Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Deniik angličtiny se neboj. Jak rikabmrnatko, můžeš požádat o tlumočníka. Pokud chceš, můžu s Tebou někdy probrat co a jak Tě tady v tehotenstvi čeká.
@trpaslinka No urcite
To by bylo fajn. Tak neco domluvime. Treba se @Deniik prida? Ikdyz bydlis dal. Ted, kdyz Anglii navstivilo leto, treba nekam ven?
Holky, dovarila jsem prikrmy, jdu spat. Krystufek posledni dobou vstava v 5 hodin ![]()
@Mrňátko tak dobrou noc. Mě se synacek probudil před půl hodinou a teď tu tancuje na tátovo bubnovani. Ten chlap fakt nemá rozum ![]()
@trpaslinka @Mrňátko No urcite se přidama rada. Ted jsem dorazila z prace. Potrebuju vedet co me tady ceka a co se deje jinak me z toho asi klepne. Nejhorsi je ze ani nevim ceho se bojim, asi toho ze nevim co me ceka a jak to tu s miminkem vypada. chteli bychom si pozadat o statni byt ale ani s tim nevim jak to tu je nekdo nam rikal ze je to jednoduche ale ja tomu moc neverim. Nemate s tim nektera zkusenosti?
@trpaslinka Tak tos musela mít včera z těch svých chlapů radost ![]()
@Deniik No záleží na vaší situaci. Poslední dobou přitvrdili, co já vím. My teda sami státní byt nemáme, ale nějaké čerstvé info mám, o tom, co požadujou a tak.
Holky, tak se pojďme zkusit na něčem dohodnout. Moc ráda vás poznám. Já, coby matka na mateřský, jsem velice flexibilní. Akorát do půl sedmý doma, protože to moje mrňátko má v sedm večerku ![]()
@Mrňátko ja jakozto pracujici
mam volne vikendy jestli by to slo. V tydnu zaciname v 5 rano takze ve 2 v noci vstavam. Ale o vikendu muzu v kteroukoliv hodinu. Moc rada se sejdu.
Ja se musim na neco zeptat. Dneska se mi uplnou nahodou nabidla skvela prace do ktere bych pristi tyden nastoupila. Ale co kdyz jsem tehotna nebo bych brzo otehotnela? Jak se k tomu stavi zamestnavatel? Docela me to dneska trapi.
@Deniik pokud pracujes, nárok na mateřskou bys měla mít, jen ji místo zaměstnavatele budeš požadovat po job centru. Alespoň tak to měla jedna kolegyně před par lety. Já sama jako vedoucí jsem toto moc řešit nemusela, protože jediná holka, co mi otěhotněla už pro firmu par let pracovalaa navíc odcházela až po mě, takže to byl problem někoho jiného. Já sama take již 5 let pracovala pro tutéž firmu, takže jsem take byla placená zaměstnavatelem.
Jinak já sama mám také volno téměř kdykoli jako máma na plný úvazek ![]()
@Deniik Abys mela narok na vyplaceni materske od zamestnavatele, musis pro nej 15 tydnu pred ocekavanym terminem porodu mit odpracovano 26 tydnu v kuse. Pokud nemas narok na maternity pay, dostanes maternity allowance, jak pise trpaslinka, od statu, cili pres job centre. Ale misto ti musi drzet i v pripade, ze tech 26 tydnu mit odpracovano jeste nebudes. Ja si to zjistovala, protoze jsem otehotnela 3 mesice po nastupu do nove prace
Takze jestli je to lepsi prace, tak kvuli tomuhle bych se toho nebala.
Pro me je vikend ok ![]()
@Mrňátko pokud ma odpracovano v kuse 26 týdnu, ale před otehotnenim neměla minimálně nějakou tu dobu, tak by stale měla dostat maternity pay, ale už ne přes zaměstnavatele. Tedy tak to alespoň měla kolegyně před 7 lety. Nastoupila už tehotna
za tu dobu se to vsak mohlo změnit ![]()
@Mrňátko tak ted to čtu pořádně a napsala jsi to dobře. já se do toho akorad zamotavam ![]()
@trpaslinka No snad je to spravne
Takhle to tu mam vytisteny pres rok. Ale nejspis se nic nezmenilo.
@Mrňátko jo, je to správně
já místo 15 týdnu před porodem myslela na 15 týdnu před pocetim
prostě jak říkáš, nové práce bych se z tohoto duvodu nebala
@trpaslinka mam totiz vystudovanou skolu fotografie v cechach a tady muzu zacit pracovat pro atelier. to neni prace ktera by se sehnala lehko, popravde my na ni narazili hodne velkou nahodou. Ale nemuzu prestat myslet na to ze by jsme chteli rodinu. jak se z toho jeden nema zblaznit ![]()
Ahoj! Vubec se neboj. Ja jsem nastoupila do prace a ve zkusebni dobe jsem prisla na to, ze jsem ve 12 tydnu. Rekla jsem to, ikdyz jsem se bala, ze prijdu o misto, ale vsichni mi gratulovali a byli skveli… Po porodu uz jsem se zpatky nevratila, ale jsem s nimi porad v kontaktu a mam tam stale dvere otevrene… Zalezi na tobe. Jestli chces vic rad, zkus na facebooku skupinu Slovenske a ceske mamicky v Londyne, je tam skoro 1000 bab, co ti jiste rady poradi…