Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@janulka48 píše:
Byla to chyba mu tam ten přístup dávat, on si to vynutil a já přístup k jeho učtu nemám, teď si připadám blbá
Já tohle nechápu. Moje peníze jsou manželovy peníze, a manželovy peníze jsou moje peníze - bez ohledu na to, na kterém účtě leží. Do všech internetových bankovnictví se dostanu, manžel také. Dělení na moje/tvoje peníze je v normálním manželství podivné.
@janulka48 Manželovi bych napsala, že nemám na nájem, a jdu pro peníze k jeho rodičům, kamarádům…
Zmen si hesla a s nim uz nepocitej. Psychicky se na vse priprav. Mas rodinu, ktera by ti na jeden najem pujcila? Mas stabilni praci, tedy z ceho to splatit?
@J_Doe píše:
Já tohle nechápu. Moje peníze jsou manželovy peníze, a manželovy peníze jsou moje peníze - bez ohledu na to, na kterém účtě leží. Do všech internetových bankovnictví se dostanu, manžel také. Dělení na moje/tvoje peníze je v normálním manželství podivné.@janulka48 Manželovi bych napsala, že nemám na nájem, a jdu pro peníze k jeho rodičům, kamarádům…
No právě on si mě zablokoval
@janulka48 píše:
Ale sve rodice si nezablokoval. At mu zavolaji oni. Ostudu bude mit tvuj manzel, jen nesmis byt hystericka.
@Kosopemi píše:
Ale sve rodice si nezablokoval. At mu zavolaji oni. Ostudu bude mit tvuj manzel, jen nesmis byt hystericka.
Jeho rodiče už dávno nežijí
@janulka48 píše:
co to znamená? že mu nedorazí SMS-ka? whatsapp? email? Že mu nezvoní, když mu voláš? Stejně bych mu to napsala, a okamžitě kontaktovala jeho rodinu…
@janulka48 píše:
Problémy řešíme už dlouho, ale na tak dlouhou služební cestu jede poprvé, něco zatím musí být
No tak to asi určitě. Nejpravděbodobnější varianta je, jak už tady někdo psal, že odjel s milenkou někam na dovolenou…nezmizel mu třeba cestovní pas? Služebka měla být v ČR? Pídila bych se u kolegů nebo u vedoucího. A vůbec bych se nebála nějaké ostudy, tu bude mít akorát tak on…
@janulka48 píše:
Jeho rodiče už dávno nežijí
nemá žádné příbuzné ani kamarády?
Policie nahlasit, rodina jeho i tva zavolat, pokud nepomohou, rychla pujcka od znamych/banka a manzela zrusit.
@janulka48 píše:
Myslíte si, že bych si takovou složitou životní situaci vymýšlela?
Jo, myslím. Je to totiž dost chabě vymyšlené.. ![]()
Vždycky když čtu tady takové fňukání nad tím jak manžel/partner vyluxoval společný účet, nebo ho přímo zablokoval, změnil práva nebo něco takové, tak si říkám, že jsem fakt ráda, že máme s partnerem každý svůj vlastní účet, plus třetí společný, kam měsíčně dáváme stejnou částku a z toho se platí rodinné náklady. Nikdy, fakt nikdy bych nedávala chlapovi práva ke svému jedinému účtu, a že takové snahy u bývalých byly. Člověk nikdy neví, kdy se dostane do situace, že bude potřeba být finančně nezávislý a mít pristup k prostředkům.
Požádala bych rodinu o půjčku, domluvila se s majitelem o pozdějším zaplacením nájmu. Pokud je nájem na tebe a chceš v bytě zůstat, požádala bych rovnou o dodatek ke smlouvě, kde manžela vyskrtnes z najemni smlouvy a vyměnila bych zámky.
@Kriss Tina píše:
Tak zavolej k němu do prace, kde dělá snad víš ne? Řekni že řekl, že jede na služebku, že má nedostupný telefon a vymyslí si že máš třeba strach, jestli se něco nestalo a jestli tě s ním můžou spojit. Nebo volej od někoho, koho číslo nezná, jestli to zvedne. Ale pokud nejsi troll, tak bych nad rozvodem uvažovala dost.
Volala jsem šéfovi a zjistila jsem, že už tam týden nepracuje, jeho cestovní pas sem nikde nenašla
@Nefesh píše:
Vždycky když čtu tady takové fňukání nad tím jak manžel/partner vyluxoval společný účet, nebo ho přímo zablokoval, změnil práva nebo něco takové, tak si říkám, že jsem fakt ráda, že máme s partnerem každý svůj vlastní účet, plus třetí společný, kam měsíčně dáváme stejnou částku a z toho se platí rodinné náklady. Nikdy, fakt nikdy bych nedávala chlapovi práva ke svému jedinému účtu, a že takové snahy u bývalých byly. Člověk nikdy neví, kdy se dostane do situace, že bude potřeba být finančně nezávislý a mít pristup k prostředkům.Požádala bych rodinu o půjčku, domluvila se s majitelem o pozdějším zaplacením nájmu. Pokud je nájem na tebe a chceš v bytě zůstat, požádala bych rovnou o dodatek ke smlouvě, kde manžela vyskrtnes z najemni smlouvy a vyměnila bych zámky.
Už nad tím přemýšlím noo…