Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ovejita0 Ahoj, zkus najit na Fb skupinu Ceske maminky v Holandsku nebo Cesko/slovenske maminky v Nizozemsku. Holky ti urcite budou schopny dat info ke všemu, co te zajímá..
@kacaba379 diky za info
Slysela jsem, ze mesto je pekny. Jak je to s pocasim? Trosku mam obavy z toho, ze bude porad prset. Cesti studenti jsou fajn, alespon na pokec, je dobry vedet, ze tam nejaci jezdi ![]()
@Ovejita0 Docela vám závidím cestování, pobyt v cizině..
,vím má to někdy i stinné stránky
,ale stejně… ![]()
@Ovejita0
Ahoj! S tou školkou apodobně neporadím - máme teprve 3,5 měsíční holčičku, ale v Holandsku žijeme. My teda jsme z Haagu. Počasi tady rozílné oproti ČR je. Prší určitě víc a hlavně je tady opravdu hodně málo sluneční dní, tak nějak konstatně zataženo…Na druhou stranu třeba teploty tady mají hodně nízké výkyvy. V zimě moc nemrzne a prakticky vůbec nesněží (teda u nás, jsme hned vedle moře, ono to udělá hodně), ale zase v létě nejdou běžně ke třicítkám…Takové hodně konstantní, dá s ena to docela dobře zvyknout ![]()
@Ovejita0 já jsem tam byla v období září - prosinec, bylo spíše zataženo, dost pršelo, ráno tam slunce vycházelo později, takže to bylo takové dost posmourne. Ale nemrzlo, na kole se dalo jezdit pořád, sněhu jsem moc nezažila. Ale byly tam i krásné slunečné dny, není to daleko k moři, z pobřeží se dá trajektem dostat na některý z ostrůvků… A ty jsou krásné.
No a ten syyyyr
.
Navíc Holandsko je malinké, takže se dá dojet dv pohodě tak nějak všude, vlakové nádraží tam je. Obchody v pohodě, hospůdky taky, univerzita, dokonce i takový malý Red ligh district
. domluvit se dá všude anglicky nebo německy, holandani jsou vstřícní, otevření lidé. Myslím, že je to fajn země k životu a Groningen hezké město ![]()
Ahojky maminky, chodí tady ještě vůbec někdo? Nějaká maminka česka co je stále v Holandsku? ![]()
@Debie118 píše:
Ahojky maminky, chodí tady ještě vůbec někdo? Nějaká maminka česka co je stále v Holandsku?
Ahoj, tady asi moc na nikoho nenarazis, ale zkus to na facebooku. Je tam skupina ceske maminky v holandsku a ceske a slovenské maminky v holandsku. Tam to docela zije.. Jsi v NL nově?
No ziju už zde přes rok, ale teprve teď jsem se usadila a založili jsme rodinu. Ale nějaká ta kamarádka by bodla. Ty žiješ v Holandsku?
No ja uz jsem zpatky v cr.. Zkus ten facebook, tam se seznámíš urcite. V jake jsi oblasti? @Debie118
Já už tam taky nejsem, ale vím určitě o jedné, co je stále v Haarlemu, jedné kousek od Bredy a jedné z Tilburgu. Ani jedna ale sem už nechodí. Pokud bys na některou z nich chtěla kontakt, mohla bych vás propojit na FB
Bydlím v Arnhemu, ale jak jsem říkala mám auto takže není problem kdekoli dojed. Jen je problem já FB nevedu, vím je to divné v dnešní době
ale ve vztahu nám to dělalo problémy.
Je problem jak z jsem psala výše FB nevedu, ale byla bych ti vděčná. Za jakýkoli kontakt kdyby šlo do zpráv třeba číslo na Whatsapp co já vím tady v Holandsku všichni používají jenom tohle. Hlavně bych chtěla poradit ohledně mateřské tady a různé papirovani jak tady tohle chodí ![]()
Ahoj Debbie, zkus se registrovat na tsjechie.net, poradaji i srazy podle mesta. https://www.tsjechie.net/…em%C3%AD.37/
http://www.netherlands.cz/forum/index.php?…
Co potrebujes poradit ohledne materske? Ty pracujes? Ja jsem byla doma s detmi, ale v te dobe jsem jeste nepracovala, takze jsem na nic zde nemela narok.
Ahojky ja pracuji, ale vim ze narok na materskou nemam. Ale jestli tady aspon od statu dostavas nejaky prispevek, podporu na dite? Nebo ani korunu. Jsem tady uplne z toho holandska zoufala co se tyce
Tehotenstvi. A tak celkove jak tady probiha porod? Ja chci rodit v nemocnici. Ale co jsem slysela, ze se za to Plati? ![]()
@Debie118 Nemas narok na materskou, kdyz pracujes? Jak to? Pracujes teprve kratce?
Jinak ja mela prvni porod v porodnici (na vlastni zadost) a jsem rada, ze to tak bylo. Bylo to ke konci trochu komplikovane. Druhy porod jsem chtela take v porodnici, ale porodni asistentka prijela pozde a nestihlo se to. Nastesti to byl bleskovy porod bez komplikaci..
Jedine, co jsem v holandsku dostavala byl heffingskorting, sleva na danich. Je to v pripade, ze manzel pracuje a manzelka nepracuje (nebo ma nizky prijem.,)
Nevim, jak to je s porodnym a rodicovskym prispevkem z CR? Ja jsem na to jeste mela narok, ale to je 2006-2010. Ted fakt nevim?