Maminky Prostějov

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1685
8.2.13 10:44

@333Katynka my jsme bydleli na okružní za kauflandem směrem k nádraží, vede tama R46, celkem peklo. Ten byt jsme prodali a než se spraví barák, tak jsme v podnájmu na Špály. Ne že bych teda Kostelec nějak extra znala, ale kde bydlíte? Přibližně, nějaký záchytný bod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.2.13 13:46

@marrcellka já jsem dřív bydlela na Šárce, to je hned vedle:-). V Kostelci bydlíme hned na začátku. Tak jsem si říkala, že prťata budou spolu chodit do školky :)

Příspěvek upraven 13.02.13 v 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
8.2.13 13:58

Šmarjá to jsme kousíček od sebe :D. Skorosousedky :) A Šárka je šílený sídliště, vůbec tam není kam jít s dětma, pár hřišť, hospoda a nic. Tady na Špály chodíme aspoň na hloučel do přírody.

Příspěvek upraven 13.02.13 v 22:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.2.13 14:01

@marrcellka to je super, aspoň můžeš dojít s dětma na kafčo, když budete na domečku :D. To je opravdu za rohem ;). Aˇna Šárce jsem bydlela ještě za svobodna, naštěstí v baráku kousek od hospody, takže hřiště nebylo potřeba. A na Svobody to bylo taky fajn, park hned vedle, docela mi ten cvrkot někdy chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
8.2.13 14:08

No mě nejvíc bude chybět ta blízkost a dostupnost všeho. Supermarkety, doktorka…na to dojíždění se fakt netěším, ale zase se to vykompenzuje opékačkami na zahradě v létě, bazén. Na to tady můžu zapomenout. A hlavně ten klid, žádné dupání od sousedů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.2.13 14:14

@marrcellka tak to je přesně stejné jako u mě, chybí mi, že nemůžu strčit děti do kočárku a dát si sraz s kámoškou v parku a pak jít na kafčo do města. Přes zimu trčíme víceméně doma, ale léto bylo super, to mi to město ani nechybělo. K doktorce jezdím pořád na sídliště, ale v Kostelci dětský doktor je, přímo na té Legionářské, ale mně se to nechtělo měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
8.2.13 14:23

@333Katynka Já doktory měnit nehodlám, máme úžasnou dětskou. A co ti tvoji drobečci? Co už umí a jak jsou velcí? Já to zkusím u zápisu už letos, kdyby náhodou měli místo, aby ve dvou letech nastoupila, když to legislativa dovoluje, malá je bych řekla větší než její vrstevníci, nemusela by být úplně nejmenší. JJsou v kostelci i jesle? To asi ne co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.2.13 14:31

@marrcellka no vidíš, to mě nenapadlo, jít už k zápisu. A kdy ty zápisy vůbec jsou? Jesle tu nejsou určitě. A ke komu chodíte? My chodíme k Minaříkové, chtěla jsem Mikuláškovou, ale tahat se s dvojčatama do nové nemocnice, na to jsem něměla energii.
Co prckové umí? To jak kdo, každý jsou úplně jiní, Sofinka je ta šikovnější, povídavější a bystřejší na hraní, knížky, kostky apod. Dáda, ten pořád něco montuje a rozebírá, knížky sice prohlíží, ale spíš ho baví je rozkládat na stránky :lol:. Do mluvení se mu taky moc nechce, prostě kluk. Kolik malá váží? A už něco povídá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
8.2.13 14:42

@333Katynka My chodíme práve k paní M., manžel tam jako děcko chodil, tak nás hnedka vzala:-)Je opravdu velmi pečlivá a důsledná. Zrovna mám obě děti na hromadě, včera jsem tam byla se synem, má podezření na mononukleózu, výsledky budeme vědět AŽ za týden. A dcerka od včera teploty, dneska celej den spí, snad je to jenom zub. Modlím se aby to byl zub.

Martinka měla v roce 10 kg a 80 cm. Teď už to bude zase o ždibek víc, hlavně na váze, ona je příšerná žravka:-). Knížky moc nemusí, umí ze zvířat akorát haf a bů. jinak nejeví zájem něco opakovat. Jinam normálka máma, táta, bába, papat(to hlavně:-D), popa(popeláři), ko(koš), vesměs po mě zopakuje první písmeno daného slova, tak myslím jsme na dobré cestě. Jinak na mě všelijak hučí a mrčí, ukazuje co chce.

Příspěvek upraven 15.02.13 v 17:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
8.2.13 14:48

@333Katynka Zápis nevím kdy je, loni byly 30. března. To si pamatuju přesně, protože jsem s Lukym obcházela všechny školky v okolí, ale stejně mi ho nikde nevzali. Až nakonec v Kralicích. Jsou někde v kostelci vývesní tabule? Určitě tam bude oznámení a termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.2.13 14:56

@marrcellka musím se po tom zápise mrknout, teď ven moc nechodíme. Malý měl taky horečky, v pondělí měl skoro 40, ale byl docela v pohodě. Jen v noci špatně spal, Sofinka to zatím nechytla, tak uvidíme. Jinak malá nás taky tím svým ukazováním a svým eeee pěkně terorizuje a mám pocit, že sama někdy ani neví, co vlastně chce. jen nás tak trénuje, co vydržíme. Malej si vystačí s táta, máma a bác…zbytek ho nějak nebere.
Tak ať jste hlavně zdraví, třeba to mononukleóza nebude.Kde by to chytil? Ve školce?
A děti od dvou let se můžou dávat do školky? Na jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
8.2.13 15:04

@333Katynka Děkuji, no zřejmě to chytil ve školce, z rodiny tím nikdo netrpí. Ale dle příznaků to asi bude mono. Přenáší se to slinami, tak jestli se tam natajńačku líbal se Simonkou…pořád o ní básní:-D

S tou školkou to nevím přesně, ale mělo by to jít i na celý den, mě by teda prozatím bohatě stačila dopolední docházka. Aby si zvykala postupně a já taky měla po těch letech klid a mohla si už hledat práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.2.13 15:11

@marrcellka tak to je super, že už by mohli do školky, měla bych aspoň chvíli klid. Zjistím ten zápis, našla jsem si na ně telefon.
To malej začíná s líbáním pěkně brzo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
8.2.13 15:23

@333Katynka Taky jsem koukla na stránky, jsem docela překvapená, že jsou tam 4 třídy…ale o zápisu ani zmínka. Poslední aktualizace byla někdy v srpnu…

To líbání má asi po mě :D, vzpomínám si, že jsem se pusinkovala ve školce, ale to už jsem měla asi pět let…

Já do školky v kostelci jako dítě chodila, dokonce jsem tam pár let vyrůstala, ale nic si z toho nepamatuju. :( Pak jsme se přestěhovali do PV a to už něco v hlavě mám.

Až budeš něco vědět, tak prosím napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.2.13 15:26

@marrcellka tak ten zápis už jsem zjistila, je 14. a 15. 3. od 10 do 15 hodin. Ale prý zapisují děti, které v tom školním roce dosáhnou tří let a starší. Asi se tam půjdu jen informativně podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová