Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
Jak má člověk děti, tak nějak tu zamilovanost nechá radši vyšumět, než ničit všechno, k tomu vlastně i to manželství jaksi má sloužit.
Jak kdy… ![]()
@Honza 12 píše:
Tak zamilovanost je vždycky pomatení mysli. A to nemyslím ve zlém..
Jen jestli to není tak, že:
Muž při nevěře tvrdí podvedené, že ho dotyčná svedla na sex.
Žena při nevěře tvrdí podvedenému, že ji dotyčný oblbnul hlavu.
@Klukjakobuk89 Přiznám se, nečetla jsem úplně všechno, ale odpovím…řekla bych, že partnerka, Tvoje bývalá partnerka byla hodně nevyspělá. Seznámili jste se a celý ten krátký život byly spolu. A ted se stalo, že poznala něco jiného. Neříkám, že vždy, někdy se to tak stane, že lidé pro život potřebují srovnání, potřebují né partnera, ale partnery (nemyslím tím střídat hromadu partnerů)..prostě poznávat. tys jí v poměrně nízkém věku dal zázemí a jistotu. To, co třeba plno mladých lidí dělá až ve starším věku. Jasně, je to zodpovědné a leckdo by záviděl a leckdo by si řekl, že ani manželka neví, co v Tobě má a neváží si toho.Ale život většinou neplyne podle předepsané lajny, tak to prostě je.
Víš, tak jako tady radí plno z holek…nech jí odejít a nech si jí, jako hezkou vzpomínku. Nepros jí, aby se vrátila. Zamáčkni slzu lítosti a jdi hledat tu, která pro Tebe jednou bude tím nejkrásnějším dárkem na světě… ![]()
@Klukjakobuk89
Přiznám se, že trošku nechápu, proč Tě zde některé diskutující nálepkují jako „žárlivce“, který obtěžuje ubohého Ing. Romea telefonáty a nenechá tu zdeptanou a tak trpící Ing. Julii odejít za svým štěstím atp. Pokud by ze mě manželka dělala blba a lhala mi stejným způsobem, jakým popisuješ, také bych se snažil zjistit pravdu, ať vím na čem jsem. Kdyby na férovku řekla, jak se věci mají, že si našla někoho jiného a odchází, tak OK, ale pokud takto mlží a lže Ti do očí, tak není nic špatného na tom, že ses Romea zkusil přímo zeptat, co to má všechno znamenat. To není žádné „přehnané zoufalství, nahánění, lustrování“, je to jen o korektním přístupu k věci, který tam ze strany Tvé manželky není. Je to přeci manželství, a ne rozpad nějakého nezávazného vztahu teenagerů z diskotéky!
Paní inženýrka se prostě dostala do situace, kdy ta její nevěra praskla a už nešlo dále zatloukat, takže aby se vyhnula nějaké přímé konfrontaci s Tebou, zvolila to nejjednodužší řešení - útěk (Ty jsi ji přeci z Vašeho bytu nevyháněl?). Útěk nejdříve k rodičům, což také neustála, protože asi i rodiče na ni měli nepříjemné otázky, takže, aby se nemusela ospravedlňovat, následně se přesunula k Romeovi.
V diskuzi se objevila podsunutá konstrukce: „…za všechno může ten divný chlap, který chce jen byt“. Toto netvrdím, ale zároveň bych to úplně nepodceňoval. Předpokládám, že pokud paní inženýrka takto začala pálit mosty, na Romeovi visí a je od něj velmi lehce zmanipulovatelná. Možná, že teď nejsou s tím bydlením v příliš komfortní situaci (chtěl vůbec Romeo, aby u něj bydlela, nechtěl si původně třeba jen nezávazně vrznout?) a rádi by si v tom bytě budovali hnízdečko. Ale je tady překážka, ještě tam pořád bydlí ten zlý manžel, tak co s tím, jak se ho zbavit? To je všechno jen má spekulace, ale možná nastane situace, že na Tebe časem zkusí sehrát komedii typu: udělám na Tebe psí oči, dám Ti naději, že se k Tobě vrátím a Ty mi za to podepíšeš nějaké papíry, bude to pro Tebe strašně výhodné atp. Takže na toto pozor!
Teď bych ze strany paní inženýrky očekával fázi racionalizace jejího jednání, tzn. potřebu rozumově si zdůvodnit své hormonálně podmíněné jednání. To obnáší vyhrabání všech chyb (předevší těch fantazijních), které jsi ve vztahu udělal špatně. Tzn. až do absurdity dovedené obviňování typu: k narozeninám mi schválně přinesl žluté kytky, ačkoli mám ráda červené; byl na mě moc hodný, ale já toužím po drsnějším zacházení a podobné nesmysly.
Jednomu kamaradovi utekla zena i se synem za jeho kamaradem, on je takovy dobracisko, je mi ho tak lito! ![]()
@Gnaar co si temi telefonaty pomuze? jen bude gradovat neco co nemusi. co mu asi ten druhy muz rekne? je prominte, ja zakop a omylem spadl do vaginy vasi manzelky nebo vase manzelka si to se mnou naramne uziva, vecer se vam oba smejeme nebo neco dalsiho…ted vazne…tohle nikam nevede, mluvim z vlastni zkusenosti. zakladatel musi predevsim myslet na sebe. moje prvni kroky by vedli k dobremu rozvodovemu pravnikovi, urovnal bych si finance napriklad, vyresil bych hypoteku, byt atd. zachvili muze zacit faze rozvodu kde oba budou mit pocit, ze ten kdo si urve nejvetsi kus vyhrava. nejake zduvodnovani jeji nevery, patrani nebo vysvetlovani opravdu ted neni namiste. at si sednou po rozvodu az to bude vse za nimi.
@75tomas.novotny: Pokud vím, tak zakladatel mu volal jen jednou. Romeo se mu vysmál, nyní mu už nevolá.
@Gnaar píše:
@Klukjakobuk89
Přiznám se, že trošku nechápu, proč Tě zde některé diskutující nálepkují jako „žárlivce“, který obtěžuje ubohého Ing. Romea telefonáty a nenechá tu zdeptanou a tak trpící Ing. Julii odejít za svým štěstím atp. Pokud by ze mě manželka dělala blba a lhala mi stejným způsobem, jakým popisuješ, také bych se snažil zjistit pravdu, ať vím na čem jsem. Kdyby na férovku řekla, jak se věci mají, že si našla někoho jiného a odchází, tak OK, ale pokud takto mlží a lže Ti do očí, tak není nic špatného na tom, že ses Romea zkusil přímo zeptat, co to má všechno znamenat. To není žádné „přehnané zoufalství, nahánění, lustrování“, je to jen o korektním přístupu k věci, který tam ze strany Tvé manželky není. Je to přeci manželství, a ne rozpad nějakého nezávazného vztahu teenagerů z diskotéky!Paní inženýrka se prostě dostala do situace, kdy ta její nevěra praskla a už nešlo dále zatloukat, takže aby se vyhnula nějaké přímé konfrontaci s Tebou, zvolila to nejjednodužší řešení - útěk (Ty jsi ji přeci z Vašeho bytu nevyháněl?). Útěk nejdříve k rodičům, což také neustála, protože asi i rodiče na ni měli nepříjemné otázky, takže, aby se nemusela ospravedlňovat, následně se přesunula k Romeovi.
Teď bych ze strany paní inženýrky očekával fázi racionalizace jejího jednání, tzn. potřebu rozumově si zdůvodnit své hormonálně podmíněné jednání. To obnáší vyhrabání všech chyb (předevší těch fantazijních), které jsi ve vztahu udělal špatně. Tzn. až do absurdity dovedené obviňování typu: k narozeninám mi schválně přinesl žluté kytky, ačkoli mám ráda červené; byl na mě moc hodný, ale já toužím po drsnějším zacházení a podobné nesmysly.
V diskuzi se objevila podsunutá konstrukce: „…za všechno může ten divný chlap, který chce jen byt“. Toto netvrdím, ale zároveň bych to úplně nepodceňoval. Předpokládám, že pokud paní inženýrka takto začala pálit mosty, na Romeovi visí a je od něj velmi lehce zmanipulovatelná. Možná, že teď nejsou s tím bydlením v příliš komfortní situaci (chtěl vůbec Romeo, aby u něj bydlela, nechtěl si původně třeba jen nezávazně vrznout?) a rádi by si v tom bytě budovali hnízdečko. Ale je tady překážka, ještě tam pořád bydlí ten zlý manžel, tak co s tím, jak se ho zbavit? To je všechno jen má spekulace, ale možná nastane situace, že na Tebe časem zkusí sehrát komedii typu: udělám na Tebe psí oči, dám Ti naději, že se k Tobě vrátím a Ty mi za to podepíšeš nějaké papíry, bude to pro Tebe strašně výhodné atp. Takže na toto pozor!
Hele, presne, jak pises. Vycetla mi pak i to, ze jsem ji koupil minulej rok k Vanocum elektricky kartacek na zuby a lampicku na nocni stolek do noveho bytu a ze uz to tehdy nebylo ono, ze jsem odflakl i darky. Pritom na nejakych podelanych dalrcich v manzelstvi prece nezalezi. Zapomela ne vsechno, co jsem pro ni kdy udelal, zminovala jen to spatne. Sama v sobe nekde hluboko citi, ze dela spatnou vec, ale obelhava se. To, ze ma na ni on vliv je zrejme i z jeji retoriky, pouziva slovni spojeni, ktery jsem od ni nikdy neslysel, znam ji 10 let. Ted si pripadam opravdu jako prekazka v tom, co si naplanovali. Dokonce uz mi i vypsala veci, ktery si z bytu muzu odnest, prej je nebude potrebovat (postel, lednice, televize a nabytek z pracovny). Tak me napada, asi ma on lepsi lednicku, televizi a nabytek do pracovny a v me posteli prece spat nebude, zase asi neni takovej uchylnej. Zapada to krasne.
@Klukjakobuk89 píše:
Dokonce uz mi i vypsala veci, ktery si z bytu muzu odnest, prej je nebude potrebovat (postel, lednice, televize a nabytek z pracovny). Tak me napada, asi ma on lepsi lednicku, televizi a nabytek do pracovny a v me posteli prece spat nebude, zase asi neni takovej uchylnej. Zapada to krasne.
dobrá dedukce ![]()
@Klukjakobuk89 píše: …Dokonce uz mi i vypsala veci, ktery si z bytu muzu odnest, prej je nebude potrebovat (postel, lednice, televize a nabytek z pracovny)…
Zapomněla tam napsat tu nejdůležitější věc, kterou je potřeba z bytu vynést, a to jsi Ty
(sorry). Ale ty se snad nikam nestěhuješ?
@Ellusa píše:
@Klukjakobuk89 Tak jistě, že jsi koupil špatné dárky, já tomu říkám Deníček křivd a hříchů..
tak to je síla
@Klukjakobuk89 píše:
Hele, presne, jak pises. Vycetla mi pak i to, ze jsem ji koupil minulej rok k Vanocum elektricky kartacek na zuby a lampicku na nocni stolek do noveho bytu a ze uz to tehdy nebylo ono, ze jsem odflakl i darky. Pritom na nejakych podelanych dalrcich v manzelstvi prece nezalezi. Zapomela ne vsechno, co jsem pro ni kdy udelal, zminovala jen to spatne. Sama v sobe nekde hluboko citi, ze dela spatnou vec, ale obelhava se. To, ze ma na ni on vliv je zrejme i z jeji retoriky, pouziva slovni spojeni, ktery jsem od ni nikdy neslysel, znam ji 10 let. Ted si pripadam opravdu jako prekazka v tom, co si naplanovali. Dokonce uz mi i vypsala veci, ktery si z bytu muzu odnest, prej je nebude potrebovat (postel, lednice, televize a nabytek z pracovny). Tak me napada, asi ma on lepsi lednicku, televizi a nabytek do pracovny a v me posteli prece spat nebude, zase asi neni takovej uchylnej. Zapada to krasne.
No. Na to snad už jediný. Při rozvodu dostaneš půlku, přesně to co ti patří. Padělalas to, zdrhlas k milenci. Tak nedržkuj. Buď ráda, že ti nedělám problémy a nazdar.
@Gnaar píše:
Zapomněla tam napsat tu nejdůležitější věc, kterou je potřeba z bytu vynést, a to jsi Ty(sorry). Ale ty se snad nikam nestěhuješ?
Nestehuju, ja nikam nespecham. Jen at si uzije bydlenicko u borce plnimi dosuky.
@Ellusa píše:
Tak to ale prostě je, při rozvodu se člověk dozví, že špatně uvařil jídlo, blbě vypral pračku, nevhodně se usmál atd., pokud nejsou důvody racionální, tak se hledají zástěrky, protože důvod „vidím svět najednou jinak“ si člověk sám před sebou špatně obhajuje.
Já vím, že to tak obvykle probíhá… že když jsou od sebe, tak obvykle oba zastávají kritické postoje proti sobě…
@Honza 12 píše:
Tak teď nás motáš dohromady zase ty.Já píšu že jí ruplo v bedně a už se nevrátí. A kdyby náhodou procitla, jakože neprocitne, tak sto pro by to znovu nefungovalo. Takže znova. Vykašli se na ňu. Hotovo dvacet.
Nemotám, já vím, co píšeš. Já ti jenom říkám, co si z toho tvého napsaného bere zakladatel. Viz tvoje vyprávění o tvé bývalé ženě, která tě opustila a pak přilezla. A zakladatele zajímá jediná věc a to, jak dlouho jí to trvalo.