Manžel a peníze manželce..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6654
25.2.20 08:27
@Anonymní píše:
Děti mám 3, 1 jeho. Předchozí 2 si osvojíl. Vychovava je od útlého věku. Jen doplňují, bere je jako vlastní, nehrají v tomto problému roli. Tady jde o mě, o jeho přístup k našemu rozpoctu
Před třetím. Dítětem jsem byla finančně nezávislá, nebylo třeba aby mi dával peníze. Teď jsem na rodicaku a prostě příjem klesl.

A vy jste pred ditetem nemluvili o tom, jak to bude s financemi, az budes bez prijmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
25.2.20 08:28

Jednak nechápu, proč peníze jste neměli vyřešené před dětmi, druhak nechápu, proč rovnou tři (pokud to nejsou trojčata) a třeťak bych mu veškeré placení typu škola/školka/strava/jízdné pro děti nechala platit.

Máme taky tři děti a ze svého platu platím akorát net, tv, svůj telefon, svoje pojištění a penzijní připojištění a pojištění dětem (dřív tedy z rodičáku).
Vše ostatní (byt, hypotéku, školku a školu, auto) manžel. Nákupy oba. Oblečení pro děti z 80% já, to samé boty. Kroužky zhruba napůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Cuddy píše:
Ty platis toto „Já z rodicaku plat dětem jízdné, obědy, kapesné, telefon, také jídlo, věcí do domácnosti, oblečení, internet.“ z 10 tis? To jsi kouzelnik? Hele, vzdy radim excel. Hod mu to do tabulky, kolik co stoji, co kdy kupujes, napr. jaro, leto, podzim, zima 3× boty, jaro, zima 1-3× obleceni, zari skolkovne, krouzky, leden jizdne, mesicne jidlo… Proste rozepis jen teoreticke udaje behem roku a ukaz mu, ze 120 tis ti na ne opravdu nestaci. At vidi porovnani prijmy/vydaje a ukaze ti tedy, co mas skrtnout nebo kolik on prihodi.

Přesně tak, dobrý nápad s tou tabulkou. Velké nákupy dělá on, ale já také třeba 1200..800..a při tom příjmu je to prostě rychle pryč.

• Citovat
  • Upravit
7021

Pokud nevycházíš fakt udělej výčet toho co za měsíc utratíš. Sesbírej účtenky apod, je to jako na prd a nedokážu si to představit, takhle žít. Ale někdy to ti chlapi prostě musí vidět a ne jen o tom poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
25.2.20 08:29

Máme vše společné, jen každý svůj účet.. Ale když je potřeba přítel bere mou kartu, já zase jeho. Máme každý založený účet z mládí a nějak jsme to neřešili.
Když dojdou peníze na mém účtu, bereme z jeho. To samé i se stravenkami.
Znám ale páry, kteří to tak nemají.
U prvního páru se pořád dohadují kdo bude tankovat auto, kdo kupoval posledně cigarety, kdo bude platit v restauraci…
U druhého páru je to hodně zvláštní, kdy ženská posílá účet chlapovi na účet a ten ji dává peníze na příděl :nevim:
Ona nemá založený účet a tak její výplata chodí k němu.

Příspěvek upraven 25.02.20 v 08:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
25.2.20 08:29
@Anonymní píše:
Děti mám 3, 1 jeho. Předchozí 2 si osvojíl. Vychovava je od útlého věku. Jen doplňují, bere je jako vlastní, nehrají v tomto problému roli. Tady jde o mě, o jeho přístup k našemu rozpoctu
Před třetím. Dítětem jsem byla finančně nezávislá, nebylo třeba aby mi dával peníze. Teď jsem na rodicaku a prostě příjem klesl.

Aha. Tak to si jen myslíš. V otázce financí na to myslí a tvoje děti ho nezajímají. Výživné nedostáváš?

• Citovat
  • Upravit
33005
25.2.20 08:30
@Anonymní píše:

A pan manzel neumi zakladni kupecky pocty a neni schopen pochopit a nasledne spocitat, kolik stoji „provoz“ tri deti a jednoho dospeleho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
25.2.20 08:30
@Anonymní píše:

Takze pred tretim ditetem jste si jeli moje/ tvoje penize? Nikdy jste nemeli spolecne? A to kde bydlite a na co plati hypo je jenom jeho? Cele to povazuju za nestastne reseni uz od zacatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.20 08:31
@Ernais píše:
A vy jste pred ditetem nemluvili o tom, jak to bude s financemi, az budes bez prijmu?

Mluvili, to víš že jo. Domluva byla taková, že budu v domácnosti, s tím že on si bude moci dovolit dělat práci. Kterou dělá… Já obstatam dům, děti, vyřizování. On donese peníze. Ale jaksi mu nedošlo, že ty peníze mají být pro oba… Říkala jsem mu to. No skončilo to tak, že svoji domluvu plním plus makám po nocích, abych měla na svoje potřeby… Spodní prádlo, kosmetika, kadeřnice, doplňky do domacnosti Žádné závratné sumy, prostě normální věci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.20 08:32
@Ijen píše:
Takze pred tretim ditetem jste si jeli moje/ tvoje penize? Nikdy jste nemeli spolecne? A to kde bydlite a na co plati hypo je jenom jeho? Cele to povazuju za nestastne reseni uz od zacatku.

Je to bohužel tak. Já byla finančně nezávislá. Po něm jsem peníze nechtela. Tam kde bydlíme, je dům jeho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.20 08:33

Tak my máme dodnes taky oddělené finance, na rodičáku i po něm. Nicméně manžel nikdy neměl problém mi dát, pokud jsem nevyšla. Takže z rodičáku jsem víceméně platila jen ty naše provozní náklady, herničky, kávičku, výlety, lékárnu a semtam nějaké oblečení pro děti, jinak své náklady. Byt, poplatky, velké nákupy, dovolené, vše kolem auta (včetně benzínu, i když jezdila jsem převážně já) platil on. Přijde mi to v pořádku, pokud to tak oběma vyhovuje. Tobě to nevyhovuje, budeš si muset dupnout a dohodnout s ním nějaká pravidla, co budou vyhovovat oběma. Jen bacha, abys nedopadla ještě hůř, než na tom jsi teď…

• Citovat
  • Upravit
14103
@Anonymní píše:

Tak ale jak finančně nezávislá? Jste manželé, peníze jsou obou. Pokud nemáte zúžené SJM.

Dětem on neplatí vůbec nic?

Nedokážu tohle vůbec pochopit no. Nemáme s chlapem společný účet, to bych nechtěla, ale o tom kdo kolik bere a za co utrácí, víme. On ví, jak drahé jsou děti, já zas, jak jeho byt.

Napsala bych mu to do Excelu, jak tu někdo radí. Tvůj příjem a výdaje a předložit. A to samé chtít od něj.
Jste manželé, máte peníze společné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
@Anonymní píše:
Přesně tak, dobrý nápad s tou tabulkou. Velké nákupy dělá on, ale já také třeba 1200..800..a při tom příjmu je to prostě rychle pryč.

Proč kupuješ jídlo, když velké nákupy dělá on? Není tady cesta jak ušetřit? A stravovat se jen z toho, co nakoupí on. Za čerstvé pečivo jistě toho za měsíc moc neutratíš a ostatní kupovat nemusíš, když mu napíšeš, co má koupit.

• Citovat
  • Upravit
6654
25.2.20 08:34

@Lucie1903 ja zase znam par kde on si plati hypoteku na byt, ktery je jen jeho. A ona mu ze sve male vyplaty posila polovinu splatky, hradi az na vyjimky komplet jidlo, veterinare a krmeni pro jejich psa, cesty do prace a veskere sve vydaje. Ona je s usporama na nule a kazdy mesic sotva vyjde, on je v pohode a jeste s bytem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
25.2.20 08:36
@Anonymní píše:
Holky, prosím o anonymitu. Já bych jen chtěla vědět, jak to funguje jinde, jestli je to běžné a nemám si nač stěžovat. Jsem na rodicaku.3 děti. Manžel slušně vydělává, platí hypo, energie, jídlo. Já z rodicaku plat dětem jízdné, obědy, kapesné, telefon, také jídlo, věcí do domácnosti, oblečení, internet. Mám menší přivýdělek, který většinou padne na nákup potravin. Manžel mi nedává ani korunu, dle něj platí hypo a ostatní, já mám vyjít s rodicakem. K těmto nákladum kupuje každý měsíc rodičům velký nákup, platí jim pojistky apod. Což schvalují, rodiče jsou úžasní, je dobré že jim pomaha. Ale mrzí mě, že mě doma nedá ani korunu.. Třeba na výlet. Nebo jen tak… Co myslíte? Já už snad mám i strach mu říct o peníze, to je pak debata na týden… Vezmu si práci navíc a prostě nějak vyjdu. Je to běžné?

Můj muž by se hanbou propadl. A já bych s tou tvou lakomou drzgresli nebyla. Máme společné peníze, neumím si představit situaci, že bych si musela říkat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová