Managerské pozice a stres
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Děkuji za všechny příběhy.
Musím říct, že je zajímavé číst zkušenosti druhých. Když to vezmu kolem a kolem, záleží opravdu na lidech. Nejde ani tak o to, jak velká společnost je, ale jak se chová vedení i zaměstnanci.
Považuji za za slušného člověka a mám problém, pokud mě někdo ponižuje a ječí na mě, i když jsem přesvědčená, že do toho dávám všechnu energii a snahu.
Dělám produkt managera
Jake je podle vás odpovídající platové ohodnocení na takové pozici?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Thea21 Ahoj, já jsem manažerka. Nikdy si na mě v práci nikdo nedovolil křičet, nikdy jsem v práci nebrečela. Čtu zdejší příspěvky s otevřenou pusou. Zároveň vím, že někde to tak opravdu chodí. Moje rada je začít s rozmyslem hledat nové místo. Mělas smůlu a narazila na stejné poměry dvakrát po sobě, ale opravdu to tak nechodí všude. Máš dobré místo, že je to tam hrozné nikdo neví. Můžeš si tedy docela klást podmínky při jednání o novém místu. Co popisuješ opravdu není normální, za týden bych tam už nebyla.
- Citovat
- Upravit
@Lalelale píše:
@Thea21 Ahoj, já jsem manažerka. Nikdy si na mě v práci nikdo nedovolil křičet, nikdy jsem v práci nebrečela. Čtu zdejší příspěvky s otevřenou pusou. Zároveň vím, že někde to tak opravdu chodí. Moje rada je začít s rozmyslem hledat nové místo. Mělas smůlu a narazila na stejné poměry dvakrát po sobě, ale opravdu to tak nechodí všude. Máš dobré místo, že je to tam hrozné nikdo neví. Můžeš si tedy docela klást podmínky při jednání o novém místu. Co popisuješ opravdu není normální, za týden bych tam už nebyla.
Rodiče mi např. říkají, že v každé práci je něco a že to mám vydržet. Já si myslím, že křičet na někoho (a kór na ženu) prostě není normální. A oni na to, že je to šéf a že to nezměním.
Tento přístup ve mně však vzbuzuje frustraci.
Máš teda dobré zkušenost i s takovouto pozici?
To je pro mě naděje… Chci jen slušné jednání, nic víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Thea21 Ahoj, tohle jsem slyšela od hodně lidí. Podle mě by se člověk neměl s něčím smířit jen proto, že jiný člověk by to vydržel. Stejně jako někdo je ochotný pracovat za minimální mzdu a jinému je 50k málo. Kdybych tyto řeči poslouchala, stále bych seděla ve své první práci za směšné peníze. Ne, řvát na někoho v práci mi přijde přes čáru, nenechala bych si to líbit. Tyhle firmy spoléhají na to, že řevem dosáhnou toho, že se lidi začnou bát o práci a ještě víc dělat. Opak je pravdou, ti dobří, co mají co nabídnout, prostě půjdou jinam (tam, kde to takhle opravdu nechodí). Jak říkám, já bych ti vážně radila si oťukat konkurenci a díky tomu, že máš místo, nebudeš zoufalá a budeš si moct vybírat. Máš alespoň dva roky praxe za sebou? Pokud ne, zůstala bych ve firmě alespoň rok, at máš něco v CV. Ale to ti určitě nebrání si hledat místo i tak, nikdy nevíš. Kdybys chtěla poradit a nechceš to probírat veřejně, klidně mi napiš SZ.
- Citovat
- Upravit
@jasetu píše:
Nejste náhodou někdo manažer/ka v Lidlu?
Nejsem. Ale je možné, že si tu někdo s touto pozici objeví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale
Pomalu se začínám dívat po jiných firmách. Nechci mít v CV dvě práce, které jsem po pár měsících ukončila. Bránila jsem se tomu zuby nehty, ale asi mi nic jiného nezbyde.
Je to opravu psychicky teror, vzájemně nás rozestvava a drží v takové tě psychicke nejistotě, kdy vás z ničeho nic serve a poníží a potom mírně pochválí. Člověk se pak cítí dost nestabilně a myslím, že to dělají naprosto účelně.
Je to taková novodobá šikana, řekla bych.
Vymačkat a pak vyměnit za dalšího. Když na to nemáš, můžeš jít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Thea21 Napsala jsi to přesně, já tomu říkala, že z nás dělají citrón, vymačkat, použít a vyhodit. Určitě je to o lidech, kteří jsou nad Tebou a celkově o firemní kultuře. Na druhou stranu je ale jen na Tobě, kam až to necháš zajít.
Ještě k tomu odpovídajícímu ohodnocení na Tvé pozici, pohledej na netu. Dobrým nástrojem je platový průzkum Hays, svoje statistiky si dělá i LMC a je plno dalších srovnávačů. Ten Hays ale bývá poměrně přesný. Vždycky záleží na oboru firmy, na její velikosti, pak na potřebě cizích jazyků, na počtu lidí pod Tebou atd. U Product Managera to rozpětí bude velké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Thea21 Přesný návod na to není, ale já bych tu první práci, kde jsi po pár měsících (tuším třech?) odešla, asi do CV vůbec nepsala. Jak dlouho jsi v té současné? Jakmile dáš rok, tak je to zlom. To už v CV vypadá dobře.
- Citovat
- Upravit