Mamky samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
19.11.12 11:25

Narovinu, ja by jsem se asi vratila za rodinou… dcera uz sice bude mit dva roky, ale bez rodiny bych byla absolutne nahrana! A to prosim ex je naprosto vzorny, plati vcas, malou si brava… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.12 11:26

@laducha mazec.. mám něco podobné, kluk už 3 týdny marodí, dneska kontrola, další týden, mám jít na úp, podepsat papír, nemám hlídání, na účtu 87 kč… nikoho to nezajímá.. musíme zatnout zuby a prostě to přetrpět.. co Ti nepřišlo ze SSP? já doteď nemám příspěvek na bydlení, nevím, co se stalo :zed:

• Citovat
  • Upravit
30628
19.11.12 11:30

Nedošly ani přídavky, ani příspěvek na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
19.11.12 11:32

No, ale keďže pracujem a som poistená v ČR (zdrav. aj sociálne), tak aj dieťa bude mať české zdrav. poistenie, atď… Na Slovensku by som si musela za mňa aj dieťa platiť cestovné pripoistenie a asi by som mala nárok len na akútnu starostlivosť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
19.11.12 11:32

@iva77

Radu nemám, tak aspoň :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
19.11.12 12:21

Holky, co vam neprisli prispevky, neni to tou Skartou? Pry i rodicak bude chodit jenom na ni, ale ostatni davky urcite. Zavolejte si radeji na socialku, at zbytecne necekate. Jinak smekam pred vama, musi to byt tezky, ne jenom po financni strance, ale taky po te psychicke, byt na vse sama. Drzim pesti, at je lip :hug:

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
19.11.12 12:23
@iva77 píše:
No, ale keďže pracujem a som poistená v ČR (zdrav. aj sociálne), tak aj dieťa bude mať české zdrav. poistenie, atď… Na Slovensku by som si musela za mňa aj dieťa platiť cestovné pripoistenie a asi by som mala nárok len na akútnu starostlivosť.

No to tak nemusi byt, keby si trvalo zila na SK, tak mas zdravotne poistenie a rovnako aj maly na SK, davky by si dostavala zo SR, ale doplacali by ti ich z CR do takej vysky, na aku by si mala narok tu v CR. Je to zmatene, co som napisala, ale radsej by som si zavolala na slovensku socialku, mali by ti vediet poradit, co a ako. Drzim palce

• Citovat
  • Upravit
9649
19.11.12 12:23
@kvetinka56 píše:
Holky, co vam neprisli prispevky, neni to tou Skartou? Pry i rodicak bude chodit jenom na ni, ale ostatni davky urcite. Zavolejte si radeji na socialku, at zbytecne necekate. Jinak smekam pred vama, musi to byt tezky, ne jenom po financni strance, ale taky po te psychicke, byt na vse sama. Drzim pesti, at je lip :hug:

Zrovna ja bojuju s tou psychickou… :oops: penize nastesti moc resit nemusim (tuk tuk tuk), ale ten pocit, ze jsem na „vse sama“ je pro me ubijejici :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
19.11.12 13:30

Já řeším jen ty peníze, jinak jsem si zvykla rychle, že jsme sami. EX byl agresivní alkoholik, jenže se to ukázalo, až jsem byla těhotná, do té doby nepil. Byli jsme spolu 7 let, myslela jsem, že ho znám :nevim: Asi nezvládl rodičovství, o malou vůbec nemá zájem. Bohužel ani jeho matka ne, chodí jen děda. A ten se fakt snaží, koupil třeba malé boty na zimu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
19.11.12 16:35
@laducha píše:
Já řeším jen ty peníze, jinak jsem si zvykla rychle, že jsme sami. EX byl agresivní alkoholik, jenže se to ukázalo, až jsem byla těhotná, do té doby nepil. Byli jsme spolu 7 let, myslela jsem, že ho znám :nevim: Asi nezvládl rodičovství, o malou vůbec nemá zájem. Bohužel ani jeho matka ne, chodí jen děda. A ten se fakt snaží, koupil třeba malé boty na zimu :palec:

Tak aspon kape, kdyz neprsi. Drzim pesti, at je brzo lip :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1270
19.11.12 20:57
@dadasik píše:
Já vždycky obdivuju tydle žensky jak to zvládate, psychicky… já bych se složila ihned…
Člověk toho vydrží víc než si myslí…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.11.12 22:37
@ottla píše: Člověk toho vydrží víc než si myslí…

Ahoj holky, koukám, že nebojuju sama. V mém okolí jsme jediná, kdo je na mimčo sám. Taky jsem si zvykla, že je prostě vše jen na mně. Vlastně ani nic jiného neznám, tatínek odešel, když byly dcerce 2 měsíce a už předtím toho domů moc nenachodil. Teď je dcerce 14 měsíců. Myslím, že výchovu zvládám v pohodě. Finančně je to trochu horší, to je jasný. Alimenty skoro nestojí za řeč, mateřská, to je taky almužna. Tak jsem se v 6ti měs musela vrátit do práce na půl úvazku, abych zvládla platit hypotéku a poplatit vše potřebné. Jenže po zaplacení hlídání stejně zbyde málo. A tak mě musí dotovat moji rodiče. Za to se tak stydím. Myslela jsem si vždycky, že ve svých 33 letech budu dotovat já je. :roll: Snad jednou… Přes to všechno bych neměnila, protože moje dcerka je to nejlepší, co mě v životě potkalo. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.11.12 22:49

@Evianci
Vitej v klubu samozivitelek s hypotekou! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
19.11.12 22:51

Dúfam, že to tiež vydržím, aj keď sama na všetko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.11.12 22:53

@iva77 píše:
No to tak nemusi byt, keby si trvalo zila na SK, tak mas zdravotne poistenie a rovnako aj maly na SK, davky by si dostavala zo SR, ale doplacali by ti ich z CR do takej vysky, na aku by si mala narok tu v CR. Je to zmatene, co som napisala, ale radsej by som si zavolala na slovensku socialku, mali by ti vediet poradit, co a ako. Drzim palce

Taky držím palce. Pokud si tu platíš sociální, měla bys tady taky dostávat mateřskou. Nevím, kolim Ti to dělá, já s tím vyšla (+ padly oslední úspory, abych teda nekecala). No a po jejím skončení v 6ti měsících jsem se vrátila na půl úvazku do práce. Teď teda fakt počítám každou korunu, + mi naši pomáhají, ale stěhovat se zpátky k nim bych nechtěla. Raději to nějak vydržím a až začne malá chodit do školky, snad bude líp. Posílám :kytka: a nestresuj se, pokud je to možné. Já měla v těhotenství velký stresy a malá z toho má vícečetné hemangiomy. Naopak teď jsme spolu v takové pohodě. Dovádíme, smějeme se. Dává mi tolik síly, jako nikdy nikdo předtím. Všechno bude dobré, uvidíš. Přeju Ti hodně síly! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová