Maminky velkých miminek - autosedačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
28.2.13 10:58

Tak jsem teda @iiiv dítě premistila o něco dřív :oops: ale byla pevná, seděla a byla Velká jak roční dite,. Jež Te dotaz, kde jsou napsané tyto podmínky? Našla jsem jenom od výrobců, co doporučuji a tam to není /mamsedacky Römer, maxi cosi a cybex/ a v Zákone to taky není :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65519
28.2.13 11:02

Tak musím říct, že mi tady někdy zůstává rozum stát 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.2.13 11:03

Pokud nebudete splňovat podmínky - 9 měsíců, 9kg a samostatný sed bez opory, musíte jít do autosedačky 0-18kg, rozhodně né do 9-18kg - stejně jako 9-18kg vám bude sloužit i ta 0-18kg, jen dokud nebude sedět, bude jezdit zkrátka v protisměru. Jinak nám syn vydržel ve vajíčku do 10 měsíců, kdy měl 10,5kg a 80cm. Nad hlavou měl ještě pár cm místo, pásy už měl ale pod ramínkama, protože splňoval všechny podmínky, kupovali jsme Römer King plus, 9-18kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.2.13 11:05
@medvidek píše:
@iiiv Hele.
Sedačka už je odepnutá protože jsme přijeli domů.Příspěvek upraven 28.02.13 v 10:59

Jen by mě zajímalo, co ta sedačka udělá při bouračce… Nebo radši ne… :zed:

Tohle je prostě ohromnej hazard se zdravím a někdy i životem dítěte… Nechápu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
28.2.13 11:08
@kate02 píše:
Jen by mě zajímalo, co ta sedačka udělá při bouračce… Nebo radši ne… :zed:Tohle je prostě ohromnej hazard se zdravím a někdy i životem dítěte… Nechápu… :zed:

Myslím, že bude vše v pořádku. Syn už jezdí po směru toť za prvé a za druhé ta sedačka je na protisměrný „provoz“DĚLANÁ"obrázek na ní je dost výmluvný :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :Takže my jsme absolutně nehazardovali se zdravím našich dětí.

• Citovat
  • Upravit
35438
28.2.13 11:10

@kate02 kdo stanovil ty podmínky 9 měsíců??? Výrobce Pise jen kila a doporučení, aby dítě zůstalo ve vajcu co nejdéle a v Zákone to taky není. Hazardovat rozhodne nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
28.2.13 11:13

@medvidek tím pádem to ale není sedačka 9-18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.2.13 11:17
@medvidek píše:
Myslím, že bude vše v pořádku. Syn už jezdí po směru toť za prvé a za druhé ta sedačka je na protisměrný „provoz“DĚLANÁ"obrázek na ní je dost výmluvný :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :Takže my jsme absolutně nehazardovali se zdravím našich dětí.

tak pokud je na provoz v protisměru dělaná, je to něco jinýho, ale to standardně autosedačky 9-18kg nejsou… :nevim: Takže bych z toho prostě nedělala normu… :zed: Prostě ten okamžik, kdy se v tom autě fakt vybouráš a během pár sekund ti prolítne hlavou, jak jsou na tom děti, byl pro mě hnusnej i když oba seděli v kvalitních sedačkách, který byly správně připoutaný… :nevim: Prostě to beru tak, že je to otázka vteřiny, kdy ani řidič v tom autě, ve kterým jedu, nemusí udělat nic špatně… A i když ani super sedačka není „všespásná“, chci vědět, že jsem v tom ohledu udělala maximum a ne pak žít s tím, že „kdyby“… :oops:
Pro mě v tu chvíli bylo výmluvný i to, že zatímco jsme oba s manželem měli namožený krční svaly tak, že jsme se museli „otáčet celí“, kluci byli úplně v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.2.13 11:21
@Makinaa007 píše:
@kate02 kdo stanovil ty podmínky 9 měsíců??? Výrobce Pise jen kila a doporučení, aby dítě zůstalo ve vajcu co nejdéle a v Zákone to taky není. Hazardovat rozhodne nechci

průzkumy dokázaly, že idélní je, aby děti jezdili v protisměru snad až do 4 let (nebo do dvou? Teď nevím, je to dlouho, co jsem to řešila :oops: ), takže já osobně bych po śěru jízdy natěšeně nešoupla ani to 9 měsíční dítě, ale čekala jsem min. do toho roku a to starší seděl od půl roku, váhu taky splňoval s přehledem… A mladší si sedl v 8 měsících… Starší šel do posměrné sedačky ve 13 měsících, mladší zhruba v roce… :nevim: mě by prosté ani ve snu nenapadlo cpát do posměrné sedačky dítě, kterýmu je teprve půl roku, protože už přece pevně sedí, kila taky splňuje… :nevim: Tohle uvažování nechápu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek

@kate02 je mi líto, že jste si s mužem a dětmi prošli takovouto zkušenností :hug:.

Já s toho nedělám normu, já napsala, že naše autosedačka, která je na 9-18kg se dá připoutat v protisměru a, že tak je to pro dítě co ještě nesedí bezpečnější.

• Citovat
  • Upravit
27029

No určitě nehodlám hazardovat takže mě ani chvilku nenapadlo koupit další 9-18 ;) spíš mě zaráží že ty vejce jsou tak malé :lol: navíc holky nemáte tu někdo prosím fotku jak vypadá tka malé miminko v té 1-18 kg? já si to pořád neumím představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
28.2.13 11:25

Nečetla jsem celou diskuzi, jen se chci podělit o to jak jsme to řešili u nás. Malý byl velký ( v 6 týdnech skoro 6 kilo 8o ) tzn.,že to nejmenší vajíčko cca do 9 kg (měla jsem kočárek v trojkomb.) měl jen do 4.měs. Potom jsme sehnali vajíčko do 18kg (Chicco), ale bylo mu to po chvíli těsné. Vůbec v něm nechtěl být :roll:, tak že od té doby co se sám posadil (7 měs.,skoro 10kg) jsme pořídili velkou sedačku Recaro 9-36 kg a jezdí si v ní jako král :palec:

Příspěvek upraven 28.02.13 v 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
28.2.13 11:27

@kate02 bohužel jsem na zadny takový průzkum nenarazila, mohla bys sem dat nějaký odkaz? Narazila jsem jen na průzkumy, které sedačky jsou bezpečné a které vadné a podle toho jsem volila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.2.13 11:28

@Crystal87 Tady jsem ti našla mimčo třeba v té Römer Britax First Class:

http://www.autokreslinupasaule.lv/…_class_1.jpg
http://www.autokreslinupasaule.lv/…lass_top.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
28.2.13 11:31

A ty 0-18 mají i svoje testy? koukala jsem a ceny jsou podezřele nízké pokud nepočítám romer a britax…tak kde hledat spolehlivé recenze na tuhle kategorii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí