Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Popravde mi prijde ze to berere az moc tragicky ja mam sama tri deti a v tehle dobe ty deti potrebuji dostat na zadek a rict tohle delat proste nesmis…protoze pokud to budete delat tim stylem jak to delate a pujdete v tomjle proti svemu muzovi muze se vam to pak za par let odrazit a pak vam ty deti ukazi tahle doba je hnusna a prisnost na ne musi platit…nsco jineho je kdyz by ji dal fakt ranu nebo takhle ale podle toho co pisete si myslim ze to nemysli vubec spatne ba naopak.. A s tim jogurtem jste v podstate za to mohla vy ne ta mala u malych deti je tohle normalni ze to delaji ![]()
@cecetka píše:
Taky myslim, ze to dramatizujes. Zadnemu diteti jeste placnuti pres zadek nebo pohlavek neublizil. Spise naopak.
Tvuj manzel zrejme detem netoleruje tolik jako ty. Do budoucna vam to muze prinest problemy, pokud se na jednotne vychove nedohodnete
Vase rocni dcera zazila slusny chaos. Delala beco, cemu se maminka smala, ale tatinek se zlobil. Super
Kecy. Fyzicke nasili na detech je nepripustne.
A doufam, ze to plesknuti videla ta trileta, treba mimono taky pleskne. Fakt nechapu, kde se bere tolerance k nasili na detech. A plky o jen placani a to neboli a bla bla bla. Kolik joulu je plesknuti a kolik mlaceni?
Uz aby byly fyzicke tresty trestny cin, ono by se pak ukazalo, ze to jde i bez nich.
@Kačuláá21 píše:
Popravde mi prijde ze to berere az moc tragicky ja mam sama tri deti a v tehle dobe ty deti potrebuji dostat na zadek a rict tohle delat proste nesmis…protoze pokud to budete delat tim stylem jak to delate a pujdete v tomjle proti svemu muzovi muze se vam to pak za par let odrazit a pak vam ty deti ukazi tahle doba je hnusna a prisnost na ne musi platit…nsco jineho je kdyz by ji dal fakt ranu nebo takhle ale podle toho co pisete si myslim ze to nemysli vubec spatne ba naopak.. A s tim jogurtem jste v podstate za to mohla vy ne ta mala u malych deti je tohle normalni ze to delaji
Ne, deti nepotrebuju dostat na zadek. Biti deti je jen neschopnost rodicu.
Nejvetsi spratci v okoli a rodine jsou ty bite deti. Taky nevahaji flaknout jine dite. Proc asi?
„rychlejší pohlazení“… „od té doby jsem v šoku“
Podle mě dost dramatizuješ. ![]()
Manžel by měl asi plesknout tobě.
Necháš děcko prskat jogurt na všechny strany, ještě ho k tomu vyprovokuješ, až to bude dělat pořád a bude te to štvát, tak mu to pěkně pomalu vysvětlíš, co?
Tak to vám asi nikdo nerozsekne, máte rozdílné pohledy na výchovu. Ale po svých zkušenostech, kdy jsem se fakt snažila syna vést skrze domlouvání RABR…,tak zpětně si myslím, že jedna přes zadek by ušetřila nervy na obou stranách. Kde to bylo nejvíc vidět: syn mě kousal, když mu byl cca 1,5 roku, pořád jsem vysvětlovala, domlouvala bla bla bla, měla jsem modřiny. Pak jsem ho jednou kousla a pochopil. Dcerku jsem placla asi při třetím pokusu a už jí to pak nenapadlo. Takže se pořád snažím vysvětlovat, ale sem tam přes zadek už neřeším. Možná pro tebe budu zlá matka, ale Noami Aldort prostě nejsem ![]()
Příspěvek upraven 02.11.19 v 11:19
No tak roční dítě je miminko, plácat po puse tak malé dítě mi přijde zbytečný. Pokud mně tříleté venku neposlechne a vletí do silnice, tak přes zadek dostane. Ale v tomhle konkrétním případě je to takový zoufalý počin slabocha…
Nech výchovu na manželovi, evidentně je schopen vychovat slušné lidi
Když si představím, že něco udělám špatně a přijde třeba šéf a misto aby mi to vysvětlil, tak mi jednu jebne, to je di budoucna skutečně velmi konstruktivní. Az se mi něco nepovede příště, budu se bat, odkud to přiletí. A az něco poděla šéf, tak ho taky praštím, protože takhle se přece věci řeší, že? 🙄
Já jsem dřív taky byla mimoň, co měl jasno, že než něco vysvětlovat, je lepší plesknout. Možná když si chce člověk ulevit, ale co to udělá s ditetem? Opravdu rychle jsem to pochopila. Přeju vašim dětem, abyste to taky pochopili. Nic není černobílý, jak to vy stavíte, že pokud nedostanou, polezou po hlavě a nic mezi není. Je, ale vy jste se rozhodli mlátit svoje děti. Gratuluji.
Krome toho, ze tobe se zda, ze ji pomalu dal facku, jak se na to tvarila dcera?
@Baba píše:
Nejvetsi spratci v okoli a rodine jsou ty bite deti. Taky nevahaji flaknout jine dite. Proc asi?
Kdepak holka, nejvetsi spratci jsou produkty volne vychovy. Uz jsem techto deti vychovavanych vysvetlovanim videla dost a to, co si dovoli ke svym rodicum je dost desive a uprimne si myslim, ze by je jedna facka dala do late lip jak psychologicka hodinka, kterou jim ordinuji jejich rodice a decko to ma tak trochu u zadele
Ale mam pocit, ze jsem tu za hysterku..
Nechci, aby pak dcery ve skolce bily jine deti, protoze o vidi doma.. Navic jsem sama byvala fyzicky trestana a nechci to delat svym detem..
Ja tedy nebyla agresivni. Ale dlouho jsem mela problemy se sebeduverou..
Proto sve dcery chvalim a chvalim uplne za vze a porad vysvetluji a vymyslim alegoricke pribehy, aby pochopily, co je spravne..