Manžel doma přetápí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2160
27.11.22 07:48
@Anonymní píše:
@EvieK ale já prostě vidím, že to neprospiva ani mě ani dětem

A když to nebude prospívat jemu, tak to taky budeš vidět a taky se za to budeš tak bít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
27.11.22 07:49
@mokkk píše:
Jestli tě to uklidní, dcera byla ve školce nemocná pár let tak, že jít do práce byla čistá iluze. Letos první rok topime dřevem, tedy jako tvůj manžel a je konečně zdravá. Taky to nechápu. Ale čistě logicky, se tak topilo tisíce let- večer přetopit, ráno vstát do zimy. Asi to otuzuje. A nebo jen vyrostla.

Nemeli termostaty, plyn, elektrinu, a v noci spali. Po probuzeni znovu zatopili. O zadne otuzovani neslo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2581
27.11.22 07:56
@Anonymní píše:
@Nika079 no nepřišli, ale když jsem byla doma s dětmi, nějak jsem si to regulovala, takže jsem sice občas topila v krbu, ale prostě tak aby tu nebylo napadnutí. Teď se vrací já z práce déle a on to takhle roztopí…děti samozřejmě pak odcházejí do pokoje, protože jim to prostě vadí…

To manželovi asi taky nevadí, že děti odcházejí do pokoje. Přišel na elegantní způsob, jak se jich zbavit :) Tak začni dělat hysterku - že se ti v tom špatně dýchá a domů chodit později (jdeš se ještě projít, než to tam trochu vychladne). To by ho mohlo probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11781
27.11.22 07:57

Teda to ti nezávidím, já bych v takovém vedru nevydržela! Hlavně v noci, my máme v ložnici vypnuté topení a otevřenou ventilačku, dokud nejsou velké mrazy. Takže ráno máme třeba 15 stupňů a jsme s tím v pohodě.

Příspěvek upraven 27.11.22 v 07:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
27.11.22 07:57

https://www.thermo-control.cz/…vi-nejlepsi/
https://www.seznamzpravy.cz/…-telo-220106

Prinejhorsich zkuste doma vytapet jednu mistnot podle nej, zbytek podle vas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
27.11.22 07:59

Teda nevím, ale plynem teď netopíme jen krbem. Místnosti kde je krb je prostě tech cca 26C v ostatních kolem 21…nevidím důvod topi plyn a jeste dříví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.11.22 07:59

No.. to je blbý… my doma máme kolem 21-22 v ložnici kde se spí máme 18.

Lidem co mají doma 25 a víc je u nás zima a naopak já u lidí co mají doma v změ 25 plus trpím.
Bych zdechla.

• Citovat
  • Upravit
50
27.11.22 08:00

No u nás je to to samé :D ten můj taky rád pretapi, já topím aby doma bylo tak akorát ale on večer než jsme ještě přiloží několikrát a mě pak vzbudí ten teplý vzduch, no tak si vypni topení otevřu ventilacku a dobrý :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.22 08:03

@fera21 tak ale přece se nebudou tři lidi přizpůsobovat jednomu člověku, který tu běhá běžně v trenkach, ne? Tak pokud mi je zima, obleču se a ne že zatopím na 26 stupňů. Mně a dětem to neprospivá v tom směru, že neustále máme sucho v nose, malý už kašle tři týdny a to nebyl ani ve školce a malá ač pije dost, má neustále suché rty. Navíc v kuchyni je pro změnu 18 a přechod z horka do zimní, také nevidím jako optimální.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.22 08:04

@Lovestick já ventilačku otevřít nemůžu, máme postele přímo pod oknem a táhlo by na něj 8)

• Citovat
  • Upravit
13102
27.11.22 08:05

Hele a ani finance nejsou dostatečný argument?
A vy jste v domku nebo máte krb v bytě?
Plánujete nějakou přístavbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11781
27.11.22 08:06
@Anonymní píše:
@Lovestick já ventilačku otevřít nemůžu, máme postele přímo pod oknem a táhlo by na něj 8)

A otevřít dveře do vedlejší místnosti a větrat tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44176
27.11.22 08:09
@cecetka píše:
Nemeli termostaty, plyn, elektrinu, a v noci spali. Po probuzeni znovu zatopili. O zadne otuzovani neslo :mrgreen:

Plus ještě měli nezateplený starý barák z cihel vepřovic. Ty pocitové teploty jsou tam fakt jiné. Bývá tam i vyšší vlhkost.

Nějak nevěřím tomu, že teplota ve vytopeném dnešním bytě může přes noc klesnout až k 17. stupňům. My přitápíme večer jen lehce, celou noc netopíme a máme pořád teplo.

Taky jsem v tom bohužel část dětství vyrostla, otec vstával i v noci, aby zatopil :lol: Spala jsem tajně s otevřeným oknem, zakazoval nám to, že se prý rámy vlivem silného mrazu a tepla uvnitř zkroutí a nebudou těsnit. Taky si myslím, že jsme to odnesli častější nemocností. Tenkrát ještě jezdila doktorka nebo pohotovost po domácnostech a vždy jim to vyčítali, že mají přetopeno. A bylo to zaevidováno i v kartě, když jsem si ji na prahu dospělosti přebírala(tenkrát se dávala do ruky).

Naše děti nenechávám u našich v topnou sezónu spát. Jsou zvyklé na úplně jiné klima, vadí jim to. Dcera s astmatem tam začne kašlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
27.11.22 08:17
@Anonymní píše:
@Lovestick já ventilačku otevřít nemůžu, máme postele přímo pod oknem a táhlo by na něj 8)

Já mám taky postel pod okny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
27.11.22 08:22
@Anonymní píše:
@fera21 tak ale přece se nebudou tři lidi přizpůsobovat jednomu člověku, který tu běhá běžně v trenkach, ne? Tak pokud mi je zima, obleču se a ne že zatopím na 26 stupňů. Mně a dětem to neprospivá v tom směru, že neustále máme sucho v nose, malý už kašle tři týdny a to nebyl ani ve školce a malá ač pije dost, má neustále suché rty. Navíc v kuchyni je pro změnu 18 a přechod z horka do zimní, také nevidím jako optimální.

Tak to řekni asi spíš jemu, ať se oblékne. Ale hlavně záleží, jaký byl zvyk minulých let. Pokud jsi to „pretrpela“ tak proč by se měl on najednou měnit, když si to ty, komu to najednou vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí