Mamky samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
327
21.9.06 12:42

květňátka

Díky holky už teď koukám až vyběhne nový deníček a zas se začtu společně :P věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.9.06 19:13

Ahojky,tak jaký byl holky víkend? U nás to jakž takž šlo. Teď v neděli jsme si zajeli na koncert symfonického orchestru v přírodě a pak na terásku na malé pivko a bylo nám fajn. A jak jste se měli vy a vaši mrňousci? věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
24.9.06 19:47

Ahoj, my byly dnes v ZOO. Bylo krasny pocasi, ale jsem grogy… a ted budu stahovat fotky z vyletu do PC a upravovat… prace, prace… a to nemluvim o te v domacnosti :-)

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
25.9.06 12:48

No s tím úklidem mi ani nemluv, člověk je pořád na vše sám a ikdyž má třeba lenivého chlapa,tak alespoň pohlídá prcka,aby se ti nepletl a neuklízel člověk o hodinu déle. Jsem dnes totálně vyšťavená, dopolky jsem byla na cvíču, s tím, že děti jsou jako by na kroužek v klubovničce, to víš, že byl Michal první kdo byl donesen plačící. To víš, je pořád zvyklý jen máma a zas jen máma a to taky není dobré. Takže jsem cvičila s ním , no a nakonec tam došly i skoro všechny ostatní dětičky. Ale dalo se to zvládnout. Ale jak píši, jsem úplně trop a musím se jít natáhnout s malým taky, ikdyž bych měla udělat ještě tisíc jiných věcí. Tak hodně síly holky a hlavně zdravé prcky. věrka :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
25.9.06 20:17

Ahoj holčiny!
No víkend byl opravdu překrásnej. V sobotu mi udělala přepadovku kamarádka a byla tu až do neděle. Pěkně jsme si popovídaly a udělaly parádní výlet po Šumavě.
Dnes bylo hnusně a stejná byla i moje nálada. A samozřejmě byla tak hrozná z malýho. Pořád brečel a já ho neuměla uklidnit, tak jsem si začala vyčítat, jaká jsem hrozná máma a že jsem to vůbec neměla dopustit a tak. Prostě jsem brečela s ním… Fakt se ze mě asi stane neurotička. 24 hodin s miminkem. Miluju ho, ale nemám na sebe vůbec žádnej čas. Když se chci osprchovat, tak to je vždycky rychlovka. A nějaké vaření či úklid? Všechno napůl. Už ani nežehlím, není kdy. A když mám přes den trochu času, tak jsem ráda, že se natáhnu. Prostě to někdy nezvládam… No máma hadr :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
25.9.06 21:30

Lucie, bud v pohode!!! To je normalni!!! Predpokladam, ze jeste kojis, vid? Ja kdyz kojila, byla jsem porad unavena a spala jsem vzdy s dcerkou. Proste mi bylo fuk, ze neco nestiham, hlavne abych nacerpala sily.
Jak to tak ctu, mame hodne spolecneho. Taky jsem takova „perfekcionistka“. Snazim se byt dokonalou matkou, porad si vycitam, ze ji nejsem, ze neco delam spatne, pak to obrecim, dam si predsevzeti atd… dokolecka dokola.
Ale snad ty nase deti citi, ze jim davame hlavne lasku, ze je milujeme!!!! Jestli ti muzu poradit, zkus si koupit bud satek nebo vak na noseni deti. Jestli se to tve rado chova, tak by mohlo byt pak jak andilek. Ja ANie pak nosila i na zadech treba pri vareni, aby byl klid :-). A v babyvaku mi vzdy usnula do 5 minut :-). Pak stacilo prendat do postylky :-)))

Tak pa, drz se!

Hromix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
26.9.06 12:22

Holky mám ty samé depky nebujte. Míša trpí od mala refluxem,tak je měsíc co měsíc marod v horečkách a rýmách a to máte pak vidět jak si depkuji a jak bych v těch chvílích milého tatínka zabila. Že si říkám jak tohle můžem zvládnout a k tomu ještě mám tu starší dcerku. Ta jak mi vidí brečet, tak mě obejme a konejší, je zlatá. Ale taky si říkám, že má chudák pěkné dětství, plné starání se a pomáhání s prckem. Ale nezoufat, ono nám to stejně nepomůže. Krásný slunečný den bez slziček přeje věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
26.9.06 18:50

Hromix - jo jo, kojim a unavená jsem teda fest. Nic moc nestíhám, ale hlavně, že je malej v pohodě - to je samozřejmě prvořadé. Akorát nás teda někdy pěkně trápí bolení bříška. Myslíš, že se můžou hrozinky a jablečný mošt? Já si obojí dala a Darek se mohl ukřičet. No hrůza. Už to nebudu nikdy jíst. Šátek na nošení dětí mám. Zatím jsem ho nosila v kolíbce, to byl spokojenej, ale přestává se mu to líbit a nosit ve vertikální poloze (kapsa, kříž) by se prý nemělo, dokud dítě samo nesedí, kvůli páteři. Tak nevím.
Veverko - ten reflux - to je taky hrůza. To si Míša taky užije. V těhle situacích je právě nejšílenější, být na to sama. Nikdo tě nepodrží, nepomůže když je třeba. Ještě k tomu větší dcerka. Neboj, že by měla nějak horší dětství. Ona to určitě dobře chápe a chce ti pomoct. Jenže zase moc dobře vím, jak je někdy těžké nebrečet, aby nás ty děti neviděly. Máš pravdu, že zoufání nám nepomůže. Jenom síla a chuť se se vším porvat. Jinak to nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
26.9.06 19:56

Lucko, tak co ja vim, hroznove vino se opravdu nema jist, ze to nadyma. Takze asi ani rozinky. O jablecnym mostu nic nevim, ten bych zkusila.
Jinak u vazani v satku jde hlavne o to, aby jsi ho mela uvazany napevno, tj. aby dite melo oporu v zadech! Nebo volit uvazy, kde lze malinko pod:,–(it zadecek (napr. na zadech) a pak je jako v kolebce a ma i oporu v zadech. Navic na zadech by mel rozhled :-).

Tak pa

Hromix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
26.9.06 20:13

Hromix - na zádech ho určitě budu nosit, ale zatím ještě pořádně nedrží hlavičku. Je to ještě prcek, i když skoro šestikilovej. Občas nosím v kříži s kapsou vpředu. Ale ne moc často. Obvykle v tom usne naprosto spokojenej. Ale musím předtím dost dlouho chodit - prostě se pohybovat a ta chůze ho ukolébá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
26.9.06 20:57

Krásný večer holky, s těma prdíkama jsme si taky užili, hlavně kluci na to trpí, taky sem už byla zoufalá a nevěděla co jíst a co né a to jsem dávala kapky Sabsimplex. Neboj, vydrž ještě pár měsíců a bude pokoj :-). Jinak se někdy Luci mkni na icq, vím,že bys tam měla mít vzkaz :wink: .
Tak ať vám prťata chrupkají celou noc a malým chlapům zdar a velkým 3× zmar :lol: věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.10.06 20:40

Milé maminky,

obracím se na Vás s prosbou: Sociologický ústav AV ČR provádí výzkum týkající se vzájemných souvislostí mezi pracovním trhem a rodinným životem. Jednou ze skupin, která nás v tomto výzkumu zajímá, jsou matky samoživitelky. Zjišťujeme, jakým způsobem si maminky s dětmi do deseti let, které žijí bez partnera, organizují práci a péči o rodinu a jak se jim daří.
Pokud by některá z vás chtěla pomoci, popovídat si a podělit se o své zkušenosti, ozvěte se mi, prosím.
Předem moc děkuji a přeji mnoho sil a krásné chvíle prožité s vašimi potomky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
10.6.09 21:25

Ahoj maminky,co oživit tuhle diskuzi?Určitě jsem nás tady zaregistrovala víc,co jsme s dětma samy.Ráda bych si pokecala s někým,kdo je v podobné situaci,jak se máte,jak to zvládáte,možná někdy nezvládáte.
Přidá se ke mě někdo??? :wink: Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
11.6.09 07:12

Ahojky,
jsem klidně pro. Jinak klidně můžeš napsat i na email, já vím jaké to je, když člověk potřebuje probrat situaci s někým, kdo je na tom stejně a ví tedy o čem mluvím. Věrka :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
11.6.09 07:27

Ahoj Věrko,jsem ráda,že se někdo ozval a dokonce zakladatelka,to je fajn :wink:
Ono to u mě není nic čerstvého,jsem sama už od konce února loňského roku,takže jsem si na tu situaci už zvykla.Příští týden v pátek se s manželem rozvádíme.co ty?Ještě si pořád sama?U mě žádný přítel zatím,nějak mi to nejde :( Asi ještě nepřišel ten správný čas.Říkám si,že třeba až bude po rozvodu,tak to ze mě nějak spadne a budu se cítit líp.No uvidíme,každopádně z toho rozvodu mám celkem nervičky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová