Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No me jen napada, proc tedy spolu jste? Ani uz spolu nespite, coz se nedivim, me by se hnusil. Nerikam byt sama se 3detmi je terno, ale toto je teda sileny. Absolutne nechapu jak jsi mohla dopustit, ze nevis nic o rodinnych financich. To bych snad ani vecer neusnula, kdybych nevedela, jestli se netopime v dluzich atd.. a fakt, ze ti sice posle tisicovku ale pak ti defacto vytahne prachy z penezenky… to je ubozak
@Anonymní píše:
A jak dlouho mám být tedy vděčná, že si manžel osvojí děti? Protože už jsme spolu 7 let a věděl do čeho jde. Začínali jsme od nuly spolu, poté jsem začala vydělávat a chtěli jsme dítě spolu. Rizika o nízkem rodicaku věděl. O předchozích dvou dětech taky. Takže mám být ticho a soupat nohama?
Píšeš " Manžel slušně vydělává, platí hypo, energie, jídlo. Já z rodicaku plat dětem jízdné, obědy, kapesné, telefon, také jídlo, věcí do domácnosti, oblečení, internet."
Když na manžela přehodíš veškeré platby za jídlo (kromě např. dokoupení deseti rohlíků), tak ti musí 10tis. stačit, ne? Kolik je to jízdné dětem? Obědy dětem tak tisícovku, kapesné taky do tisícovky, telefon+internet do další tisícovky, to ještě 7tis. zbývá na jízdné, oblečení, věci do domácnosti (to je co, např. sáčky do koše nebo nový ubrus?) + něco pro tebe.
Zkusila bych se s ním domluvit, že bude platit veškeré jídlo + boty a dražší věci dětem (např. zimní boty + bundy) a ty naoplátku zkusíš vycházet s penězi.
Svoje úspory z doby před rodičákem máš někde na svém účtu?
@Anonymní píše:
Cca 10 tis.
Tohle je taky tvoje diskuse, že?
https://www.emimino.cz/…ncne-370844/
Nic se nezměnilo. Ani se nezmění, jestli něco neuděláš. Například nepůjdeš do práce a nebo neodejdeš od škudlila.
Z rodičáku platím školku, můj telefon, pojistku a splátku bytu, který jsem si koupila před vztahem. Na vše ostatní- jídlo, drogerii, boty a oblečení dětem mám k dipozici manželovu kreditku. Jeden čas měl pocit, že nám někde utíká moc peněz, vedli jsme si cca půl roku poctivě domácí účetnictví, zjistili jsme, že máme rádi dobré jídlo a to prostě něco stojí
a za zbytečnosti nijak moc neutrácíme. Účet máme každý svůj, ale víme, kolik peněz tam má ten druhý a jaké jsou jeho příjmy. Úspory máme oba zhruba stejné, v době, kdy jeden z nás zrovna peníze neměl a potřeboval, jsme ani jeden neměli problém tomu druhému dát, kolik potřeboval. Před dětma a svatbou jsme finance neřešili, od chvíle, co jsme se sestěhovali jsme vše brali jako společné a ani jeden jsme neměli potřebu něco tajit nebo ulejvat. Zakladatelko, opravdu doporučuju to nějaký čas zapisovat a ukládat účtenky, ono se to pak líp řeší, když to máš podložené. Držím pěsti, ať se vám podaří rozumná domluva.
@Anonymní píše:
Myslím si, že jsem skromna hodně. Život mě naučil, snažím se ve svých možnostech peníze vydelat
Dům budujeme spolu od samého začátku. A ne nemyslím si, že chci moc, aby mi partner přispěl 1000kc. A pro ostatní, neutracim horentni šumu za kosmetiku apod.
Když ho spolu budujete od začátku, proč je jen jeho?
@Anonymní píše:
Myslím si, že jsem skromna hodně. Život mě naučil, snažím se ve svých možnostech peníze vydelat
Dům budujeme spolu od samého začátku. A ne nemyslím si, že chci moc, aby mi partner přispěl 1000kc. A pro ostatní, neutracim horentni šumu za kosmetiku apod.
A dům je psaný na koho? doufám, že k tomu všemu marastu ještě nebuduješ barák který je jen jeho ![]()
@Anonymní píše:
Jak se ti to povedlo? Doteď jsem měla kolem 6 tis. K tomu asi 4 tisíce brigáda. Dle něj dostačující a nechápe. Že jsem neusetrila…
@Anonymní píše:
Jak se ti to povedlo? Doteď jsem měla kolem 6 tis. K tomu asi 4 tisíce brigáda. Dle něj dostačující a nechápe. Že jsem neusetrila…
Po opakovanych dan. priznanich -po. opakovani odectu na deti-pote, co jsem ukazala, co co stoji…Pote, co jsem rekla, ze pujdu do prace a o bude doma pomahat. Ja jsem mela 7300 a cca 6tis brigadu. Bylo to tak akorat na jidlo (jeste mame i nejake alergie, leky, drogerii, pleny ) a vydaje boty, obleceni atd jsem brala z rezerv.
@Anonymní píše:
A jak dlouho mám být tedy vděčná, že si manžel osvojí děti? Protože už jsme spolu 7 let a věděl do čeho jde. Začínali jsme od nuly spolu, poté jsem začala vydělávat a chtěli jsme dítě spolu. Rizika o nízkem rodicaku věděl. O předchozích dvou dětech taky. Takže mám být ticho a soupat nohama?
A proč si děti osvojoval? Ony nemají biologického otce? Zavázal se tím k investici v řádu milionů. Třeba mu až časem došlo jak je to finančně náročné.
@divine woman píše:
A proč si děti osvojoval? Ony nemají biologického otce? Zavázal se tím k investici v řádu milionů. Třeba mu až časem došlo jak je to finančně náročné.
Bio otce nemají a opakuji nejde o děti. Ty bere jako vlastní a nedělá rozdíl. MA s nimi úžasný vztah. Jde vyloženě o mě.
@terien píše:
Když ho spolu budujete od začátku, proč je jen jeho?
Svatba byla až po hypo a doteď nebyl čas k dořešení… ![]()
@Anonymní píše:
Svatba byla až po hypo a doteď nebyl čas k dořešení…
Stejně to nechápu, my taky měli svatbu po hypo a barák je nás obou
pokud ručíte bance majetkem, tak na katastru můžete být zapsani jako vlastníci oba. Pokud si neuděláš čas k vyřešení základních věci, tak si nestěžuj.
@Anonymní píše:
Bio otce nemají a opakuji nejde o děti. Ty bere jako vlastní a nedělá rozdíl. MA s nimi úžasný vztah. Jde vyloženě o mě.
Pokud umřel, brali přece sirotčí a pořád to byl jejich otec a pokud sis udělala dvě děti s panem Neznámým, tak k tomu nemám slov.
@terien píše:
Pokud umřel, brali přece sirotčí a pořád to byl jejich otec a pokud sis udělala dvě děti s panem Neznámým, tak k tomu nemám slov.
Prosímte v této diskuzi je nezpredmetne řešit mě děti a to s kým je mám. Buď tak laskavá a neřeš to. Pokud ti to pomůže, otec je zbaven práv. A jo žili jsme spolu.
@Anonymní píše:
Prosímte v této diskuzi je nezpredmetne řešit mě děti a to s kým je mám. Buď tak laskavá a neřeš to. Pokud ti to pomůže, otec je zbaven práv. A jo žili jsme spolu.
No ono je bezpředmětné řešit i váš majetek, protože sis proste neohlidala základní věci a nejste schopni se domluvit. Takže máš holou řiť a doma můžeš tak opravdu max. šoupat nohama. A nebo to dát k soudu jak tady někdo radil, ale tím pravděpodobně vaše manzelstvi skončí a ty zůstaneš sama s třemi dětmi.
@terien píše:
Proč se v tom vrtáš, o to vůbec nejde. Dělá ti dobře někoho soudit? Asi k tomu měla důvod. Jaký byl je jen její věc.