Manžel a peníze manželce..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25161
25.2.20 09:55
@Anonymní píše:
Nevím nic. Pouze výši hypotéky a energie. Ty mi predhazuje neustále. Ani nevím, kolik máme zůstatek hypo. Vše spravuje on.

Takže on může mít klidně rezervu v řádech statisíců a tobě bere tisícovku… bacha na něj. Až půjdeš do práce, tak to klidně může být ještě horší.
Jedinný spravedlivý řešení je udělat podíl příjmů, stejným dílem podělit výdaje (ale do posledního rohlíku) a pak se můžete bavit o spravedlivém dělení.
Ale to už není manželství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.2.20 09:56
@terien píše:
S tím jaksi nemůžu souhlasit. Už vidim, jak mi manžel vyhrožuje soudem a já se plácnu do čela a půjdu hned vybrat do banky, abych mu to mohla dát. Pokud má jeden svoji nemovitost a prachy na účtě a druhý nic, tak nemá lepší pozici, ani kdyby oddaní ve Vatikánu.

pokud vím, tak sezdaní se SJM jedou u rozvodu napůl ze všeho, co bylo vyděláno po datu sňatku, včetně úroků z hypotéky, kterou on platí na svou nemovitost. Pokud by byli svobodní a finanční záležitosti neměli nijak ošetřeny (což 99% párů na psí knížku nemá), slečna odchází maximálně s nárokem na tu igelitku. A fakt těžko říct, jak se chlap zachová, kdyby mu dala nůž na krk. To můžeš těžko predikovat ty nebo já :nevim: Píšu to jen jako jednu z možností, i když krajních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
25.2.20 09:57
@terien píše:
Doufám, že tuhle diskuzi čtou všechny, které se porad ohání SJM a myslí si, že všechno vyřeší svatba.

Ty jo, tak přesně to mě napadlo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
25.2.20 09:57

Nevím jak si toto mohla dopustit, okamžitě bych od něj chtěla vědět všechno, kolik bere, kolik mu zůstává, kartu k jeho účtu, nebo ať nepočítá že já mu budu něco sdělovat o svých financích a dělat mu sluzku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.2.20 10:01

Můj manžel platí bydlení, pojistky, provoz auta a každý týden velký nákup potravin, drogérie.

Na velkých výdajích se domlouváme.

Vyhovuje nám to.

Společný účet jsem nikdy nechtěla, to by mi nevyhovovalo. Někomu to určitě funguje, jasně a je to super. Třeba moji rodiče měli vždycky společný účet a mají ho furt. A odjakživa v harmonii.

Ale v okolí spíš vidím, že je to způsob, jak ženskou kontrolovat. Mám kamarádku, která vlastně jediné „svoje“ peníze má na stravenkové kartě. Když si chceme dát kafe, hledáme, kde berou stravenkovou kartu nebo bankomat, protože nechce platit kartou, aby ten její neměl řeči, kolik zase utratila v kavárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.20 10:01

My mame kazdy svuj ucet a cast prijmu posilame na jeden spolecny, ze ktereho platime najem, energie, internet, nakupy potravin, drogerie, leky, obleceni a hracky malymu, plinky, vylety apod. Kdyz by tam dochazely penize, tak tam manzel dosype. Naftu plati manzel vetsinou ze sveho uctu. Kdyz si chci koupit neco na sebe, nebo kadernici, kosm. salon, tak si to platim ze sveho uctu (ale abych manzelovi nekrivdila, tak ted mi na tento tyden domluvil 2h kosmeticke osetreni :) ). Vyhovuje mi, ze diky tomu, ze mame kazdy svuj ucet, tak si nemusime vzajemne „smirovat“ ze ten druhy byl nekde s nekym v kavarne apod., muzu mu koupit darek k narozeninam, u ktereho nevidi hned cenu. Plus mame spolecne investice a majetek, neutracime vylozene za blbosti. Anonym - finance

• Citovat
  • Upravit
53190
25.2.20 10:02
@lenajs píše:
Ty jo, tak přesně to mě napadlo :?

Jak napsala @neila - v tomto případě má docela kliku, že jsou manželé. Pokud půjdou od sebe, tak vše (včetně té hypošky, co on platí na SVOU nemovitost) bude děleno napůl. Takže alespoň tady z něj něco vymáčke. Kdyby sezdaní nebyli, tak jí jednoho dne zavře dveře před nosem a bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 10:03
@neila píše:
pokud vím, tak sezdaní se SJM jedou u rozvodu napůl ze všeho, co bylo vyděláno po datu sňatku, včetně úroků z hypotéky, kterou on platí na svou nemovitost. Pokud by byli svobodní a finanční záležitosti neměli nijak ošetřeny (což 99% párů na psí knížku nemá), slečna odchází maximálně s nárokem na tu igelitku. A fakt těžko říct, jak se chlap zachová, kdyby mu dala nůž na krk. To můžeš těžko predikovat ty nebo já :nevim: Píšu to jen jako jednu z možností, i když krajních.

Jenže u rozvodu jedou na půl i dluhy, což spousta lidí zapomíná. A určitě to není tak, že jemu spocitaji výdělky a polovinu dostane manželka, to ani omylem. Když bude vyčůranej, což evidentně je, tak může paní odejít od rozvodu s minusem. Kdežto v partnerství co si nasetrim, to je moje. Ona absolutně není v pozici, kdy může někomu dávat nůž na krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
25.2.20 10:05

Jako manželka máš právo znát jeho ( vaši) finanční situaci, ze zákona, a máš právo na stejnou životní úroveň, stejné možnosti jako on. Rodičovský příspěvek je jen příspěvek, ne jediný tvůj příjem, z něhož máš platit vše sobě a dětem.
U nás taky platí všechno ohledně bydlení, auta atd manžel, já platím sobě a dětem, a občas jídlo, ale když je potřeba zaplatí on co je třeba, neexistuje že bych si nemohla koupit něco na sebe, zajít ke kadeřnici, na výlet, na vínko s kámoškou, když bych už vyčerpala svoje finance. Máme každý svůj účet, své příjmy, ale hospodaření, i spoření máme společné. Rozhodně nikdo nemá míň, nemusí se prosit ani bát že nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 10:06
@unuděná píše:
Jak napsala @neila - v tomto případě má docela kliku, že jsou manželé. Pokud půjdou od sebe, tak vše (včetně té hypošky, co on platí na SVOU nemovitost) bude děleno napůl. Takže alespoň tady z něj něco vymáčke. Kdyby sezdaní nebyli, tak jí jednoho dne zavře dveře před nosem a bude.

Podle mě teda kliku nemá. Kdyby nebyli oddaní, mohla by si ona svobodně zainvestovat do své nemovitosti a třeba ji pronajmout takhle má kulový. Dostane pár šušní, které ani nepokryji kauci na pronájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.2.20 10:09

@terien pokud on nemá prokazatelné dluhy, které by šly za manželkou, tak ji nic nehrozí. Nemystifikuj. Napůl jdou jen dluhy, které vznikly za trvání manželství. Hypotéka jako dluh v jejich případě není brána v potaz, protože dům je jeho a bude ji platit dál. Proto má ona v případě rozvodu nárok „jen“ na polovinu zaplacených úroků a ne jistiny, ani domu.

Příspěvek upraven 25.02.20 v 10:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30952

Zakladatelko, je to manzel… To bych tedy sakra chtela vedet, jaky ma prijem a jake jsou nase rodinne zavazky. Protoze tim jednim podpisem kdesi na radnici jsi dala souhlas ke vsem jeho pujckam, o kterych vubec nemusis byt informovana, ale ve kterych jsi automaticky spoludluznik. Toto je pro me nepochopitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@terien píše:
Podle mě teda kliku nemá. Kdyby nebyli oddaní, mohla by si ona svobodně zainvestovat do své nemovitosti a třeba ji pronajmout takhle má kulový. Dostane pár šušní, které ani nepokryji kauci na pronájem.

Tak určitě, z těch 10tis, co z nich platí vyjmenované, si vesele půjde investovat do nemovitosti :roll: Vždyť neušetří ani pitomou tisícovku měsíčně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.2.20 10:10

@neila Přesně :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.2.20 10:10
@terien píše:

tak jasně, jakože by se chovala vůči rodině a svým dětem jinak než ve stavu manželském, jo?? Tomu opravdu věříš?? Manželství není lobotomie, proboha… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová