Manžel a peníze manželce..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
25.2.20 08:47
@Anonymní píše:
Přehled nemám, on mě k tomu nepustí. Zato on má o mojem výdělku přehled velký… Neustále mi predhazije, za co utrácím.

Me by fakt zajimalo, od ceho jste teda manzele, kdyz to mate takto jednostranne a ty v podstate namas zadna prava pri rozhodovani o rodinnych financich? Tady jde videt, ze kdyz si clovek vezme osla, ani manzelsky slib mu nepomuze.
Jestli je tato situace bezna, nevim, my to mame doma uplne jinak a co vim od svych pratel, tak take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
25.2.20 08:48
@Anonymní píše:
Holky, prosím o anonymitu. Já bych jen chtěla vědět, jak to funguje jinde, jestli je to běžné a nemám si nač stěžovat. Jsem na rodicaku.3 děti. Manžel slušně vydělává, platí hypo, energie, jídlo. Já z rodicaku plat dětem jízdné, obědy, kapesné, telefon, také jídlo, věcí do domácnosti, oblečení, internet. Mám menší přivýdělek, který většinou padne na nákup potravin. Manžel mi nedává ani korunu, dle něj platí hypo a ostatní, já mám vyjít s rodicakem. K těmto nákladum kupuje každý měsíc rodičům velký nákup, platí jim pojistky apod. Což schvalují, rodiče jsou úžasní, je dobré že jim pomaha. Ale mrzí mě, že mě doma nedá ani korunu.. Třeba na výlet. Nebo jen tak… Co myslíte? Já už snad mám i strach mu říct o peníze, to je pak debata na týden… Vezmu si práci navíc a prostě nějak vyjdu. Je to běžné?

Tak nějak se stracim potraviny platíš ty i on a ty ještě obědy? Tak nemůžete se domluvit na velkých nákupech které zaplatí a ty z brigády ať máš peníze navíc pro Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
@terien píše:
Doufám, že tuhle diskuzi čtou všechny, které se porad ohání SJM a myslí si, že všechno vyřeší svatba.

Ja pro svatbu jsem. Ale jako zas je treba si nevzit kretena, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
@Anonymní píše:
Tady ta diskuze vznikla že včerejší situace. Neměla jsem dostatek peněz na účtě, tak jsem ho požádala, ať mi preposle tisícovku. Přeposlal, ale následně si vzal moji hotovost… Mě to hrozně naštvalo, čekala jsem že mi prostě pošle tisícovku a dal to řešit mebude 8o on si vzal tu moji, mmch poslední. :zed:

Tak a ted mi rekni, proc mu varis, uklizis, peres, poskytujes sex apod? Jako fakt nechapu co te k tomu vede..ty mu poskytujes fullservis a on ti neda ani blbou tisicovku, kdyz si o ni reknes. Promin, ale sama se stavis do pozice hadru na podlahu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.2.20 08:52

Hele, normální to není, teď je spíš otázkou, jak si to nastavit, aby on neměl pocit, že ho vysáváš :roll: Společná kasa po takhle dlouhém soužití už zřejmě neprojde, co takhle navrhnout společný účet, na který každý pošlete dejme tomu 70% svých příjmů a z toho se poplatí vše společné? Čili bydlení, poplatky, auto, potraviny, věci pro děti, školné, pojištění atd.? A ze zbytkem si každý můžete nakládat, jak uzná za vhodné…? Dvě karty a prostě když jdeš nakoupit jídlo, platíš ze společného. A on, když jede pro benzín, opět z tohoto..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
@Anonymní píše:
Je to bohužel tak. Já byla finančně nezávislá. Po něm jsem peníze nechtela. Tam kde bydlíme, je dům jeho.

Tak posledni dotaz. Nejakou financni rezervu mas? Jestli ne zacni ji budovat. Nakupy potravin a drogerky komplet preved na nej. Do domacnosti nic nekupuj, neni tvoje. Jeho vydaje na hypoteku te nezajimaji. Mysli na deti a sebe a buduj zadni vratka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
@Flyingfrog píše:
Závist. :mrgreen: :lol: :lol: My teda tak maximálně tisícovku dvě si můžeme poslat. Tak nějak navzájem, peníze máme tabulkové ze stejného zaměstnání. :mrgreen:Přístup tvého chlapa je prima.

Ale tak ono to není o té částce. Ale o tom přístupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 08:53
@Flyingfrog píše:
A co z toho pro ty vdané vyplývá?
My SJM máme, nijak na tom netratím. Že je byt manžela a já bych musela jít případně do nájmu s „holým zadkem“ mě netrápí, aspoň bych si konečně našla byt podle svých představ. :mrgreen:Tenhle chlap by se takhle choval i bez svatby. Je to blbec.

No právě, když je někdo blbec, tak je blbec, svatba na tom nic nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
25.2.20 08:56

My máme teda každý svůj účet, ale peníze myšlenkově společné. Na RD mi běžně dával peníze, domluvily jsme se. Z RD 7500 bych nevyšla ani náhodou - kupuju 99% jídla, naftu do auta, které jsem používala + další poplatky. Školka, škola a energie jdou z jeho platu.
Víme, kolik který s nás má, vše řešíme společně. Nemám třeba ani potřebu mu říkat, že něco, co jsem si koupila, bylo levnější, aby neremcal a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 08:57
@Ijen píše:
Ja pro svatbu jsem. Ale jako zas je treba si nevzit kretena, no.

To každá bohužel nepozná. A ono je opravdu často lepší zůstat svobodná, i když to někdo nechce slyšet. Třeba zakl. je prostě namydlena, cokoliv nasetri a koupí, jde do SJM. Kdyby byla svobodná, mohla si udělat svoji rezervu nebo investovat do svého zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
25.2.20 09:02
@Anonymní píše:
Je to bohužel tak, jak píšeš. Ale on má pocit že mám peněz dost a naopak, nechápe, že s nimi nevyjdu…

Jestli chceš boj, tak si denně piš, za co jsi utratila. Každý výdaj - i 30 kč kino děti, a tak + účtenky z větších nákupů.
Já to jeden čas dělala čistě pro sebe a i pro zpětném procházení jsem nenašla nic, co by bylo zbytečné.
Ať ti pak řekne, co kupovat nemáš, co je podle něj zbytečné. Určitě je zvyklý na plnou ledničku, na navařeřeno. Ve skříni čisté oblečení. Děti vozíš někam autem… atd.
10 000 je pro 5 člennou rodinu tak na jídlo - pokud nemáte svoje maso nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.2.20 09:04
@Ernais píše:
@Lucie1903 ja zase znam par kde on si plati hypoteku na byt, ktery je jen jeho. A ona mu ze sve male vyplaty posila polovinu splatky, hradi az na vyjimky komplet jidlo, veterinare a krmeni pro jejich psa, cesty do prace a veskere sve vydaje. Ona je s usporama na nule a kazdy mesic sotva vyjde, on je v pohode a jeste s bytem. :roll:

ona je blbá… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.2.20 09:05
@Anonymní píše:
Tady ta diskuze vznikla že včerejší situace. Neměla jsem dostatek peněz na účtě, tak jsem ho požádala, ať mi preposle tisícovku. Přeposlal, ale následně si vzal moji hotovost… Mě to hrozně naštvalo, čekala jsem že mi prostě pošle tisícovku a dal to řešit mebude 8o on si vzal tu moji, mmch poslední. :zed:

jak jako si vzal tvou hotovost??? 8o Ti vlezl do peněženky a sebral ti peníze? Nej.ebe mu??? :cert:

Příspěvek upraven 25.02.20 v 09:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
@Ernais píše:
A vy jste pred ditetem nemluvili o tom, jak to bude s financemi, az budes bez prijmu?
Čistě na zamyšlenou, vy jo? My třeba ne a celé to tak nějak přirozeně vyplynulo a nikdy nebyl problém. Stalo se teda pár měsíců, že jsme počítali na konci měsíce peníze, ale společně, v období větších výdajů. Ale nikdy to nebylo, že bysme neměli na jídlo a měly jsme rezervy, na které jsme nechtěli sahat. Šlo třeba o to, že jsme plánovaný výlet posunuli o dva týdny a tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198

@Ernais To je taky paráda, to jsem zapomněla zmínit, že teď rekonstruovali byt - psaný na něj a ona si vzala na to půjčku na své jméno :potlesk:
Jako tohle moc nechápu.. Když už do něčeho jdu, tak společně.

U těch co jsem psala že ona nemá účet a posílá mu výplatu na jeho, tak on si ještě syslí peníze bokem. Když si chce ona něco koupit, tak si musí peníze vyptat. A to on má kolikrát pindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová