Manžel a peníze manželce..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6654
25.2.20 10:11
@terien píše:
Podle mě teda kliku nemá. Kdyby nebyli oddaní, mohla by si ona svobodně zainvestovat do své nemovitosti a třeba ji pronajmout takhle má kulový. Dostane pár šušní, které ani nepokryji kauci na pronájem.

Hele ja pochybuju, ze by si zainvestovala do nejaky svy nemovitosti. To uz by totiz jinak davno udelala. Ja myslim, ze v pripade, ze by nebyli sezdani, tak si jedou dal v tomto modelu, akorat s tim rozdilem, ze on by ji jednoho dne zabouchl dvere pred nosem a ona by se nedomohla ani koruny, protoze jako pritelkyni ji do jeho uspor nic neni a nevznika ji ani zadny narok. Narozdil od manzelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 10:16
@neila píše:
@terien pokud on nemá prokazatelné dluhy, které by šly za manželkou, tak ji nic nehrozí. Nemystifikuj. Napůl jdou jen dluhy, které vznikly za trvání manželství. Hypotéka jako dluh v jejich případě není brána v potaz, protože dům je jeho a bude ji platit dál. Proto má ona v případě rozvodu nárok „jen“ na polovinu zaplacených úroků a ne jistiny, ani domu.Příspěvek upraven 25.02.20 v 10:09

Ja se taky nebavím o hypotéce, to je snad jasné, že nespadá do SJM. Opravdu si myslíš, že chlap, který ji nedá peníze v manželství, jí je dá u rozvodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 10:17
@unuděná píše:
Tak určitě, z těch 10tis, co z nich platí vyjmenované, si vesele půjde investovat do nemovitosti :roll: Vždyť neušetří ani pitomou tisícovku měsíčně!

To je ale její hloupost, že všechno platí. V partnerství by tu možnost měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 10:18
@neila píše:
tak jasně, jakože by se chovala vůči rodině a svým dětem jinak než ve stavu manželském, jo?? Tomu opravdu věříš?? Manželství není lobotomie, proboha… :roll:

Ne? Tak mi vysvětli, proč dopadla, jak dopadla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.2.20 10:20
@terien píše:
To je ale její hloupost, že všechno platí. V partnerství by tu možnost měla.

Jaký by teď aktuálně pro tuto ženu byl rozdíl, kdyby nebyli sezdaní? Absolutně žádný. Přesně to popsala @Ernais v prvním příspěvku na této stránce - jediný rozdíl pak nastává při rozchodu/rozvodu. Zatímco u rozvodu jí polovinu společně nabytého přiklepnou (půlky splátek hypo za dobu manželství minimálně), tak při rozchodu by nedostala ani šušeň z nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 10:20
@Ernais píše:
Hele ja pochybuju, ze by si zainvestovala do nejaky svy nemovitosti. To uz by totiz jinak davno udelala. Ja myslim, ze v pripade, ze by nebyli sezdani, tak si jedou dal v tomto modelu, akorat s tim rozdilem, ze on by ji jednoho dne zabouchl dvere pred nosem a ona by se nedomohla ani koruny, protoze jako pritelkyni ji do jeho uspor nic neni a nevznika ji ani zadny narok. Narozdil od manzelky.

Je to dost pravděpodobné. Ale já nevěřím tomu, že jako manželka dopadne o dost líp. On je prostě vychcan a jako vychcan se zachová i při rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 10:21
@unuděná píše:
Jaký by teď aktuálně pro tuto ženu byl rozdíl, kdyby nebyli sezdaní? Absolutně žádný. Přesně to popsala @Ernais v prvním příspěvku na této stránce - jediný rozdíl pak nastává při rozchodu/rozvodu. Zatímco u rozvodu jí polovinu společně nabytého přiklepnou (půlky splátek hypo za dobu manželství minimálně), tak při rozchodu by nedostala ani šušeň z nosu.

Kdyby zapojila hlavu, tak by byl rozdíl velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.2.20 10:25
@terien píše:
Kdyby zapojila hlavu, tak by byl rozdíl velký.

A to má s manželstvím/partnerstvím společného co?? :zed: Myslím, že tu zbytečně bojuješ za soužití na psí knížku. Zcela jistě je na tom tato žena lépe jako manželka sobce než by byla jako jeho přítelkyně. Pak by jí klidně hrozil vyhazov i s dětmi na ulici bez jediné koruny. Takto je alespoň trochu chráněná v případě průšvihu. Plus už samotný fakt, že manžel si osvojil její děti, mluví v jeho prospěch. Holka asi tak úplně blbá není, nemyslíš? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.2.20 10:28
@terien píše:
Ne? Tak mi vysvětli, proč dopadla, jak dopadla :think:

Protože by patrně dopadla úplně stejně i kdyby byla svobodná. Manželstvím člověk svéprávnost neztrácí, to ti někdo řekl blbě ;) A co se týče toho předešlého komentáře. Ano, vyplatit by ji musel. Soud by mu to nařídil. Kdyby ne, přijdou si pro něho pánové s eskortou. Od toho soudy jsou. A ještě taková poznámka - zakladatelka psala, že dvě její děti si manžel osvojil. Pokud tedy nehází nesprávnými termíny, tak to znamená, že je zapsaný jako otec v RL. V případě rozvodu by mu soud stanovil výživné na tři děti… Kdyby se nevzali a on si je neosvojil, tak by si mohla leda hvízdat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 10:31
@unuděná píše:
A to má s manželstvím/partnerstvím společného co?? :zed: Myslím, že tu zbytečně bojuješ za soužití na psí knížku. Zcela jistě je na tom tato žena lépe jako manželka sobce než by byla jako jeho přítelkyně. Pak by jí klidně hrozil vyhazov i s dětmi na ulici bez jediné koruny. Takto je alespoň trochu chráněná v případě průšvihu. Plus už samotný fakt, že manžel si osvojil její děti, mluví v jeho prospěch. Holka asi tak úplně blbá není, nemyslíš? :roll:

Nemyslim, když to čtu. A jo, myslím si, že je lepší se vdát, až když mám vytvořený nějaký polštář, takhle se v případě průšvihu koupaji oba. Prostě manželství v dnesni podobě až tak moc nechrání, to je fakt. Společné je až třetí dítě, ona je s ním doma, jak dlouho můžou být manželé? Dostane nějakou almuznu a půjde do podnájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 10:33
@neila píše:
Protože by patrně dopadla úplně stejně i kdyby byla svobodná. Manželstvím člověk svéprávnost neztrácí, to ti někdo řekl blbě ;) A co se týče toho předešlého komentáře. Ano, vyplatit by ji musel. Soud by mu to nařídil. Kdyby ne, přijdou si pro něho pánové s eskortou. Od toho soudy jsou. A ještě taková poznámka - zakladatelka psala, že dvě její děti si manžel osvojil. Pokud tedy nehází nesprávnými termíny, tak to znamená, že je zapsaný jako otec v RL. V případě rozvodu by mu soud stanovil výživné na tři děti… Kdyby se nevzali a on si je neosvojil, tak by si mohla leda hvízdat

Osvojit si je může i bez svatby a zřejmě měly děti nějakého otce i před tím. No když jsou alimenty takové terno, tak ať tu žalobu dá, pak teda nechápu, proč je tolik samozivitelek bez peněz :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.2.20 10:39
@terien píše:
Osvojit si je může i bez svatby a zřejmě měly děti nějakého otce i před tím. No když jsou alimenty takové terno, tak ať tu žalobu dá, pak teda nechápu, proč je tolik samozivitelek bez peněz :think:

Neříkám, že nemůže. Ale oni sezdání byli. Nevím proč tady pořád polemizuješ o tom, že je v lepší situaci než svobodná. Samozřejmě, že je. Jak v případě rozchodu, tak v případě jeho úmrtí. Vdovský důchod žádná svobodná nedostane, že… Já neříkám, že se s ním má rozvádět. Napsala jsem, že jednou z možností jak ho přimět k rozumu je ukázat mu, že nejsem koště, které postaví do kouta, ale že se dokážu dožadovat svých práv, když už tak blbej, že mě k tomu donutí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.2.20 10:41

Já fakt vůbec nechápu, v čem by pro ní bylo lepší teď nebýt vdaná, vysvětlíš to jinak než obligátními větami „kdyby používala hlavu“ nebo „kdyby si nenabrnkla debil. a“? @terien

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.2.20 10:42

@terien btw, každé dítě má otce. Ale ne každé ho má uvedeného v RL. Tam je pak cesta pro osvojitele mnohem snadnější. Stačí zajít na matriku a udělat uznání otcovství. Matrika vystaví nový RL a je hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 10:57
@unuděná píše:
Já fakt vůbec nechápu, v čem by pro ní bylo lepší teď nebýt vdaná, vysvětlíš to jinak než obligátními větami „kdyby používala hlavu“ nebo „kdyby si nenabrnkla debil. a“? @terien

Vždyť už jsem to vysvetlila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová