Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Uslava ano, to je take cesta, napsat mu seznam. Nakupy jidla prehodit na nej, jen se to musi dobre rozplanovat, co se kdy bude varit, kolik se ceho sni k snidani a at to proste na ten tyden koupi. Plus at koupi prasek, veci v lekarne, vsak to ma pri ceste. Ty dokupuj pecivo.
@Anonymní píše:
Jak se ti to povedlo? Doteď jsem měla kolem 6 tis. K tomu asi 4 tisíce brigáda. Dle něj dostačující a nechápe. Že jsem neusetrila…
Na 2 dospělé a 3 děti je to na jídlo a ten zbytek co píšeš žalostně málo. To že nemáš přehled o manželově příjmu je podivné. My doma společné peníze na jedné hromádce nemáme. Nevidím k tomu důvod. Mám ale přístup k manželovým penězům v internet bankingu a mám kartu k jeho účtu, kterou ale nevyužívám. Z mých peněz se nakupuje jídlo, drogerie, dceři obědy a kroužky a tankuju si do svého auta. Větší nákupy v makru 1× měsíčně platí manžel. A zbytek jako dovolené a provozní náklady za dům (hypo nemáme) elektřinu, internet, plyn, vodu, zařízení, pojistky atd. platí muž. Co mi zbyde z mé výplaty je na mě za co utratím nebo ušetřím. Je to nepoměr, manžel platí více. Ale taky nepoměrně více vydělává.
To je šílený, já vůbec nechápu jak vyjdeš s penězma?? Máš můj obdiv jako hospodyně
- já mám svou výplatu ( mateřská mě čeká za 4 měsíce) a už asi rok mi manžel posílá ze své 5tisíc na domácnost k mé výplatě + šetří na společný účet, protože já prostě nic neušetřím.
Mateřské a rodičovské se bojím teda neskutečně a neumím si představit, že z rodičáku budu živit rodinu, jízdné, telefony, pojistky a všechno co píšeš… ![]()
Jako jste manželé, děti máte společné a já bych teda rázně zakročila a jasně mu dala měsíční částku, kterou od něj prostě budu požadovat měsíčně poslat na chod SPOLEČNÉ domácnosti a na starost o SPOLEČNÉ děti… ![]()
@Anonymní píše:
Mluvili, to víš že jo. Domluva byla taková, že budu v domácnosti, s tím že on si bude moci dovolit dělat práci. Kterou dělá… Já obstatam dům, děti, vyřizování. On donese peníze. Ale jaksi mu nedošlo, že ty peníze mají být pro oba… Říkala jsem mu to. No skončilo to tak, že svoji domluvu plním plus makám po nocích, abych měla na svoje potřeby… Spodní prádlo, kosmetika, kadeřnice, doplňky do domacnosti Žádné závratné sumy, prostě normální věci.
Tak ať platí dětem jízdné a takové ty provozní náklady škola, případně školka, stravné. Když donese peníze.
Aaaaaa, tohle bych nesnesla. Sepsat všechno. Pokud má děti osvojené, jsou teď jeho, tak se bude starat. Jak jsou na tom věkově?
@Ernais píše:
@Lucie1903 ja zase znam par kde on si plati hypoteku na byt, ktery je jen jeho. A ona mu ze sve male vyplaty posila polovinu splatky, hradi az na vyjimky komplet jidlo, veterinare a krmeni pro jejich psa, cesty do prace a veskere sve vydaje. Ona je s usporama na nule a kazdy mesic sotva vyjde, on je v pohode a jeste s bytem.
Kdo chce kam… Mně snad tehle lidí ani není líto. Mi nedávno kamarádka vyprávěla, jak její známá odešla od chlapa po 15 letech jen s kufrem, měli to nastavené podobně jak popisujes
Příspěvek upraven 25.02.20 v 08:39
Měla jsem chlapa… Bral dost penez. Platil průměrný najem. Od něj jsem neviděla ani 1kc. Byl hroznej sysel. Jo když byly výlety tak zaplatil…ale byl to typ člověka co radši koupil pytlík koření za 6kc místo za 20kc atd.
Já platila z 6tis. Holce soukromou školku 2,5tis. (Když jsme se nastěhovali tak ve státní měli plno) Zbytek jsem měla na jídlo. Jeden měsíc platil velký nákup jídla okolo 2tis já pak zas další měsíc on. Nemohla jsem si vůbec vyskakovat. Zbylo mi 1,5tis. Na měsíc. Masakr. Pak když jsem se od něj odstěhovala zjistila jsem, že jsem těhotná. To mi dalo tu největší facku říct si, že jsem udělala dobře.. protože dohadovat se kdo koupí pliny a mlíko atd to bych se zhroutila. Jsem teď sama. Mám alimenty soudně 6,5tis na obě a 1,5tis výživné na mě. Plus navýšeny rodicak. Jsem teď maximálně spokojená a dětem můžu dát vše co si zaslouží a potřebuji. O děti se on nezajímá. Nikdy k nim neměl vztah. Chlapa nechci zatím žádného. Když to čtu…tak jsem ráda, že mám fakt klid.
Doufám, že tuhle diskuzi čtou všechny, které se porad ohání SJM a myslí si, že všechno vyřeší svatba.
@Anonymní píše:
Tady ta diskuze vznikla že včerejší situace. Neměla jsem dostatek peněz na účtě, tak jsem ho požádala, ať mi preposle tisícovku. Přeposlal, ale následně si vzal moji hotovost… Mě to hrozně naštvalo, čekala jsem že mi prostě pošle tisícovku a dal to řešit mebudeon si vzal tu moji, mmch poslední.
Přiznávám, že to už bych ho asi bacila pánví.
Jo a ta práce kolem domu a domácnosti. Asi bych mu vyčíslila i to.
Chová se děsně.
@Anonymní píše:
Tady ta diskuze vznikla že včerejší situace. Neměla jsem dostatek peněz na účtě, tak jsem ho požádala, ať mi preposle tisícovku. Přeposlal, ale následně si vzal moji hotovost… Mě to hrozně naštvalo, čekala jsem že mi prostě pošle tisícovku a dal to řešit mebudeon si vzal tu moji, mmch poslední.
A co v posteli? Jak se ti líbí spát s chlapem, co jsi pro něj rohožka?
@Anonymní píše:
To je opravdu nenormální mezi manželi. Já jsem si stěžovala (napůl v legraci) v prosinci po vánocích, že jsem to přepískla že se musím s nákupy krotit.
Manžel mi na to řekl: „Co jsem to za chlapa, že si musí manželka stěžovat, že nemá peníze. Pošlu ti 20.tis na účet.“ I když jsem s díky odmítla, že to není potřeba, tak mě to zahřálo u srdce.
@terien píše:
Doufám, že tuhle diskuzi čtou všechny, které se porad ohání SJM a myslí si, že všechno vyřeší svatba.
A co z toho pro ty vdané vyplývá?
My SJM máme, nijak na tom netratím. Že je byt manžela a já bych musela jít případně do nájmu s „holým zadkem“ mě netrápí, aspoň bych si konečně našla byt podle svých představ. ![]()
Tenhle chlap by se takhle choval i bez svatby. Je to blbec.
@berusa.m píše:
To je opravdu nenormální mezi manželi. Já jsem si stěžovala (napůl v legraci) v prosinci po vánocích, že jsem to přepískla že se musím s nákupy krotit.Manžel mi na to řekl: „Co jsem to za chlapa, že si musí manželka stěžovat, že nemá peníze. Pošlu ti 20.tis na účet.“ I když jsem s díky odmítla, že to není potřeba, tak mě to zahřálo u srdce.
Závist.
My teda tak maximálně tisícovku dvě si můžeme poslat. Tak nějak navzájem, peníze máme tabulkové ze stejného zaměstnání. ![]()
Přístup tvého chlapa je prima.
Máš kam jít, kdyby se něco pokazilo?
Pokud to opravdu chceš řešit, tak bych udělala to, že bych všechny výdaje, u kterých to je možné, prostě přehodila na něj. Nech nakupovat jen jeho, prostě mu posílej seznamy. Stejně tak výdaje pro děti přehoď na něj, oblečení choďte nakupovat společně, stejně tak věci do domácnosti. Sama si plať jen kadeřnici a věci vyloženě pro sebe
zbytek si šetři.
Pokud se bude šprajcovat, tak mu připomeň vaší dohodu a prostě přestaň plnit svojí část
starej se jen o sebe a o děti, jeho věci nech neprané, jídlo na něj „nezbyde“… Když se mu to nebude zdát, oznam mu, že když Tě nehodlá živit, nastupuješ do práce a péči o dítě si rozdělíte, ať se zařídí. Hotovo. Bojuj prostě, normálně si dupni a nenech se od něj uzurpovat, máte nárok na stejnou životní úroveň proboha…
@Anonymní píše:
Měla jsem chlapa… Bral dost penez. Platil průměrný najem. Od něj jsem neviděla ani 1kc. Byl hroznej sysel. Jo když byly výlety tak zaplatil…ale byl to typ člověka co radši koupil pytlík koření za 6kc místo za 20kc atd.
Já platila z 6tis. Holce soukromou školku 2,5tis. (Když jsme se nastěhovali tak ve státní měli plno) Zbytek jsem měla na jídlo. Jeden měsíc platil velký nákup jídla okolo 2tis já pak zas další měsíc on. Nemohla jsem si vůbec vyskakovat. Zbylo mi 1,5tis. Na měsíc. Masakr. Pak když jsem se od něj odstěhovala zjistila jsem, že jsem těhotná. To mi dalo tu největší facku říct si, že jsem udělala dobře.. protože dohadovat se kdo koupí pliny a mlíko atd to bych se zhroutila. Jsem teď sama. Mám alimenty soudně 6,5tis na obě a 1,5tis výživné na mě. Plus navýšeny rodicak. Jsem teď maximálně spokojená a dětem můžu dát vše co si zaslouží a potřebuji. O děti se on nezajímá. Nikdy k nim neměl vztah. Chlapa nechci zatím žádného. Když to čtu…tak jsem ráda, že mám fakt klid.
Dodám, že manželé jsme nebyly. Jen spolu bydleli ![]()
Tady ta diskuze vznikla že včerejší situace. Neměla jsem dostatek peněz na účtě, tak jsem ho požádala, ať mi preposle tisícovku. Přeposlal, ale následně si vzal moji hotovost… Mě to hrozně naštvalo, čekala jsem že mi prostě pošle tisícovku a dal to řešit mebude
on si vzal tu moji, mmch poslední.