Mamky samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
653
5.2.12 16:00

Ahojky holky :mavam: nedalo mi to nenapsat.Ocitla sem se v takové situaci že nevím jak s toho ven a moc se těším abych měla už klid :nevim: Žiju s přítele tři roky a máme spolu 1,5letýho kluka a s prvního vztahu mám 7letou holčinu.Co se syn narodil tak doma prožíváme dá se říct krizi.Nerozumím si s přítelem.Do práce si chodí i nechodí prostě jak se mu zachce.Co se týče financí o tom ani nemluvím.musela sem se zadlužit abych vůbec měla střechu nad hlavou.A do toho se musime do konce měsíce vystěhovat.Sem totálně na dně,po večerech deprese a on si pořád chodí pryč a nezajímá ho to.Proto uvažuji že ten náš vztah nemá cenu a budu samoživitelka.Hlavně nevím co bude dál a jestli to po finanční stránce budu zvládat.Ale snim to je opravdu ještě horší,samé dluhy.On mě stahuje na uplné dno :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.2.12 16:05

Ahoj mikoy , myslím si že bez něj ti bude líp hlavně finančně , ono vždycky je lepší krmit tři hladové krky než čtyři, kort když on si na to ani nevydělává .Nákou dobu to bude téžké , ale po čase sama poznáš že ve výsledku máte víc peněz než když jsi byla s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
5.2.12 16:12

já si říkám v kom je chyba jestli ve mě nebo v něm.neříkám taky nejsem bez chyby,ale tohle fakt nejde.hodně mi pomáhají rodiče,já je nemít tak nevim nevim.vždycky mi pomohli a to ve všem a mě přišlo jako kdyby on na to stim vždycky počítal??že mi rodiče pomužou.Po psychický stránce nejsem na tom moc dobře.Ale tak snad bude lépe. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.2.12 16:20

Věř že lépe bude ! Vim o čem mluvíš , taky jsem měla doma takového chlapa , který mi i sám řekl že na co by chodil do práce ,vždyt si můžu půjčit od rodičů .Sakra chlapi v dnešní době jsou hrozní .Dvakrát jsem se spálila , jeden mě mlátil a druhej ze mě akorát tahal peníze a ničil mě , ale ted už to nedovolim . Už si nic nenechám líbit , chlap má být chlap , má chodit do práce aby zabezpečil rodinu , a ne aby se válel doma a spoléhal na druhé a ještě je dostával do problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
2.3.12 20:01
Ahojky, tak já se taky svěřím. Mám dvoletou dceru a jsem s ní sama. Tatínek je jak se říká na dvě věci. Malou viděl dvakrát a to naposled před rokem, vždycky hubu plnou keců a skutek utek :cert: . Bydlím u rodičů a chodím do práce na poloviční úvazek. Finančně to není nejhorší, ale po psychické a fyzické stránce je to se mnou horší. Chlapů málo a těch co by za to stály ještě míň :( Musíme jenom doufat, že bude líp, nic jiného nám nezbývá :nevim: Horší to bude jestli mi malou nevezmou do školky, je ledňačka a ty mají celkem problém. Můžu jen doufat :roll: Takže držím všem palečky ať je líp :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
3.3.12 23:30

Tak začínám mít pocit, že opouštění těhotných či maminek se stává národním sportem…Je mi z toho smutno :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
6.4.12 22:28

@vveverka @Lucajdice79
Taky trochu ozivuji… Jak to vidite s odstupem par roku?

Ja jsem od rozchodu cca 2 roky a pul a spis jsem na tom postupem casu nejak hur nez lip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.12 08:35

Ahojky maminky,
já jsem ve 31. týdnu těhotenství a od 2. měsíce jsem sama, musela jsem doslova utéct a naštěstí jsem našla oporu v rodině. Máte nějaká zkušenost s tím jak to všechno zvládnout bez alimentů a s totální nedůvěrou ke všem chlapům ? Jediné co mě drží nad vodou je blížící se okamžik, kdy konečně přivedu na svět tu mojí princeznu :)
Mějte krásný den
 Kikina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
13.4.12 22:08

Já to zatím finančně zvládám ale psychicky moc ne…takže to bych viděla jako větší problém…Nedůvěra ke všem chlapům? To ne, všichni nejsou stejní. Jen holt někdo má šťastnější výběr a někdo ne… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulinka1616
12.6.12 11:48

Maminky samoživitelky, prosím o radu.. jsem s přítelem, ale chystám se s ním rozejít, neklape nám to, našla jsem si byt a od 1.7. se stěhuji, a nevím jaké formuláře si mám vyzvednout, na co budu a nebudu mít právo a od čeho začít nejdříve… mám jen 7600kč jako mateřskou nic víc.. podle mě si jako první udu muset zařídit trvalé bydliště v tom bytě a pak si zažádat o malého (1rok) do vlastní péče, ale co pak?prodaí mi prosím někdo?

• Citovat
  • Upravit
1270
13.6.12 23:51

Do péče si o něj zažádej už teď. Soudně to chvíli trvá. Nebo pokud se domluvíte mezi sebou na alimentech, tak v podstatě ani nemusíš, ale to soudní svěření do péče je lepší, pokud nebudete spolu.
Jinak samozřejmě zařídit si trvalé bydliště a pak si zažádat o příspěvek na bydlení.
Těch 7600kč není mateřská ale rodičovský příspěvěk. Ten si můžeš zvýšit, záleží na tom, co jsi měla za mateřskou.
Budeš mít asi nárok jen na ten příspěvek na bydlení a možná přídavek na dítě. Do hmotné nouze se zřejmě nevejdeš. Ale to ti přesně řeknou na sociálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
14.6.12 00:00
@petulinka1616 píše:
Maminky samoživitelky, prosím o radu.. jsem s přítelem, ale chystám se s ním rozejít, neklape nám to, našla jsem si byt a od 1.7. se stěhuji, a nevím jaké formuláře si mám vyzvednout, na co budu a nebudu mít právo a od čeho začít nejdříve… mám jen 7600kč jako mateřskou nic víc.. podle mě si jako první udu muset zařídit trvalé bydliště v tom bytě a pak si zažádat o malého (1rok) do vlastní péče, ale co pak? prodaí mi prosím někdo?

to budes mit pronajem, nebo vlastni byt? Nevim, zda ti nekdo da v pronajmu trvale bydliste, to lide moc nechteji davat..takze nevim, jak potom na tom budes s prispevkem na bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
14.6.12 01:33
@Taminka píše:
to budes mit pronajem, nebo vlastni byt? Nevim, zda ti nekdo da v pronajmu trvale bydliste, to lide moc nechteji davat..takze nevim, jak potom na tom budes s prispevkem na bydleni.

Příspěvek na bydlení jde i v nájemním bytě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulinka1616
14.6.12 09:13

Ano v nájemním bytě, takže můžu udělat trvalé bydliště sobě i malému a soud o tom nemusí vědět? to se pak ale budou zajímat když mi budou dávat třeba příspěvěk na bydlení atp, a když tam nepřiznám alimenty.. nevím jak to udělat… když to není na papíře ale jen domluvou-myslím s tím partnerem.

• Citovat
  • Upravit
1270
14.6.12 22:59
@petulinka1616 píše:
Ano v nájemním bytě, takže můžu udělat trvalé bydliště sobě i malému a soud o tom nemusí vědět? to se pak ale budou zajímat když mi budou dávat třeba příspěvěk na bydlení atp, a když tam nepřiznám alimenty.. nevím jak to udělat… když to není na papíře ale jen domluvou-myslím s tím partnerem.

Soud nemá s příspěvkem na bydlení co společného. Nevím, jak to je u nájemních bytů, ale musíš tam mít trvalý pobyt, abys vůbec mohla podat žádost. Dále se dokládají náklady na bydlení(vše musí být doložené - SIPO, výpis z účtu) a také výše čtvrtletního příjmu. Všechno je to na čtvrtletí zpětně(tedy např. pokud bys bydlela od 1.7., dokládáš až zpětně červenec, srpen, září) a musíš si každé 3 měsíce žádat znova.
ALimenty pokud jsou soudně určené přiznat musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová