je to fakt medvěd.
Můžu se zeptat cos dělala před dětma? Já byla trafikantka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová