Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lovestick píše:
Já mám taky postel pod okny
Ježíš, co to furt radite. Tak ona dá vetracku a manžel ji za 30 vteřin zavře to samé dveře, se fakt bavim tady těma řešeníma tady ![]()
@Aglája75 píše:
Ale pise, ze topi krvem, v 2+ 1 maji krb?
A proc ne? Kolega bydli ve stare cihlove bytovce. Drive se tam topilo kachlaky, nez udelali rozvod UT. Takze si dodnes uzivaji funkcni kachlova kamna na pritapeni ![]()
@Aglája75 píše:
to mně také zarazilo, neznám byt 2+1, kde by měli krb ![]()
@Aglája75 píše:
My bydlíme ve 2+1 ve staré bytovce z 50.let, a komíny tu pořád jsou. Reálně jsme uvažovali, že bychom si krbová kamínka pořídili, ale museli bychom nechat vyvložkovat komín a odrazuje nás bordel (popílek, prach ze dřeva atd.), a taky jak je tu málo místa, tak už to omezuje rozmístění nábytku apod.
Co tu udělali zateplení a plastová okna, tak je tu problém s vysokou vlhkostí, takže krbovky by tu vlhkost účinně stáhly a ještě by se ušetřilo za plyn. Uvidíme, jestli se rozhoupeme.
@Bubla Bůčková píše:
Ježíš, co to furt radite. Tak ona dá vetracku a manžel ji za 30 vteřin zavře to samé dveře, se fakt bavim tady těma řešeníma tady
A co se tady dá vyprodukovat za řešení ![]()
Máme si promluvit s manželem? ![]()
Nebo co se chce řešit.
Vzala si chlapa, který tohle dělal vždy a až teď jí to vadí..
Můžu ji poradit rozvod ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem už naprosto zoufalá ze svého muže. Vyrostl v době, kde se topilo v každé místnosti, na WC se chodilo ven. Nicméně, jejich zvykem bylo v každé místnosti přetápět a to nejlépe na noc a pak kamna nechat vyhasnout, tudíž se člověk ráno z nějakých cca 26 probudil do 17 stupňůV bytě to praktikuje stejně, topíme tedy plynem, ale v poslední době, ještě přitápíme krbovkami. Nejde to jimi úplně regulovat a tak je tu prostě občas fakt neskutečný vedro. On si tu lítá v trenkach a podle jeho slov je to pro něj prostě ideál. On v tom prostě vyrostl a tak je to dobře
jenže k jádru všeho…Synek začal chodit do MŠ v září, od té doby je pořád nemocný…rýmy, kašle atd. Já pro změnu v noci strašné sucho v nose a v puse. On tohle prostě nevidí a vidí jen tu svou pravdu. Teplo je přeci důležité. Já už ale prostě nemůžu, hádám se s ním den co den, ale on si jede jen tu svou pravdu. Vím, že tohle akorát nám všem škodí. Ale co s tím? Jsou někde třeba nějaké odborné články, které bych mu mohla předložit?
Spala bych v jiné místnosti, kde bych ztlumila topení. To nejde?
@Anonymní píše:
@KahlanAmnel dříve mi to tolik nevadilo nebo takhle, já mám teplo ráda. Takže do těch 24 je mi to i příjemné. Ale spíš mě omezují ty problémy s tím spojené. Suchý nos, občas krk atd..
A co chceš tady za radu…kompatibilitu to chce řešit před svatbou nikoliv až za x let ![]()
Tak se rozveď… Mě někdo poroučet jak mám topit, poslala bych ho tam kde slunce nesvítí.
@Kfětoslava píše:
Takze topit nadmiru a pak vetrat je presne to, co nase zivotni prostredi potrebuje
Však nemusí větrat v celém bytě. A pokud se to nedá regulovat, tak bohužel.. když máš krb, tak neotocis regulátorem, zejo.
Takže stačí jen tam kde spí děti, když si myski, ze důvod nemoci je nadměrné topení.
@EvieK píše:
Však nemusí větrat v celém bytě. A pokud se to nedá regulovat, tak bohužel.. když máš krb, tak neotocis regulátorem, zejo.
Takže stačí jen tam kde spí děti, když si myski, ze důvod nemoci je nadměrné topení.
I drevem se da topit stridme ![]()
@cecetka píše:
I drevem se da topit stridme
Tak jasně, ale pocitově má každý rád něco jiného.
Co by bylo, kdyby byla situace obrácená a chlap měl rad chladno, a děti by byli imrvere nemocné, protože nechce topit?
@Anonymní píše:
Ano v bytě máme opravdu krb, bydlíme v bytovce
a v které místnosti je krb?
@Anonymní píše:
@KahlanAmnel dříve mi to tolik nevadilo nebo takhle, já mám teplo ráda. Takže do těch 24 je mi to i příjemné. Ale spíš mě omezují ty problémy s tím spojené. Suchý nos, občas krk atd..
otevřela bych mikroventilaci + zapínala v nejteplejší místnosti zvlhčovač vzduchu, klidně s nějakým příjemným olejem, na kterém se shodnete, pokud se shodnete.. ![]()
Chce to kompromis z obou stran ![]()
Přiznám se, že bych v tom vedru zdechla, doma mám max.20, v ložnici se snažím mít méně, klidně bych vyžila v 19 stupních, v ložnici v 17, bohužel to nejde, mám starý nezateplený barák a jsem ráda, že se mi podařilo se zbavit plísně, nebylo jí moc, ale byla.
Chodím doma běžně v legínách a tričku, no, někdy i s dlouhým rukávem a pořád je mi hic
když něco dělám, tak se prostě pohybem zahřeju, když vařím, peču, zahřeje se celá kuchyně a když lehnu, mám teplou deku a tři kočky, které se ke mně nahroší a já je pak odstrkuju, odkrývám se a stejně se ráno budím zpocená.
A nechápu, jak někdo může doma lítat před dětmi v trenýrkách, nejsem puritán, ale tohle mi přijde nevýchovné a ne každý je na to zvědavý. To je pro něj takový problém si vzít triko a tenké tepláky nebo bavlněné domácí kalhoty, to když někdo zazvoní, jde oteřít nahatý nebo se rychle přioděje?
A vůbec, ono je nejhorší přehřívání a všichni, hlavně děti, jsou pak nachlazení, když vyjdou ven do chladu z přetopeného bytu.To je fakt. A nebo ráno klepat kosu po přechozím hicu.Teda nevím přesně, co bych dělala, ale vím, že bych udělala všecko proto, aby s tím manžel přestal, možná bych se domluvila s pediatrem, aby napsal nějaký papír o tom, že dítěti to přehřívání škodí a způsobuje tu častou nemocnost, argumentovala bych financemi a nakonec bych se pohádala, držela tichou domácnost, cokoliv. Ale nikomu tohle neradím, to bych udělala já, protže jinak bych se jednoho krásného dne, z toho vedra, šla zastřelit do rybníka, pro jistotu s kusem provazu na krku. ![]()