Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@gabriela82 píše:
@Crystal87 správně by si měla vozit v 0-18.. Ale taky záleží, jak je na tom, jestli už je pevnej, tak bych klidně koupila 9-18.. Jestli jezdíte málo, tak si klidně může sednout, než zase vyjedete
té jsem myslela
do 9-18 bych nedala na to je ještě malinkej, právě proto se ptám ty 0-18 jdou teda dobře napolohovat aby tma to miminko mohlo být?
@gabriela82 píše:
@medvidek A jak jste jí tam upevnili?
Pásem. Jinak je 5ti bodová.
@iiiv proč devět měsíců? Pokud jde o velký dítě, který splňuje kila a samostatný sed, tak je snad jedno kolik mu je, ne?
Zase @iiiv sedačky 0 - 18 jsou hodnoceny jako Mene bezpečné a kupovat sedačku na dva AZ tří Měsíce ![]()
@Makinaa007 ta sedačka se v 13kg dítěte otáčí po směru jízdy. A není pravda že jsou míň bezpečný. Stačí si o sedačkách něco nastudovat
@Crystal87 ty 0-18 dokud dítě nesedí a nemá splněný kila (cca 9-10 kg) tak se vozí v protisměru.. Pak se přehodí po směru a dítě v nich sedí..
Proto moc nechápu @medvidek podle mě 9-18 prostě proti směru dát nejde..
@gabriela82 protože jsou to tři podmínky které se musí splnit pro používání posměrný autosedačky ![]()
@Crystal87 pokud nemá dítě alespoň 9 měsíců, 9 kg a samo nesedí( musí splnit všechny podmínky) a již se nevejde do vajíčka, tak musíte jít do protisměrné sedačky 0-18, aby bylo stále ještě v protisměru
@iiiv stejně je to i tím sedem všelijaké. I tříleté dítě, které Sedi perfektně, když usne, je v Te sedacce jak hadrak ![]()
@medvidek posměrnou sedačku do protisměru nepřipoutáš, teda alespoň né tak aby byla bezpečná
@Makinaa007 jako hadrák možná je, ale má už pořádně vyvynutý vazy a svaly na krku, takže následky případný nehody nemusí být tak tragický
@iiiv píše:
@Makinaa007 co třeba použít sedačku 0-18kg, tě nenapadlo. Dítě který nemá 9měsíců, 9kg a samostatný sed do posměrný sedačky nesmí
To nevysvětlíš…
Sice je to risk jak néco, ale dokud se ti lidi sami nevybouraj a něco se nestane, stejně si budou stát za svojí pravdou…
K dotazu… Pokud se do vajíčka fakt nevleze, koupila bych sedačku 0 až 18 (není pravda, že jsou na tom bezpečnostně hůř a pro dítko je jízda v protisměru bezpečnější) a vozila v protisměru tak dlouho, jak to ta sedačka dovoluje, prckovi to neublíží, spíš naopak… Já mám oba kluky velký a oba dva jezdili ve vajíčku cca do roka… Hlavně kvůli té protisměrné jízdě…
@iiiv Hele.
Sedačka už je odepnutá protože jsme přijeli domů.
Příspěvek upraven 28.02.13 v 10:59
@Crystal87 doporučuju zít 0-18kg, existují kvalitní, kupovat větší vejce je asi zbytečné (já jsem větší koupila a stejně jsem pak řešila 0-18kg), dítě mi v 0-18kg jelo ještě ve třech letech a to vypadá o rok starší, takže ta investice se myslím vyplatí. Máme besafe, pokud se dobře pamatuju, tak třeba 0-18kg britax je taky kvalitní. Rozhodně bych nepoutala nějakou 9-18kg způsobem, na který není stavěná, to mi přijde jako ohromný hazard, to jsou fakt takový rady nad zlato ![]()