Manžel a peníze manželce..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1142
25.2.20 09:06

@Ijen jedinná smysluplná rada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.20 09:06
@Uslava píše:
A co v posteli? Jak se ti líbí spát s chlapem, co jsi pro něj rohožka?

Spíme spolu minimálně. Radši si to udělám sama, než spát s někým, kdo mě bere jako služku.

• Citovat
  • Upravit
25152
25.2.20 09:07
@Anonymní píše:
Tady ta diskuze vznikla že včerejší situace. Neměla jsem dostatek peněz na účtě, tak jsem ho požádala, ať mi preposle tisícovku. Přeposlal, ale následně si vzal moji hotovost… Mě to hrozně naštvalo, čekala jsem že mi prostě pošle tisícovku a dal to řešit mebude 8o on si vzal tu moji, mmch poslední. :zed:

8o Je to vych. aný hajzl, nic víc.
Co ty vlastně o jeho financích víš? Výši platu? Výdaje? Aktuální zůstatek na účtu? Víc něco z toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.2.20 09:07
@terien píše:
To každá bohužel nepozná. A ono je opravdu často lepší zůstat svobodná, i když to někdo nechce slyšet. Třeba zakl. je prostě namydlena, cokoliv nasetri a koupí, jde do SJM. Kdyby byla svobodná, mohla si udělat svoji rezervu nebo investovat do svého zázemí.

To není tak celkem pravda, stačilo by, aby uplatnila své právo, které ze zákona má. Na manžela může podat žalobu a na 99% by uspěla. Řekla bych, že je ve větší výhodě než svobodná, ovšem chce to koule. Stejně jako by musela mít koule ta svobodná, aby si sbalila igelitku a šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
25.2.20 09:10
@Anonymní píše:
Je to bohužel tak, jak píšeš. Ale on má pocit že mám peněz dost a naopak, nechápe, že s nimi nevyjdu…

tak proč si prostě nesedneš a nesepíšeš si na papír všechny příjmy a z nich všechny výdaje? já to taky udělala a jsem spokojená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 09:11
@neila píše:
To není tak celkem pravda, stačilo by, aby uplatnila své právo, které ze zákona má. Na manžela může podat žalobu a na 99% by uspěla. Řekla bych, že je ve větší výhodě než svobodná, ovšem chce to koule. Stejně jako by musela mít koule ta svobodná, aby si sbalila igelitku a šla
Žalobu na manžela,.. no to jim to určitě bude klapat :lol: takhle se to řeší, kdyz vztah konci, ne, když spolu žijí. V průběhu toho manželství se proste nedomůžeš ničeho, pokud ten druhý nebude chtít a ještě k tomu v podstatě nemáš šanci si ulit svoje peníze.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
25.2.20 09:22
@Aries6 píše: Čistě na zamyšlenou, vy jo? My třeba ne a celé to tak nějak přirozeně vyplynulo a nikdy nebyl problém. Stalo se teda pár měsíců, že jsme počítali na konci měsíce peníze, ale společně, v období větších výdajů. Ale nikdy to nebylo, že bysme neměli na jídlo a měly jsme rezervy, na které jsme nechtěli sahat. Šlo třeba o to, že jsme plánovaný výlet posunuli o dva týdny a tak.

My treba jo, rada mam ve vecech jasno a finance bezne otevrene resime. Resi se u nas i situace, abych byla stejne zabezpecena jako on, takze on ma svuj dum, ok ja si taky poridim neco sveho, at nejsem znevyhodnena. To stejne s materskou a rodicakem, rekla jsem mu, jake to jsou castky a jake mam mesicni naklady v soucasne dobe, jako je benzin, jidlo, kadernice, kosmetika, nehty, obleceni a ostatni. Aby nemel pocit, ze je rodicak nejaka castka, ze ktere zvladnu nakrmit a osatit celou rodinu a jeste mi zbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.20 09:29
@Aries6 píše:
8o Je to vych. aný hajzl, nic víc.
Co ty vlastně o jeho financích víš? Výši platu? Výdaje? Aktuální zůstatek na účtu? Víc něco z toho?

Nevím nic. Pouze výši hypotéky a energie. Ty mi predhazuje neustále. Ani nevím, kolik máme zůstatek hypo. Vše spravuje on.

• Citovat
  • Upravit
16186
25.2.20 09:40
@terien píše: Žalobu na manžela,.. no to jim to určitě bude klapat :lol: takhle se to řeší, kdyz vztah konci, ne, když spolu žijí. V průběhu toho manželství se proste nedomůžeš ničeho, pokud ten druhý nebude chtít a ještě k tomu v podstatě nemáš šanci si ulit svoje peníze.

Jasně, žalobu na manžela, nebyla by první ani poslední. Není to rozvod, i když k němu nejspíš dospějí. Někdy pomůže tím jen pohrozit. Chlap, protože je vyčů. raný, popluje za právníkem a ověří situaci, kde se dozví, že by manželka byla v právu. Jak s tím naloží je druhá věc. Pokud se manžel nezmění, čeká je nejspíš stejný výsledek, protože takové soužití je úplně k ničemu… Oproti svobodné bude v takovém případě v mnohem lepší pozici. A peníze si můžeš ulejt i v manželství, stačí trochu přemýšlet. K tomu se ale v zdravém vztahu málokdo dopracuje, ať má status jakýkoliv, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
25.2.20 09:49
@neila píše:
jak jako si vzal tvou hotovost??? 8o Ti vlezl do peněženky a sebral ti peníze? Nej.ebe mu??? :cert:Příspěvek upraven 25.02.20 v 09:05

To by me taky zajimalo, zakladatelko, jak ti toto „okecal“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
25.2.20 09:50

Neznám nic takového… Od doby jakmile jsme spolu začali bydlet tak jsou peníze naše a ani jeden z nás neřešil kdo momentálně utratil víc nebo min… Abych se manžela doprosovala o to aby mi dal peníze na výlet s dětmi je absolutně absurdní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.20 09:50
@neila píše:
Jasně, žalobu na manžela, nebyla by první ani poslední. Není to rozvod, i když k němu nejspíš dospějí. Někdy pomůže tím jen pohrozit. Chlap, protože je vyčů. raný, popluje za právníkem a ověří situaci, kde se dozví, že by manželka byla v právu. Jak s tím naloží je druhá věc. Pokud se manžel nezmění, čeká je nejspíš stejný výsledek, protože takové soužití je úplně k ničemu… Oproti svobodné bude v takovém případě v mnohem lepší pozici. A peníze si můžeš ulejt i v manželství, stačí trochu přemýšlet. K tomu se ale v zdravém vztahu málokdo dopracuje, ať má status jakýkoliv, že…

S tím jaksi nemůžu souhlasit. Už vidim, jak mi manžel vyhrožuje soudem a já se plácnu do čela a půjdu hned vybrat do banky, abych mu to mohla dát. Pokud má jeden svoji nemovitost a prachy na účtě a druhý nic, tak nemá lepší pozici, ani kdyby oddaní ve Vatikánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.2.20 09:51
@Anonymní píše:
Nevím nic. Pouze výši hypotéky a energie. Ty mi predhazuje neustále. Ani nevím, kolik máme zůstatek hypo. Vše spravuje on.

já bych mu řekla, ať mě tím neunavuje. Když mi nehodlá sdělit další věci kolem financí, tak mě to nezajímá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59389
@Lucie1903 píše:
@Ernais To je taky paráda, to jsem zapomněla zmínit, že teď rekonstruovali byt - psaný na něj a ona si vzala na to půjčku na své jméno :potlesk:
Jako tohle moc nechápu.. Když už do něčeho jdu, tak společně.U těch co jsem psala že ona nemá účet a posílá mu výplatu na jeho, tak on si ještě syslí peníze bokem. Když si chce ona něco koupit, tak si musí peníze vyptat. A to on má kolikrát pindy.

tak je blbá :jazyk: To snad není možné brát si půjčku na cokoliv co není moje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
@Ernais píše:
My treba jo, rada mam ve vecech jasno a finance bezne otevrene resime. Resi se u nas i situace, abych byla stejne zabezpecena jako on, takze on ma svuj dum, ok ja si taky poridim neco sveho, at nejsem znevyhodnena. To stejne s materskou a rodicakem, rekla jsem mu, jake to jsou castky a jake mam mesicni naklady v soucasne dobe, jako je benzin, jidlo, kadernice, kosmetika, nehty, obleceni a ostatni. Aby nemel pocit, ze je rodicak nejaka castka, ze ktere zvladnu nakrmit a osatit celou rodinu a jeste mi zbyde.

My to měli od začátku vztahu takový vyrovnaný, tak mě asi nenapadlo to řešit. Ze začátku jsme měli i podobné platy a pak si našel novou práci a plat rapidně narostl - to už jsem byla na mateřský. Nikdy mi neřekl, že mi nedá, věděla jsem jeho plat, stav konta, co platí. Měli jsme kraťoučký období, kdy se divil, kolik utratím za jídlo. Ale pak stačilo, aby párkrát nakoupil on a bylo to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová