Maminky s pesanama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
14.1.15 14:47

Když byla dcera úplné mimino, tak ráno venčil muž před odchodem do práce. My jsme pak šli přes den na delší procházku, podle režimu mimina. Hodně jsme využili nosítko. Večer pak venčil zas muž nebo byl doma s malou a já šla se psem sama. Jak se dceři trochu ustálil režim a já jsem se naučila se s ní rychleji vypravit (taky začalo být teplo, takže stačilo položit do kočárku/nasadit nosítko a nebylo potřeba oblékat xy vrstev), tak jsem začala venčit s ní i ráno, jen chvíli, odpoledne pak dlouhou procházku.
„Nejveselejší“ je to od té doby, co dcera chodí. Dokud se jen vozila v kočárku, byla to pohoda :mrgreen: Teď je každá procházka nápor na nervy, dcera zkoumá každé stéblo trávy a vřeští, že nemůžeme na hřiště, pes mi škube vodítkem a nespokojeně kňourá, že jdeme moc pomalu. Kombinuju rychlá venčení s dcerou v kočárku, dlouhé procházky s oběma i samostatné procházky s každým z nich podle momentálních časových možností, potřeb (nákupy, pošta a podobně) a podle toho, kdo z nich zrovna víc potřebuje „vyběhat“. Takhle po kouskách vlastně trávíme venku celé dopoledne, po návratu jde dcera většinou rovnou spát a obědváme až potom. Samozřejmě to vyžaduje spolupráci manžela, ten rozhodně nemůže přijít z práce, hodit si nohy nahoru a nechat se obskakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
14.1.15 14:51

Venčila jsem, když mimino spalo, vyběhla jsem před barák (bydlíme v přízemí a máme před barákem velký travnatý plácek a popelnici hned vedle), takže ráno takhle rychle, odpoledne jsem chodila s kočárem i se psem na dlouhou procházku a v noci zase když dcera spala jsem zase vyběhla ven.

Když jsem to ráno nevychytala se spaním, tak jsem vzala dceru do Erga, ale to mě pak vždycky zlákalo na delší procházku :lol:

Teď to dělám víceméně podobně, jen to ergo je častější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
14.1.15 14:52

@Boudová : tak ja to zkusim srozumitelneji :) a ano vencime uolky i 6 hodin za den :)

RANO kdyz vime ze manzel nebo ja nebudeme moct vencit tak jdeme jak je to mozne. Kdyz jede pryc treba v 5 rano jde jeden z nas vencit treba ve 4 hodiny rano. Druhej hlida dcerku.

DOPOLEDNE - POLEDNE kdyz je manzel pryc chodim ven s kocarkem a hafanama na cca 2-3jodinky pokud manzel nemuze ( pokud nemuze a je skarede jdu s kocarkem tak na 1 hod) no a kdyz muze i on tak jdeme spolecne na cca 2-3 hodinky.

ODPOLEDNE - chodi vetsinou manzel ( zase zalezi na pocasi pokud prsi tak jen tak na hodinku) jinak na cxa 2 hodinky. Nekdy jdeme vsichni.

A PRED SPANIM chodi manzel vetsijou na hodinku.

• takze ano chodime s nema i 6 hodin. Mame howavartku a samojeda x belgicakem. Takze pro ne je hodne dulezitej pohyb navic oba sportujeme a dost chodime. Tak to neni problem.

A jak se spratelil s malou… normalne nejak sem je to neucila. Jen jsem ze zaxatku davala vetsi pozor. Obe jsou hodne a berou ji za " clena smecky" kdyz to tak reknu. Jen ta utulkova dostala vyhubovano kdyz jednou zavrcela kdyz se k ni mala plazila a ona u sebe mela hracku. Od te doby vi ze si v takovem pripade ma jit lehnout na svuj gauc. A malou sako ucime ze nesmi pejsky tahat. Ale neni u nas problem nechat malou hrat si v obejvaku ikdyz tam jsou fenky a ja treba varim.

No snad uz je to srozumitelnejsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
14.1.15 14:59

@Zdeňka92 Lepší :-) Už tomu rozumím. :-)

Jinak jak už tu někdo zmínil taky se víc „netěším“ na venčení s tříleťákem třeba :-/ Protože když jsem hlídala neteř, tak to byl dost opruz :-D nějak mě ani psa to pomalý tempo nebere :-/ Jsme zvyklí běhat atd…

Další možnost řešení mě napadal, že když bude přítel pořád na kamiči a dítě už tříleté. Tak prostě sjedeme autem do lesa, tam psa „uženu“ aportem. A pak můžu něco podniknout už jen s děckem. :-) No jsem z toho docela nervní když si to tak představuju, ale snad se to dá zvládnout. Bez psa si domov neumim představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
14.1.15 15:00

@Boudová ale min. 4 hodiny jsou venku :) vzdycky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
14.1.15 15:04

@Zdeňka92 Já chodím do práce a jsem s ním sama tak že to mám tak, že ráno 1,5 hodiny. A večer v létě klidně 2-3 hoďky, ale v zimě to šidím, to jen tak 45 minut :-D + samozřejmě čůrací venčení. Ale i tak myslím, že se má u nás líp, než u spousty majitelů psů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.1.15 15:08

Venčila jsem psa v době, kdy miminko spalo. Dělali jsme to takto: ráno přítel krátké venčení jen na vyčurání, já s miminem v kočárku/šátku cca od 10h do 12h, odpoledne zase já s miminem cca od 15h do 17h, večer venčí přítel. Postupem času, jak začal spát jen jednou denně to dělám úplně stejně, akorát dítě je bdící a spí po obědě doma. Syna jsem nenechala doma samotného ani jednou, ohrádku nemáme.
Musím říct, že jsem moc ráda, protože kvůli psovi (resp. díky němu) jsem musela nastavit synovi od začátku pravidelný režim, což mi velmi usnadnilo život a jemu to evidentně vyhovovalo. Nevím, jestli to na to mělo nějaký vliv, ale syn od narození výborně a pravidelně spí a je jedno z nejpohodovějších mimin v okolí.
K otázce seznamování - u nás naprosto bezproblémová záležitost, naše fenka je totiž rozená chůva, takže jim od začátku umožňuju přirozený kontakt, samozřejmě pod dozorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.1.15 15:15

@Boudová dá se to zvládnout v pohodě, neboj. Mám kámošku, která je s mimčem sama, tatínek se nezajímal už v těhotenství, rodinu nemá ve stejném městě, takže k dispozici jen na krizovky. Dělá to víceméně stejně, jako já, akorát brzo ráno vyběhne bez mimča a večerní venčení mají kratší, to jde, až jí malá doma usne. Zvládá perfektně, má ohaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
14.1.15 16:12

@Hoa Mai To jsem docela ráda, že to píšeš, protože já furt jen poslouchám: „co budeš dělat s tim psem až otěhotníš“? „to nezvládneš“ a „poleze ti na nervy“. Já tak nějak furt doufám, že to zvládnu. Navíc to neni žádnej obr, ale takový jezevčík na dlouhých nohách. (17kg)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.1.15 16:26

@Boudová Jé, ani mi nemluv, toho jsem se taky naposlouchala až běda. Máš můj soucit. Já nakonec tady těmhle chytrolínům vytřela zrak, protože nejen, že jsem stíhala a stíhám, ale ještě mi to pomohlo s režimem. Když jsme se pak chtěli třeba sejít s kamarádkami, tak já jsem věděla přesně, kdy mi bude dítě spát, kdy jíst, kdy si bude chtít hrát (plus mínus půl hodiny) a ony pořád „a my ještě nemáme režim, nemáme režim, nemáme režim…“.
Ze začátku bylo jediné mínus to, že jsem nemohla spát přes den, protože jsme byli venku, ale dalo se to v pohodě. Teď mám naopak výhodu, že pes poslouží částečně místo staršího sourozence, takže si ti dva hrají spolu, já samozřejmě dozoruju, ale můžu se u toho najíst, vypít kafe nebo umýt nádobí, aniž by mi dítě viselo na noze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
14.1.15 16:36

@Hoa Mai JJ, já se na to na druhou stranu taky i těším, protože mi zas příjde (teď se nechci nikoho dotknout), ale některý mamky na mateřský co maj jen jedno dítě, tak že se spíš nudí. A taky kolikrát s dítětem nevytáhnou paty z baráku třeba několik dní. A jelikož i já mám sklony k lenosti, tak je pes jediná věc, která mě denně nutí několik hodin k pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
14.1.15 17:47
@Hoa Mai píše:
Teď mám naopak výhodu, že pes poslouží částečně místo staršího sourozence, takže si ti dva hrají spolu, já samozřejmě dozoruju, ale můžu se u toho najíst, vypít kafe nebo umýt nádobí, aniž by mi dítě viselo na noze.

Jo, tohle je taky fajn. Navíc doufám, že z toho budeme trochu těžit, až bude druhé dítě, protože dcera je díky psovi zvyklá se dělit o věci i o pozornost a trochu se přizpůsobovat. Když dostává piškot, musí automaticky dostat i pes. Občas prostě musí se svým požadavkem počkat, až vyřídím psa - třeba když mu chystám žrádlo nebo umývám packy po venčení. Učí se, že třeba trasu procházky musíme přizpůsobit psovi, nemůžeme s ním na hřiště, i když by zrovna chtěla, a podobně. Se sourozencem to pak nebudou novinky, aspoň tak si to naivně představuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.1.15 20:11

@Boudová přesně tak, já jsem taky lenoch a kolikrát bych se nevypravila, ale díky psovi musím a pak jsem vždycky ráda.
@Kassy v to doufám taky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
20.1.15 06:29

@luciehav taky chodím s moji fenou NO 10měsícu při kočarku čím byla starší tím víc rvala do předu vyřešila jsem to ohlavkou fakt super vec… http://www.muj-pes.cz/…it--825.html ted se hara tak bez ohlavky bych nemohla ani na krok jak zmerčí psa jde po něm bez problemu ji zastavim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.1.15 09:55

@petule250 Tak zvlast u stenat na tohle pozor, krasne se tim da oddelat krcni pater :( Jednoduchy reseni nebyvaji ty nejlepsi, navic se tak rozhodne nenauci na voditku netahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný