Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ernais píše:
Kdepak holka, nejvetsi spratci jsou produkty volne vychovy. Uz jsem techto deti vychovavanych vysvetlovanim videla dost a to, co si dovoli ke svym rodicum je dost desive a uprimne si myslim, ze by je jedna facka dala do late lip jak psychologicka hodinka, kterou jim ordinuji jejich rodice a decko to ma tak trochu u zadele
K ziskani respektu nepotrebujes fyzicke nasili.
Neni jen nevychova a mlaceni.
@Ernais píše:
Kdepak holka, nejvetsi spratci jsou produkty volne vychovy. Uz jsem techto deti vychovavanych vysvetlovanim videla dost a to, co si dovoli ke svym rodicum je dost desive a uprimne si myslim, ze by je jedna facka dala do late lip jak psychologicka hodinka, kterou jim ordinuji jejich rodice a decko to ma tak trochu u zadele
Zase jeden černobílej pohled. Není jen volná výchova a řezání dětí. Opravdu ne.
„bít“, „mlátit“…
Bavíme se tu tedy o plácání přes zadek a občasném pohlavku, nebo o bití, mlácení a traumatizování dětí? Fakt mám pocit, že někteří lidé jsou tak zblblí, že už v tom nedělají rozdíly.
@Anonymní píše:
@bobulka88 Pokracovala dat, myslim, ze si toho ani nevsimla..Ale mne jde o princip.. Jsem proti biti deti
Ses mekejs.
Muz jednou byl naprdlej, prudceji posadil dite do voziku, to pak byla scena. Ale ja delala sceny i kdyz placnul psa.
@Baba omyl největší spratci jsou ti co mají tu vaši volnou výchovu a ví že když se porvou, rozbíjí okno atd tak jim doma hrozí jen tytyty tak proč to neudělat znovu. Sama učitelka ze školky říká že to jde hned poznat kteří děti ví že jim plesknutí nehrozí a kteří děti mají normální výchovu a sama říká že by ty rodiče vystřelila na měsíc
@MrsNorris píše:
„bít“, „mlátit“…Bavíme se tu tedy o plácání přes zadek a občasném pohlavku, nebo o bití, mlácení a traumatizování dětí? Fakt mám pocit, že někteří lidé jsou tak zblblí, že už v tom nedělají rozdíly.
No a kolik joulu je placani a kolik biti? Je to fyzicky akt nasili. Tecka. Biti slabsich a bezbranych je fakt ![]()
Příspěvek upraven 02.11.19 v 11:26
Protože reaguješ hystericky.
Třeba to tvoji rodiče opravdu přeháněli, a proto jsi tak strašně mimo realitu, protože máš nějaký mentální problém.
Kdybych byla partner někoho, jako jsi ty, tak bych asi měla problém s tím, jak přistupuješ k dětem a jak jim určuješ hranice.
Tvůj manžel je v určitých situacích asi dost bezradný a mohl by to řešit lépe, ovšem ty si skutečně vůbec neuvědomuješ důsledky určitých situací a přeháníš a to dost.
@Baba a jak chceš ten respekt získat. Mně by si jako dítěti mohla vysvětlovat jak chceš, zakazovat, hrozit atd jediný co na mě platilo bylo plácnutí přes zadek.
Bit děti, nebo tedy plácat, když to údajně zní lépe, je zbytečnost a neschopnost rodičů řešit situaci jinak.. Fackovat, pleskat roční dítě přes pusu je naprosté selhání rodice
Hodně by mi to vadilo, jesteze můj manžel je normální a s bitím nesouhlasí jako já, možná protože v dětství byl bit jak žito.
@Anonymní píše:
@bobulka88Ale mne jde o princip.. Jsem proti biti deti
A on z principu ne. A co.
@Anonymní píše:
@Baba omyl největší spratci jsou ti co mají tu vaši volnou výchovu a ví že když se porvou, rozbíjí okno atd tak jim doma hrozí jen tytyty tak proč to neudělat znovu. Sama učitelka ze školky říká že to jde hned poznat kteří děti ví že jim plesknutí nehrozí a kteří děti mají normální výchovu a sama říká že by ty rodiče vystřelila na měsíc
Jako vasi volnou vychovu? Jakoze ze deti nebiju, tak je to volna vychova?
Jakou vychovu si mela ty? Asi nic moc, kdyz se stydis napsat na blbym foru nazor pod svym nickem. Nebii te nahodou? Ze mas tak nizke sebevedomi a nejsi schopna se za svuj nazor postavit?
@Anonymní píše:
Ale mam pocit, ze jsem tu za hysterku..Nechci, aby pak dcery ve skolce bily jine deti, protoze o vidi doma.. Navic jsem sama byvala fyzicky trestana a nechci to delat svym detem..
Ja tedy nebyla agresivni. Ale dlouho jsem mela problemy se sebeduverou..
Proto sve dcery chvalim a chvalim uplne za vze a porad vysvetluji a vymyslim alegoricke pribehy, aby pochopily, co je spravne..
Ale to je přesně ono, ode zdi ke zdi. V poslední době mám pocit, že nejvíc to nebiti prosazují rodiče, kteří si nesou trauma z dětství. Samozřejmě, triskat děti hlava nehlava, vybíjet si na nich svoji neschopnost atd… špatně, velmi špatně. Jedna přes zadek, kd to dítě ví velmi dobře proč, je něco jiného. Ale přemlouvat tě k tomu nikdo nemůže, je to tvé rozhodnutí, tvé děti a tvé vlastní přesvědčení.
@lebambule v práci to chodí tak, že když vám několikrát za sebou vytknou stejnou chybu a vy ji stejně uděláte, dostanete padáka. To asi s dítětem nejde, to si zase nějak neumím představit ja.
@Anonymní píše:
@Baba a jak chceš ten respekt získat. Mně by si jako dítěti mohla vysvětlovat jak chceš, zakazovat, hrozit atd jediný co na mě platilo bylo plácnutí přes zadek.
Tak je tvoje srabactvi vysvetleno. Sebeduvera podlomena bitim v detstvi. Hrozny, kdyz cloveka fyzicky atakuje jeho nejblizsi.
@bobulka88 Pokracovala dat, myslim, ze si toho ani nevsimla..
Ale mne jde o princip.. Jsem proti biti deti