Manželství a moje nevěra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
24.9.11 16:21
eMaminka píše:
zksu manželce poslat dopis pokud se nedá mluvit z očí do očí, buď milý, vstřícný, omluv se ji samozřejmě za tu bolest, vysvětli ji co k tvým činům vedlo a že jediné co chceš je aby to bylo v pořádku kvůli dceři…

toto všechno jsem jí opakovaně už řekl,a říkám to pořád dokola,aby pochopila a mohli sme spolu vycházet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.9.11 16:23

nepotřebuju litovat,na co taky čekal sem náměty,myšlenky,HLAVNĚ ZKUŠENOSTI

marguaret píše:
kači31 píše:
ze začátku naše názory padaly a námětů bylo bezpočet. Ale Vašek očividně o názory a náměty nestojí, chce jen, abysme ho tu litovaly… toho z mého pohledu ale bohužel nedosáhne.
Tak toho ani dosáhnout nemůže není tady co litovat!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
24.9.11 16:25

čtu tuto diskusi od samého začátku, z počátku jsem měla jiný názor, ale časem jsem si udělala obrázek… na můj první příspěvek, který byl o snaze ti pomoci, jsi nereagoval. Reaguješ až teď, kdy ti člověk řekne, co si o tobě myslí, a vzhledem k tomu, že to není zrovna nic pozitivního, tak je jasné, že se ti to nelíbí, protože ty svou bezchybnost nikdy nepřiznáš, ani sám sobě.

Nu nic, už reagovat nebudu, očividně je to stejně ztráta času. Jdu věnovat svůj drahocenný čas svému chlapovi, upeču mu dortík, je přeci jen jiný charakter, než ty. baj baj

já_Vašek píše:
Víš,už raději nereaguj,to myslím vážně.
Ať napíšu cokoliv,jen chytáš za slova a zlehčuješ a ironizuješ.
například viz tvoje poznámka o procházce růžovým sadem a souložení.Buď pořádně nečteš nebo prostě potřebuješ odsoudit,ideálně chlapa.
kači31 píše:
já_Vašek píše:
ale já s manželkou návrat neřešil.Odstěhoval sem se,po nějaké době přistěhoval k přítelkyni.Pak se mnou po dlouhé době začala manželka komunikovat relativně! rozumně a bez nenávisti a řekla,že o mě pořád stojí.Ona viděla,že tu situaci nezvládám tak,jak sem si představoval.A to moje nezvládání a její zájem mě zviklaly k úvahám o návratu.
tak co tady vlasně řešíš? kdo ví jak je to s tím, že o tebe stojí…
Takže není to tak,že bydlím u přítelkyně,ale snažím se přesvědčit manželku,aby mě vzala zpátky.Je to tak,že ta možnost tu je a já o ní vážně uvažuji,protože ta cesta na kterou jsem se dal je daleko tvrdší než sem myslel.
tak ty jsi si myslel, že to bude najednou procházka růžovým sadem, a ono to není najednou jen o tom si zasou..žit?

Někdo to může tvrdit,že přítelkyni nemiluji,když uvažuji o návratu k ženě.Ale tyhle věci se nevylučují.To,že se 2 lidi milují neznamená,že dokáží žít spolu.

Petra Z píše:
Vašku,ale dokud budeš bydlet u milenky,nic se nevyřeší…
jako mě chlap bydlet s jinou a řešil by návrat k nám/mě a dítěti,akorát bych mu nakopala víš co :roll:
jestli teda chceš zpět ženu,odstěhu se od milenky…najdi si byt,pak to začni řešit.
Dokud budeš u milenky,nechápu teda,co po manželce chceš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
24.9.11 18:55
já_Vašek píše:
eMaminka píše:
zksu manželce poslat dopis pokud se nedá mluvit z očí do očí, buď milý, vstřícný, omluv se ji samozřejmě za tu bolest, vysvětli ji co k tvým činům vedlo a že jediné co chceš je aby to bylo v pořádku kvůli dceři…
toto všechno jsem jí opakovaně už řekl,a říkám to pořád dokola,aby pochopila a mohli sme spolu vycházet

no tak ted buď trpělivej a bude to dobré… ;) to nepůjde ze dne na den.. musíš vydržet aspoň rok, ideálně let víc… ;)

kupříkladu moji rodiče kteří se rozvedli kvůli vzájemné nevěře, rozvedli se mě bylo tolik co tvoji dcerce a nenávidí se dodnes… ;) je to přesně dvacet let… oni se nesnažili kvůli nám spolu mluvit a ani nebyli trpělivý ;) čekali, že rozumnej bude ten druhej… no tak buď ty a nečekej, že bude tvá žena po tom cos provedl ať už kvůli čemukoliv a věřím v dobrý konec a v nenarušení výchovy dcery…

na dům se vykašli… upínat se k věcem je momentálně nadstandart…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.11 19:55

Dočetla jsem vaše dnešní přízpěvky a je mi z vás holky fakt blbě.Vlastně jste se do vaška opřešly všechny jak slepice jen proto hlavní a to že opustil svou ženu.proboha tohle dělá tisíce lidí na světě!!není to hezké ale děje se to.Píšu opakovaně že já zažila uplně to samé a uplně vím jak se Vašek cítí.nepřipadá mi jako sobec!!Naopak,není mu jedno co udělal,nečekal jak to bude těžké se uplně odloučit.Bože dejte mu pokoj!!!To bych taky byla sobec protože jsem byla u přítele a manželovi dlouho nedokázala říct narovinu že je konec a proč asi???protože jsem sobec.?vůbec!!!protože jsem byla srab a nesnesla pocit že mu tím tak ublížím.Vaše názory jsou fakt hloupé.Vašku tobě radím to co zde jedna,myslím že jediná rozumně uvažující pisatelka nevracet se,nedávat naději a nechat tím pádem manželce možnost zapomenou a najít si někoho jiného.Víc psát nemá smysl :roll:

• Citovat
  • Upravit
eMaminka
24.9.11 20:49
Anonymní píše:
Dočetla jsem vaše dnešní přízpěvky a je mi z vás holky fakt blbě.Vlastně jste se do vaška opřešly všechny jak slepice jen proto hlavní a to že opustil svou ženu.proboha tohle dělá tisíce lidí na světě!!není to hezké ale děje se to.Píšu opakovaně že já zažila uplně to samé a uplně vím jak se Vašek cítí.nepřipadá mi jako sobec!!Naopak,není mu jedno co udělal,nečekal jak to bude těžké se uplně odloučit.Bože dejte mu pokoj!!!To bych taky byla sobec protože jsem byla u přítele a manželovi dlouho nedokázala říct narovinu že je konec a proč asi???protože jsem sobec.?vůbec!!!protože jsem byla srab a nesnesla pocit že mu tím tak ublížím.Vaše názory jsou fakt hloupé.Vašku tobě radím to co zde jedna,myslím že jediná rozumně uvažující pisatelka nevracet se,nedávat naději a nechat tím pádem manželce možnost zapomenou a najít si někoho jiného.Víc psát nemá smysl :roll:

ano však píšu, že ho chápu, že jsem též byla nevěrná kvůli enfunkčnímu vztahu.. mě tehdy bylo sice 17 ale žila jsem s daným o deset let starším chlapem a prostě to bylo po nějaké době neslučitelné s tím abych nepřišla o veškeré sebevědomí … nemyslím, že je to něco s čím se člověk chlubí ale je to věc kterou člověk nějaké trápení vyřeší a jsem i zastáncem toho, že takto může být vztah kde jsou děti i lépe udržitelný, každý si najde někoho bokem, k sobě se chovají doma ve vší slušnosti, dostojí závazku rodičovství a společné výchově aby nettrpěli ani děti odloučením jednoho z rodičů ale ani rodiče tím, že by najednou nevídali děti…

ovšem v tomto případě kdy už odešel, jeho žena ho má za couru a těžko mu kdy bude ještě věřit pak je nesmysl se vracet… mohl zůstat a bud to vůbec neříkat nebo z toho udělat veřejné tajmeství, nabídnout ženě ať si taky někoho najde ale že kvůli domu, dítěti..společně prožitým 12 letům to nějaké těžší období zkusí překonat s pomocí jiných… pak věřim, že po čase, kdy by dítko povyrostlo, žena by se vrátila do práce, opět by o sebe začala pečovat … třeba by oboum došlo, že už bokovky nepotřebují a budou zase spolu štastní… dá se… věřím, že je to v dnešní době docela běžné.. ale bohužel už si odešel… vrátit se to nedá, ted řeš co dál.. ;)

• Citovat
  • Upravit
7584
24.9.11 21:16

emaminko - ale jemu manžeka dala najevo, že by chtěla, aby se vrátil, ne?

Vašku - je mi tě líto, jak se v tom plácáš. Osobně bych taky spíš radila, aby ses k manželce nevracel.
Myslíš, že se dokážete znovu milovat a změnit vztah? Nebo je to pouze a jen kvůli dítěti? (tím nechci říct, že není nejdůležitější) Ale pokud je to jen kvůli malé, to jako vedle sebe budou žít dva nešťastný lidi a malá mezi nima bude šťastná? Nebo se budete pár měsíců-let pokoušet o vztah a stejně od sebe půjdete?
Jak často malou vídáš? Možná jsi to psal. Střídavá péče by zrovna u vás možná fungovat mohla ne? Nebo i když budete od sebe a s manželkou budete rozumný, můžeš dceru vídat často, ne? Já vím, že s ní chceš být pořád. To je tak těžký.
A co nová partnerka? Ta ví, co se ti honí hlavou? Já kdybych to věděla, tak bych s tebou být nechtěla. Možná, až by ses rozhodl.

Anonymní z 19:55 - souhlasím s tebou. Ale asi tu zaznělo víc celkem rozumných nebo aspoň chápajících názorů, než jen jeden. Nicméně třeba Kači. Nechápu tvůj tón a mám pocit, že špatně čteš, co Vašek říká. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
24.9.11 23:52

Aladino to mi příjdé nereálné… buď to Vašek pochopil tak jak chtěl, toužil.. že spíš řekla něco ve symslu ohldně dítka… ale to se mi tu dost tříská s tím, že na jednu stranu se s ní vůbec nedá komunikovat, vyjíždí na něj… na druhou stranu by měla říkat, že se má vrátit… to bude jen chybná interpretace zakladatele ;)

• Citovat
  • Upravit
69
25.9.11 11:39

nene,to bude jen tvoje chybné chápání psaného textu nebo to možná ani nečteš :roll:.Myslím,že sem to napsal dost jasně.

eMaminka píše:
Aladino to mi příjdé nereálné… buď to Vašek pochopil tak jak chtěl, toužil.. že spíš řekla něco ve symslu ohldně dítka… ale to se mi tu dost tříská s tím, že na jednu stranu se s ní vůbec nedá komunikovat, vyjíždí na něj… na druhou stranu by měla říkat, že se má vrátit… to bude jen chybná interpretace zakladatele ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gidzitka
25.9.11 15:08

Asi bych vycházela z toho pro co, respektive koho jste se rozhodl. Rozhodl jste se pro milenku, s manželkou jste v manželské poradně nebyl, nezkoušeli jste to spolu znovu dát dohromady a Vaši přítelkyni jste si svým přetrvávajícím vztahem k ní k sobě ještě víc připoutal. (Zní to strašně, že? Ale nemyslete si, že nemáte mé sympatie a soucit, jenom si to pro pořádek shrnuju:).) To vypadá na spálení mostů a „popel“ (dcerka, dům) jsou jen nevyhnutelným produktem toho všeho. „Jenom“ za manželkou byste nešel, ale právě to je v rodině přeci ten nejdůležitější vztah (partner-partnerka). Jistě, někdo se realizuje prostřednictvím dětí, ale děti mají svůj život a navíc jsou velmi vnímavé a vycítí, když to mezi rodiči nefunguje. Já si to se svými rodiči takto prožila (navíc se typově ani svými potřebami k sobě absolutně nehodí) a raději bych proto volila rozvod. Myslíte, že to dítěti dodá nějakou jistotu a bezpečí? Stokrát ne, lepší je si to vyjasnit. Navíc vás pak okolí považuje za „vzornou“ rodinu a ta povrchnost a přetvářka vás pak provázejí na každém kroku. Hrát s rodiči tuto tragikomedii či ne; být upřímný a zároveň neomalený (když defacto rodiče spolu zůstávají kvůli vám? To se pak před pocity viny neschováte!), nebo se podřídit a aspoň v tomto nekomplikovat rodičům ten jejich stereotyp pohodlíčka a života, který je tak fádní, tak bez radosti, tak nenaplňující; to je vskutku hamletovský problém.
Víte, obecně myslím, že lidé neradi řeší problémy. Je lepší od problému utéct než si ho protrpět a řešit jej. Navíc nic není jednoznačné a tak rádi se všichni vidíme v tom pozitivním světle. Kdo se tomu ubrání?
A proto být Vámi bych si to jednoznačně vyjasnila s manželkou i milenkou. Manželce bych se omluvila (s tím, že bych pochopila, kdyby mou omluvu nepřijala a respektovala to. Má právo se zlobit a odmítat mě!), pokusila se s ní o obnovení kamarádského vztahu, který prý dobře fungoval, dohazovala bych jí chlapy a řešila s ní problémy (pokud by se mi s nimi svěřila). Pokud by to kamarádství nevyšlo, chovala bych se velkoryse i k jejím nejrůzněji šíleným reakcím, protože ona je ta, která táhne za ten kratší konec a větší podíl na manželském krachu mám já. Pokud bych byla se svou dcerkou, nezatahovala bych do našeho společného života mou novou partnerku (jenom v případě vysloveného přání mé dcery), ale snažila se o maximálně využitý čas s ní, aby měla co nejlepší pocit, že je pro mě důležitá, svou bývalou ženu bych zásadně nekritizovala.
A svou milenku bych požádala o ruku a předtím si s ní vyjasnila naši komunikaci, finance (přeci jen to je větší zátěž při dvou manželství!) a případné děti… Zní to relativně jednoduše, ale nezapomínejte, že: 1) vycházím z Vámi již napůl vyhrocené situace, kterou popisujete a 2) je snazší o několik řádů kecat než jednat.

• Citovat
  • Upravit
25123
26.9.11 08:20

gidzi - :potlesk: :potlesk: vyjádřila si to naprosto přesně a ve všem souhlasím ........jen mám obavu, že Vašek ani o nic z toho nestojí .........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
26.9.11 11:37
kači31 píše:
ze začátku naše názory padaly a námětů bylo bezpočet. Ale Vašek očividně o názory a náměty nestojí, chce jen, abysme ho tu litovaly… toho z mého pohledu ale bohužel nedosáhne.
marguaret píše:
Myslím,že tohle téma bylo založené s úmyslem vyjadřit svůj názor nebo námět jak by jste situaci řešili vy v téhle situaci. Taže nechápu to odsuzování a vzájemné dohadování :zed:

Marg, já musím s kači souhlasit, VŠECHNY jsme se snažili nějak poradit, ale to bylo jen :tohle nejde, takhle to není, tohle nemůžu…takže nás to zlobí, že takhle reaguje a na všechno má hned argument…Nikdo nechce nikoho hanit, mě prostě jen udivuje, jak to tak píše, že to působí, jak kdyby on vážně nic a byl svatý, a ona byla ta špatná..což tak být může, ale Vašek píše, že to tak není, takže za to vlastně může kdo? (já vím že oba, ale je to prostě plné alibismu, to nemám ráda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alenis
8.12.11 08:44

mám to samé,ale úplně na 1OO procent,jsem,ale žena

Prosím napiš mi svůj mail,děje se mi to samé a nevím si rady,já se kmanželovi vrátila,přesně z důvodu,které popisuješ,ale nemiluji ho a trápím se.Ze začátku jsem byla šťastná,že je syn opět s otcem,že jsem ve svém domě.Ale teď po 3 měsících mně zoufale chybí přítel.Miluju ho.

• Citovat
  • Upravit
69
9.12.11 08:37

******@email.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
9.12.11 09:42

Vašku a jak jsi to nakonec vyřešil??

• načítám...