Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Uslava
tak to samozřejmě - psala jsem to už pár stran zpět, že takhle by s ní jednat neměl a měla by ho vypakovat, ať se jde hledat třeba na Mars…
Jinak to prohánění myslím tak, že porád bylo na všechno dost času, pohoda a klid, a sotva začne růst břicho, tak se najednou šílí, že barák není zateplenej a topení není dodělaný, a proč nepřijel ten zedník a kdy položíš ten koberec a proč si ještě nevymaloval a - a - a - a miminko sem, miminko tam a chlapovi to vysypou na hlavu, ještě na něj štěkají, že je furt v tahu a nedostatečně hladí bříško, přitom chlap neví kam dřív skočit, jestli do práce nebo na stavbu. Pak spolu přestanou spát, pak se po nocích tak akorát hádají, no a už se to celý sype.
Kdyby se napřed dal do pucu barák a teprve potom se začlo těhotnět, bylo by, počítám, tak o polovinu rozvodů méně.
@Králičice píše:
Holky, i kdyby byla megera a saň v jednom, stojím si za tím, že těhotné ženě se takové divadlo nedělá..
Naprosty souhlas, tohle je hnus nejhrubsiho zrna a i kdyby cokoliv, nedela se to.
@Mysticlipstick píše:
Naprosty souhlas, tohle je hnus nejhrubsiho zrna a i kdyby cokoliv, nedela se to.
o tom žádná…
já jen tvrdím, že to není jen jeho vina… že je to vždy o obou…
@Mar__tanka1983 píše:
@Uslava
tak to samozřejmě - psala jsem to už pár stran zpět, že takhle by s ní jednat neměl a měla by ho vypakovat, ať se jde hledat třeba na Mars…
Jinak to prohánění myslím tak, že porád bylo na všechno dost času, pohoda a klid, a sotva začne růst břicho, tak se najednou šílí, že barák není zateplenej a topení není dodělaný, a proč nepřijel ten zedník a kdy položíš ten koberec a proč si ještě nevymaloval a - a - a - a miminko sem, miminko tam a chlapovi to vysypou na hlavu, ještě na něj štěkají, že je furt v tahu a nedostatečně hladí bříško, přitom chlap neví kam dřív skočit, jestli do práce nebo na stavbu. Pak spolu přestanou spát, pak se po nocích tak akorát hádají, no a už se to celý sype.Kdyby se napřed dal do pucu barák a teprve potom se začlo těhotnět, bylo by, počítám, tak o polovinu rozvodů méně.
A on u toho tehotneni nebyl nebo jak jako?
Nebo nevi jak muze vzniknout dite
Opravdovy chlap by na tom zacal tedy pracovat uz od prvopocatku tehotenstvi a nemusel by na nej nikdo nic kydat, pokud by se to nestihlo do otehotneni. Me to vzdycky prijde jak kdyby se z chlapu delali nesvepravne osoby, ktere musite furt nekam tlacit jako male deti a soucasne se z nich delaji chudaci, zatimco zenska to ma v tehotenstvi hrozne noc jednoduchy
jenomze to vsechno musi zenska prijmout, do toho chodit do prace, do toho zarizovat a na hrouceni jaksi neni prostor.
@Mar__tanka1983 píše:
@Uslava
Jinak to prohánění myslím tak, že porád bylo na všechno dost času, pohoda a klid, a sotva začne růst břicho, tak se najednou šílí, že barák není zateplenej a topení není dodělaný, a proč nepřijel ten zedník a kdy položíš ten koberec a proč si ještě nevymaloval a - a - a - a miminko sem, miminko tam a chlapovi to vysypou na hlavu, ještě na něj štěkají, že je furt v tahu a nedostatečně hladí bříško, přitom chlap neví kam dřív skočit, jestli do práce nebo na stavbu. Pak spolu přestanou spát, pak se po nocích tak akorát hádají, no a už se to celý sype.Kdyby se napřed dal do pucu barák a teprve potom se začlo těhotnět, bylo by, počítám, tak o polovinu rozvodů méně.
Kdyby to udělal včas, nikdo by mu to nemusel připomínat. Je známá skutečnost, že chlapovi se nesmí nic připomínat, protože se pak zhroutí. Jo jo. Když chlap řekne, že něco udělá, tak to udělá. A není třeba mu to každý půlrok připomínat, že? Mezitím ta mrcha ženská prožije pár měsíců nevolností, změní se ve slona, nakoupí a připraví vše pro nového rodinného příslušníka (nejlépe za své peníze), mezitím třeba chodí do práce a zvládne i domácnost a chlap je vyřízen, jen když se na to musí dívat.
![]()
Jeden by fakt zaplakal. Určitě se takhle nechová každý otec, ale dost jich bude.
@Mar__tanka1983 píše:
@Uslava
To je všechno pravda, ale to dítě dělal aj on, tak snad počítal s tím, že donést dítě do rozestavěného baráku není bůhví co. Topení za mě docela podstatná věc s novorozencem
Nejsem typ, co musí mít všechno hned, my se stěhovali a na chodbě stáli pytle s betonem, ale já ty ženy docela chápu. Je to přirozené i v přírodě- zabezpečit dítěti bezpečí a klid. I zvířata hnízdí. Mám pocit, že dnes už se na chudáčky ani nemůže špatně podívat, pač se na ně tlačí.
Příspěvek upraven 27.09.19 v 13:52
@Mar__tanka1983 - já s tím taky souhlasím..že je to vina obou.. Že ji přestal mít rád.. Ale jeho chyba a hloupost je, jak se tomu postavil..
@cverunka píše:
To je všechno pravda, ale to dítě dělal aj on, tak snad počítal s tím, že donést dítě do rozestavěného baráku není bůhví co. Topení za mě docela podstatná věc s novorozencemNejsem typ, co musí mít všechno hned, my se stěhovali a na chodbě stály pytle s betonem, ale já ty ženy docela chápu. Je to přirozené i v přírodě- zabezpečit dítěti bezpečí a klid. I zvířata hnízdí. Mám pocit, že dnes už se na chudáčky ani nemůže špatně podívat, pač se na ně tlačí.
Já to měla zrovna tak. Přišla zdravotní sestra a přeskakovala pytle a cihly. Vůbec nechápu, jak jsem to mohla dopustit. Mladá a blbá. ![]()
@Uslava píše:
Já to měla zrovna tak. Přišla zdravotní sestra a přeskakovala pytle a cihly. Vůbec nechápu, jak jsem to mohla dopustit. Mladá a blbá.
No, my to naštěstí stihli dát do pořádku, než se dcera narodila, ale ještě v 8. měsíci jsem lakovala parkety a muž brousil. No jo, tlačila jsem na něj moc, ale ustál to chudáček i když si musel na 2 týdny odpustit malou kopanou s kamarády.
@Mar__tanka1983 píše:
o tom žádná…
já jen tvrdím, že to není jen jeho vina… že je to vždy o obou…
S timhle uplne nesouhlasim, ale budiz. Jeji vinu vidim v tom, ze do toho sla s nekym kdo je na urovni 18letyho pubose ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Ani nevím, jak začít. Začalo to úplně nevinně, manžel semnou přestal asi okolo 7 měsíce těhotenství spát s tím, že se bojí, že mi ublíží. Je pravda měla jsem problemi s tvrdnutim a bolestmi břicha ale to se nedělo pořád. Potom už mě odmítal vlastně se vším, obejmutí, pusa, cokoliv… Prej se oblizujeme pořád a jeho už to nebaví… Cítila jsem se ošklivá, zanedbaná, nemilovaná. Když pak začal chodit domu, jen si sedl se sluchátky v uších a úplně mě ignoroval, dlouhý hodiny trávil ve sklepě a kouřil jednu za druhou, už mi to bylo divný, ale každý můj pokus dostat se k němu selhal a mě to bylo líto, tak než abych se zase rozbrečela, přestávala jsem s ním mluvit. Takhle to šlo asi 14 dní. Potom zniceho nic přijel, zabalil se a odjel, začal na mě rvát že už mě nemiluje a že takhle dál nemůže, byla jsem zrovna v 35 TT a vůbec jsem nechápala co se děje. Dokázala jsem jen brečet, ale protože máme skoro všechny přátele společně začala jsem ho hledat, kam vlastně šel, u všech co byl tak jim říkal, že už to nedává, že jsem se změnila a že se pořád hádáme. Ano, všude jsou hádky, i u nás… Ale nebylo to nic strasnyho většinou jsme se hned ten den usmířili a zase se spolu smáli. Podotýkám že než tohle udělal tak jsme měli 2 měsíce po svatbě, která byla rok plánovaná, syna na cestě… Před svatbou se rozbrečel kamarádce, že je hrozně šťastnej že tohle vždycky chtěl a že se hrozně těší, teď, po 5 letem vztahu, 2 měsíce po svatbě, přijde s tímhle. Vrátil se asi po 3 dnech, že jen potřebuje čas, že si to srovná v hlavě, ať na něj netlacim, jenže každý den chodil z práce dýl a pořád si z někým psal, nakonec jsem se dozvěděla že je to,,velice chápavá kolegyně z práce ''. Doteď mi tvrdí že to je jen kamarádka, ale celý den mi píše je milej, přijde od ní a je jak vymenenej křičí na mě že jsem namalována tak jsem tady určitě někoho měla a ať si počkám než porodim, pak prej že už má najitej byt a že nechápe jak by semnou mohl někdo vydržet, nakonec a to nejvíc zabolelo mi řekl že malýho nechtěl a mě už taky ne. Při tehlech slovech jsem pochopila, že to myslí vážně že odejde úplně, pak zase odjel a ještě se nevrátil. Známe se od 7 let, vůbec ho nepoznavam, vždycky o mě všude mluvil hezky, všechno bylo moc pěkný a najednou… Teď mám na krku hypo, kterou tvrdí že bude platit, ale já už mu nic nevěřím. Chce tady zůstat do porodu, prý abych byla v klidu, pak mi pomoct první týden a pak se zbalit na dobro, nevím jestli to zvládnu, když vím jak to dopadne a hlavně proč? Když nás nechce? Že ho bude chodit navštěvovat my moc nepomůže… Chce být i u porodu, ale já mám teď plnou hlavu otázek, co se stalo, proč, jak to může udělat, jak mi může říkat takový věci úplně s klidnou tváří? Nevím jak dál…
Je mi to líto. Je to hroznej blb. Poradím, co vždycky. Využij příležitosti a ber a nech si písemně potvrdit všechno, co teď dává. Začni zařizovat rozvod. Přeju klidné šestinedělí, snad máš rodinu, jednu kamarádku, která pomuze. Jeho rodičům bych šla „brečet“ taky, mohlo by z toho taky něco kapnout. Drž se ![]()
@cverunka píše:
To je všechno pravda, ale to dítě dělal aj on, tak snad počítal s tím, že donést dítě do rozestavěného baráku není bůhví co. Topení za mě docela podstatná věc s novorozencemNejsem typ, co musí mít všechno hned, my se stěhovali a na chodbě stáli pytle s betonem, ale já ty ženy docela chápu. Je to přirozené i v přírodě- zabezpečit dítěti bezpečí a klid. I zvířata hnízdí. Mám pocit, že dnes už se na chudáčky ani nemůže špatně podívat, pač se na ně tlačí.Příspěvek upraven 27.09.19 v 13:52
Souhlas, pak nemame mit z chlapu takovy babovky, ktery se ze vseho hrouti i z toho, ze proste musi v urcitem obdobi trosku vic zabrat kdyz uz si zadelali na potomka.
@Uslava píše:
Kdyby to udělal včas, nikdo by mu to nemusel připomínat. Je známá skutečnost, že chlapovi se nesmí nic připomínat, protože se pak zhroutí. Jo jo. Když chlap řekne, že něco udělá, tak to udělá. A není třeba mu to každý půlrok připomínat, že? Mezitím ta mrcha ženská prožije pár měsíců nevolností, změní se ve slona, nakoupí a připraví vše pro nového rodinného příslušníka (nejlépe za své peníze), mezitím třeba chodí do práce a zvládne i domácnost a chlap je vyřízen, jen když se na to musí dívat.![]()
![]()
Jeden by fakt zaplakal. Určitě se takhle nechová každý otec, ale dost jich bude.
Naprostý souhlas. A pak ten šok po porodu pro chudáčka chlapa! A snad po něm chtít ještě pomoct nebo noční vstávání
koukejte mu hlavně uvařit a nechat ho hodinu čumět na facebook, on vám pak milostivě dítě půl hodiny pohlídá a můžete se třeba vykoupat nebo jít luxovat
![]()
@KimL snažila jsem se to probrat v klidu, všechno vyřešit, přiznala své chyby, řekla co se nelíbí mě, podala jsem návrh na zlepšení, řekl mi jen že to je pěkný ale že to mělo přijít dřív a že už prostě nemůže…
@Uslava píše:
Kdyby to udělal včas, nikdo by mu to nemusel připomínat. Je známá skutečnost, že chlapovi se nesmí nic připomínat, protože se pak zhroutí. Jo jo. Když chlap řekne, že něco udělá, tak to udělá. A není třeba mu to každý půlrok připomínat, že? Mezitím ta mrcha ženská prožije pár měsíců nevolností, změní se ve slona, nakoupí a připraví vše pro nového rodinného příslušníka (nejlépe za své peníze), mezitím třeba chodí do práce a zvládne i domácnost a chlap je vyřízen, jen když se na to musí dívat.![]()
![]()
Ámen. ![]()