Mamky samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1270
14.6.12 23:03

Formuláře a další info najdeš tady:
https://formulare.mpsv.cz/…y/cs/welcome
Zajímavý je celkem toto:
 http://portal.mpsv.cz/soc/poradce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulinka1616
15.6.12 06:54

Ok, takže když ty alimenty nebudou soudně ale jen po dohodě, tak je přiznávat nemusím? tím lí pro mě :-)

• Citovat
  • Upravit
8
17.6.12 15:39

Ahoj maminky samoživitelky

Ahoj maminky,
Tak jsem zůstala sama s dětma 2 a 5 let.
Je mi mizerně a moc ráda bych tu našla někoho kdo je na tom podobně.
Najdu? Jsem z Prahy7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
18.6.12 23:19
@petulinka1616 píše:
Ok, takže když ty alimenty nebudou soudně ale jen po dohodě, tak je přiznávat nemusím? tím lí pro mě :-)

No to nevím, nebylo by vlastně doložit čím, jaká je jejich výše. Na druhou stranu myslím, že je to vlastně povinnost platit výživné, takže nevím, jak to pak posuzují, kdyby to bylo jen mezi váma. Jako jak bys dokazovala, že spolu nejste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulinka1616
19.6.12 08:28

Tím že bych si udělaal nový trvalý pobyt..

• Citovat
  • Upravit
1270
19.6.12 19:31
@petulinka1616 píše:
Tím že bych si udělaal nový trvalý pobyt..

Tak to si myslím taky úplně směrodatné není. Pro ten příspěvek na bydlení asi jo, ale pro přídavek na dítě to je vcelku jedno, kde jste hlášeni, tam se budou posuzovat zřejmě oba vaše příjmy. Ono když je jednou uvedený jako otec v RL, tak se tak bere a nikdo nezkoumá, jak to mezi váma je, pokud to není určený soudně. Stát nechce dávat zbytečné dávky, pokud tam je možnost, že matku a dítě může zajistit někdo jiný. Určitě ti na úřadě vše řeknou přesně a pak můžeš napsat, jak jsi dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulinka1616
19.6.12 20:04

Určitě se brát nebude i jeho plat, pokud já budu mít trvalé bydliště sama a jinde.. no uvidíme, kdyby měl někdo typ jak to vyřešit abych z toho vyšla co nejlíp dejte vědět…

• Citovat
  • Upravit
1270
22.6.12 20:06
@petulinka1616 píše:
Určitě se brát nebude i jeho plat, pokud já budu mít trvalé bydliště sama a jinde.. no uvidíme, kdyby měl někdo typ jak to vyřešit abych z toho vyšla co nejlíp dejte vědět…

Můžeš si požádat o příspěvek na bydlení a přídavek na dítě (tam se ale posuzují příjmy obou rodičů :nevim: ).Nic víc není. Na dávky hmotné nouze se dosahuje velmi těžko, a tam by šli určitě i po příjmech otce, protože on je první osoba, která tě má zajistit. Pak teprve stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulinka1616
23.6.12 11:37

Tak ono by to i stačilo, já sice beru mateřskou 7600kč, a kdyby jsme se domluvili na alimentech cca 2000kč, a ještě bych dostávala příspěvek na bydlení, tak by to bylo ok..

• Citovat
  • Upravit
30663
19.11.12 10:51

Obnovuji diskuzi…
Málokdy to na mě sedne, ale už nemůžu. Dávky SSP zatím nedorazily, alimenty od EX taky ne (nebere mi telefon, asi ví proč) a dospělý syn, který mě dotuje, mi právě volal, že jeho šéf nemá na výplaty. Valí se na mě složenky, telefonáty z banky kvůli nezaplacenému úvěru v termínu, zítra se mají strhávat obědy ve školce a na účtu je 35,–.
Na jídlo mi půjčila kamarádka. Práci sháním už dlouho, ale z firem ani nedají vědět, že o mě nemají zájem.
Mám toho všeho plné zuby. Nepíšu to, aby mě někdo litoval, nebo třeba nabízel pomoc, jen to ze mě muselo ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
19.11.12 11:01

Já vždycky obdivuju tydle žensky jak to zvládate, psychicky… já bych se složila ihned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.11.12 11:07

@laducha neboj, zase vyjde slunce! Ono je to těžké, ale hlavu vzhůru, dítě tě potřebuje usmátou. Já vím, že teď na to náladu asi nemáš, ale prostě to v sobě musíš najít :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
19.11.12 11:12

@laducha
Ach jo, tak taková situace je moje černá můra, byla bych na nervy. Jsem sama s malou, ale výživné zatím chodí včas, teď snad vyjde práce a hodně nás dotuje moje mamka, pracující důchodkyně.
Prostě když se to sere tak se to sere, co? :roll: :roll: Tak přeju hodně síly a aspoň posílám :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
9649
19.11.12 11:16

To je mi lito - a neni to jako „litovani“ ale jen pozastaveni ned tim, jak dnesni spolecnost funguje!

Vsechno zlep prejde, snad to zvladnete co nejlepe! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
19.11.12 11:21

Ja som zatiaľ len „v očakávaní“, ale priateľ, aj napriek tomu, že mimi bolo plánované, zrazu prišiel na to, že on „na vážny vzťah nie je“ a dieťa by mu narušilo pohodlný život. Takže som sama, v Prahe, bez rodiny. O psychike nemá zmysel hovoriť. :,( Nemá niekto skúsenosti, ako sa to rieši, ak sú obaja rodičia cudzinci (ja dlhodobo pracujem v ČR, ale mám tu len prechodný pobyt, on v ČR pobyt nemá, zamestnaný v Nemecku). Ďakujem za prípadné rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová