Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neila píše:
@terien btw, každé dítě má otce. Ale ne každé ho má uvedeného v RL. Tam je pak cesta pro osvojitele mnohem snadnější. Stačí zajít na matriku a udělat uznání otcovství. Matrika vystaví nový RL a je hotovo.
My ale nevíme, jestli ho měly zapsaneho ![]()
@neila píše:
Neříkám, že nemůže. Ale oni sezdání byli. Nevím proč tady pořád polemizuješ o tom, že je v lepší situaci než svobodná. Samozřejmě, že je. Jak v případě rozchodu, tak v případě jeho úmrtí. Vdovský důchod žádná svobodná nedostane, že… Já neříkám, že se s ním má rozvádět. Napsala jsem, že jednou z možností jak ho přimět k rozumu je ukázat mu, že nejsem koště, které postaví do kouta, ale že se dokážu dožadovat svých práv, když už tak blbej, že mě k tomu donutí…
Mám na to prostě jiný nazor ![]()
@terien píše:
Vždyť už jsem to vysvetlila
To jsem si nevšimla. Jen samé coby kdyby, ale jak by jí to pomohlo teď vůbec ne. Kdyžtak se zkopíruj, pokud jsem slepá.
@unuděná píše:
To jsem si nevšimla. Jen samé coby kdyby, ale jak by jí to pomohlo teď vůbec ne. Kdyžtak se zkopíruj, pokud jsem slepá.
Sorry, to si fakt muzes přečíst
@terien píše:
Sorry, to si fakt muzes přečíst
Tak jsem to kvůli tobě projela znova a ne, skutečně jsi nepodala žádné vysvětlení, proč by teď pro ní bylo lepší, aby nebyli manželé. Jedině tak toto:
Podle mě teda kliku nemá. Kdyby nebyli oddaní, mohla by si ona svobodně zainvestovat do své nemovitosti a třeba ji pronajmout takhle má kulový. Dostane pár šušní, které ani nepokryji kauci na pronájem.
Ale s tím nesouhlasím, protože absencí manželství by jí na účtě sotva přistálo víc peněz než teď, aby mohla někam investovat.
A toto:
To je ale její hloupost, že všechno platí. V partnerství by tu možnost měla.
Opět - co konkrétního by se změnilo partnerstvím? Byla by na tom možná i hůř. Přítel by po ní klidně mohl chtít platit polovinu nákladů na vše, třeba na bydlení, když se nastěhovala k němu. Na což by s těmi 10tis asi těžko měla ![]()
@unuděná
To je zbytečný jí vysvětlovat. Já se divím, že když je tak spokojená se svým stavem, že má neustále potřebu to řešit a ukazovat všem, jak je to úžasné.
@Uslava píše:
@unuděná
To je zbytečný jí vysvětlovat. Já se divím, že když je tak spokojená se svým stavem, že má neustále potřebu to řešit a ukazovat všem, jak je to úžasné.
Ale já jsem vdaná ![]()
@unuděná píše:
Tak jsem to kvůli tobě projela znova a ne, skutečně jsi nepodala žádné vysvětlení, proč by teď pro ní bylo lepší, aby nebyli manželé. Jedině tak toto:Podle mě teda kliku nemá. Kdyby nebyli oddaní, mohla by si ona svobodně zainvestovat do své nemovitosti a třeba ji pronajmout takhle má kulový. Dostane pár šušní, které ani nepokryji kauci na pronájem.
Ale s tím nesouhlasím, protože absencí manželství by jí na účtě sotva přistálo víc peněz než teď, aby mohla někam investovat.
A toto:
To je ale její hloupost, že všechno platí. V partnerství by tu možnost měla.
Opět - co konkrétního by se změnilo partnerstvím? Byla by na tom možná i hůř. Přítel by po ní klidně mohl chtít platit polovinu nákladů na vše, třeba na bydlení, když se nastěhovala k němu. Na což by s těmi 10tis asi těžko měla
Napsala jsem toho víc, ale to neva ![]()
@unuděná píše:
Teď ji nejvíc pomůže, když se s manželem domluví. Ať už spocitanim výdajů, konstruktivnim rozhovorem, nebo prostě po žensku,… Žaloba ji nepomůže
@terien píše:
Napsala jsem toho víc, ale to neva
To je jak do dubu. Ne, nenapsala jsi konkrétně vůbec nic, co by vysvětlovalo, proč by TEĎ bylo lepší, aby nebyli manželé. Uznávám, že možná v době, kdy byla samostatně výdělečná a nezávislá, by to vhodnější bylo - tam by mohla své peníze sypat na SVÉ spoření nebo kamkoli jinam, ale teď je alespoň jištěná pro případ, že by se rozvedli.
@terien píše:
Teď ji nejvíc pomůže, když se s manželem domluví. Ať už spocitanim výdajů, konstruktivnim rozhovorem, nebo prostě po žensku,… Žaloba ji nepomůže
No souhlas, já o žalobě nikde nic nepsala
Mě jen zarazilo, žes několikrát zdůraznila, že kdyby nebyli manželé, byla by na tom teď lépe.
@terien píše:
Doufám, že tuhle diskuzi čtou všechny, které se porad ohání SJM a myslí si, že všechno vyřeší svatba.
No, akorát že teď je zakladatelka prostě v plném právu po něm ty peníze požadovat, chlap jedná protizákonně - zamezuje jí v přístupu k penězům, které nejsou jen jeho, ale společné. Kdyby došlo na lámání chleba (např. u soudu), tak to zakladatelce potvrdí.
Kdyby sezdaní nebyli, tak jí tu můžem akorát tak napsat „no, holka, to máš blbý, že jste si to tak nastavili, ale on si se svými penězi může dělat, co chce“.
@Anonymní píše:
Holky, prosím o anonymitu. Já bych jen chtěla vědět, jak to funguje jinde, jestli je to běžné a nemám si nač stěžovat. Jsem na rodicaku.3 děti. Manžel slušně vydělává, platí hypo, energie, jídlo. Já z rodicaku plat dětem jízdné, obědy, kapesné, telefon, také jídlo, věcí do domácnosti, oblečení, internet. Mám menší přivýdělek, který většinou padne na nákup potravin. Manžel mi nedává ani korunu, dle něj platí hypo a ostatní, já mám vyjít s rodicakem. K těmto nákladum kupuje každý měsíc rodičům velký nákup, platí jim pojistky apod. Což schvalují, rodiče jsou úžasní, je dobré že jim pomaha. Ale mrzí mě, že mě doma nedá ani korunu.. Třeba na výlet. Nebo jen tak… Co myslíte? Já už snad mám i strach mu říct o peníze, to je pak debata na týden… Vezmu si práci navíc a prostě nějak vyjdu. Je to běžné?
Jsi teda hloupá že jsi na to přistoupila a manžel je škrt nebo sobec případně obojí. S takovým bych společnou rodinu nechtěla.
Já bych trvala na společných financích, jste rodina nebo spolubydlící?
A když vše napůl, tak to by pro mě znamenalo konec servisu a napůl veškeré práce v domácnosti a okolo děti, braní očr a ty půjdeš do práce, zaplatíte hlídání dětí atd.
Ty se staráš o jeho nebo cizí děti? Tohle teda nechápu.
@unuděná píše:
To je jak do dubu. Ne, nenapsala jsi konkrétně vůbec nic, co by vysvětlovalo, proč by TEĎ bylo lepší, aby nebyli manželé. Uznávám, že možná v době, kdy byla samostatně výdělečná a nezávislá, by to vhodnější bylo - tam by mohla své peníze sypat na SVÉ spoření nebo kamkoli jinam, ale teď je alespoň jištěná pro případ, že by se rozvedli.
Psala jsem, že hlavně proto, že to, co si uspoří nespadá do SJM, například. A další věci, ale pokud trvas na tom, že jsem nic nenapsala, tak prosím.
@terien No ano, to byla jedna z mnou citovaných vět. A já na ní reagovala tím, že s tím nesouhlasím, protože s příjmem, jaký má teď a nutnými výdaji, není schopná s penězi ani vyjít, natož něco šetřit bokem. Což by klidně mohla, pod polštář soudy nekoukají ![]()