Manželství a moje nevěra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
13.9.11 08:16

A řeknu vám ještě jednu věc.Ono to zní skvěle říct,udělejte tlustou čáru,začněte znovu,jako byste se právě poznali,jděte na rande,atd.Ale myslím,že člověk tohle musí brát jako součást toho života,netvářit se jako že to nebylo.Prostě to brát jako když má někdo vztah před svým současným vztahem.Ale s tou vyjímkou,že zatímco o svém bývalém vztahu a partnerovi můžeš mluvit,v tomto případě už nikdy.Možná je to blbost,ale myslím si to tak.

Ono se snadno řekne,začněte znovu.Ale když se s někým znáš přes 10let a máš zažité určité mantinely?Myslím,že zrovna v tom sexu je tohle těžký měnit,měnit a překračovat ty mantinely,který byly v našem případě nastavený dost přísně a dlouho.Já to nechci vztahovat jen na ten sex,ale na tom se to dá dobře vysvětlit a představit.S přítelkyní sem tohle zažíval o několik dimenzí výš než s předtím s manželkou.Proč?Protože sme svoje tělo a potřeby poznávali intenzivně v období největší zamilovanosti a vrušení,tam si to nastavili a max. se otevřeli a tak to zůstalo nastaveno.S manželkou sme se v tomhle směru poznávali pomalu,byli sme vyplašení teens,v citech ani intimnostech byl nedostatek odvahy (spíš teda ze strany manželky) a po několika letech už sme to nedokázali posunovat dál.Fungoval tam určitý stud.
Ale tady zase asi platí,že v sexu se zrcadlí vztah,a opačně.

Máte s tímto někdo reálnou zkušenost?Navazování sex.soužití po nevěře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
13.9.11 08:47

Ahoj Vašku, jak to tady tak čtu, tak jsem pochopila, že ty VÍŠ, že chceš být se ženou a dcerkou ve svém domově, ale bojíš se se vrátít. Udělal jsi krok přes řeku tam a teď se bojíš vrátit? Jestli Tě žena miluje, vezme Tě zpátky, sedněte si, dejte si víno, řekni jí, UPŘÍMNĚ bez naznačování co bys chtěl ty, zeptej se,jak to chce ona..žádný zapírání minulosti. Zajděte si spolu do porady..nebo ještě jinak..chceš být s manželkou nebo s dcerou?Buď to ber jako celek, nebo přijmi situaci takovou jaká je. Když budeš moc dlouho váhat, může se Ti taky stát, že si Tvoje žena najde někoho jiného, víš? Přeju Ti sílu na správné rozhodnutí. Ono asi není otázka čeho nebudeš litovat, ale čeho budeš litovat míň. Já bych si vybrala vždyckY rodinu…možná, že chyba taky není jen v Tvé ženě ale i v Tobě, že Vám vzah nefungoval. Ona byla asi šťastná, to si byl ty, komu nebylo dobře, pamatuješ? :hug: :hug: Drž se, vážím si Tvé upřímnosti tady, mezi tolika ženami :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
13.9.11 08:52
já_Vašek píše:
Máte s tímto někdo reálnou zkušenost?Navazování sex.soužití po nevěře?

A co se tohoto týká, tak ano, a bylo to hezčí než ořed tím, oba jsme se snažili, aby to bylo lepší a už nikdy nebyl důvod k nevěře, ale záleží na těch lidech, jaký mají žaludek, jsou ženy, které by to nikdy nemohli udělat, když už jim manžela někdo „používal“..ten vztah pak skončil kvůli něčemu jinému, ale tohle problém nebyl, chtěli jsme psolu být a šli jsme dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
13.9.11 09:04

Upřímně poopravím tvoji větu…Chci být s dcerkou ve svém domě.A protože chci aby měla dcerka fungující rodinu,chci tam být i s manželkou a najít k sobě cestu.Ta „touha“ po manželce je přenesená,přes dcerku.Jak k sobě najít cestu?to si neumím představit,když mám city jinde.
Zní to asi drsně a hloupě,ale je to prostě tak.

Myslím,že to spěje k tomu,že budu muset rychle najít sílu a odvahu sdělit svojí přítelkyni,že mi to prostě nejde překonat.Je to hodně těžký,ona do nás vložila max. svojí energie a hodně to se mnou prožívala.A já vím,že na ni bohužel nikdy nezapomenu.

Kalla1412 píše:
Ahoj Vašku, jak to tady tak čtu, tak jsem pochopila, že ty VÍŠ, že chceš být se ženou a dcerkou ve svém domově, ale bojíš se se vrátít. Udělal jsi krok přes řeku tam a teď se bojíš vrátit? Jestli Tě žena miluje, vezme Tě zpátky, sedněte si, dejte si víno, řekni jí, UPŘÍMNĚ bez naznačování co bys chtěl ty, zeptej se,jak to chce ona..žádný zapírání minulosti. Zajděte si spolu do porady..nebo ještě jinak..chceš být s manželkou nebo s dcerou?Buď to ber jako celek, nebo přijmi situaci takovou jaká je. Když budeš moc dlouho váhat, může se Ti taky stát, že si Tvoje žena najde někoho jiného, víš? Přeju Ti sílu na správné rozhodnutí. Ono asi není otázka čeho nebudeš litovat, ale čeho budeš litovat míň. Já bych si vybrala vždyckY rodinu…možná, že chyba taky není jen v Tvé ženě ale i v Tobě, že Vám vzah nefungoval. Ona byla asi šťastná, to si byl ty, komu nebylo dobře, pamatuješ? :hug: :hug: Drž se, vážím si Tvé upřímnosti tady, mezi tolika ženami :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
13.9.11 09:09

a ano Kallo…chyba byla v nás obou,i ve mně.Vidím to tak,že manželka dlouhodobě nesplňovala mou představu o spokojeném vztahu a já ač sem si myslel,že se snažím s tím něco dělat,nedělal sem to dost důrazně a spíš potlačoval svou nespokojenost než abych se radikálně ozval.Problém byl hodně v tom,že manželka neuměla komunikovat,já jsem chtěl,ale ona měla pocit,že pitvání něčeho ji vyčerpává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.9.11 09:32
já_Vašek píše: …Je to hodně těžký,ona do nás vložila max. svojí energie a hodně to se mnou prožívala…

Ale milenka přece věděla, že „odvádí“ chlapa od rodiny. S tím musela počítat, že to nemusí „klapnout“. Krev je silnější než voda…

Btw včera zase dávali na HBO „Španglicky snadno a rychle…“. Znáte? Jestli ne, doporučuji ke shlédnutí. Tam je mmj. moc hezky ukázané jak někdo, kdo je rodič, musí dělat těžká rozhodnutí „proti srdci a používat víc hlavu“. Moc se mi ten film líbí a hodně s ním souhlasím: neutíkat před manželskými problémy, řešit je, nehledat snažší cestu, i když mě momentálně srdce táhne jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.11 10:07

Mám zkušenost s navázáním sexu po nevěře, měla jsem milence a rozuměli jsme si po všech stránkách i v sexu nic krásnějšího jsem nezažila. Mám manžela hodného vzorného a má mě moc rád, bohužel prostě toho mého bývalého milence nepřekoná v sexu je to prostě jiné a mě dlouho trvalo než jsem vůbec mohla s manželem spát bez přetvářky je to strašné co píšu, ale bylo to tak snažila jsem se ať to nepozná trvalo to asi rok než jsem k němu našla opět cestu a funguje nám to po všech stránkách člověk nesmí srovnávat, když se rozhodneš vrátit nesmíš srovnávat a musíš na tom člověku hledat jen to hezké a vzít ho takového jaký je jinak se v tom budeš plácat a trápit se je to těžké ale jde to.

• Citovat
  • Upravit
2486
13.9.11 10:32

Myslím, že jsi celkem poctivě popsal situaci a jde z toho cítit, že nejsi špatný člověk, možná taky proto se v tom tak silně motáš a nevíš jakou cestou se vydat.

My jsme si za posledních cca 50 let začali myslet, že manželství je svazek dvou nepřetržitě zamilovaných, sexuchtivých lidí, zromantizovali jsme si ho a proto neustále narážíme, proto je tolik rozvodů. Ale o tom manželství není. Manželství je především povinnost a pokud k tomu takto nepřistoupíš je lepší zůstat sám - ale to se nám taky nelíbí že? Nechceme být sami… co z toho plyne, neustálé hledání duševního a citového konfortu, které ve finále vede k frustraci všech zúčastněných.

Já ti jen porádím, vyber si kterou cestou se vydáš a přijmi ji se všemi důsledky, protože ani jedna nebude ideální a ani jedna ti neposkytne nekonečné štěstí a pohodu, to je prostě životní iluze a dokud to nepochopíš dál se nedostaneš.

Pokud se vrátíš k manželce, tak s tím, že vem v potaz, že situace nebude jiná než před odchodem a pokud náhodou bude, tak to ber jako příjemný bonus.

Pokud zůstaneš s milenkou, počítej i s tím, že se ti může stát, že váš vztah taky vyhoří a nebudeš mít ani manželku ani milenku a tvá manželka bude možná už vdaná za jiného.

Lidi, kteří frčí na emocích obvykle žádné velké stability v životě nedosáhnou a to ti píšu ze své mnohaleté zkušenosti a po pár životních kotrmelcích.

Hodně štěstí :kytka:

Příspěvek upraven 13.09.11 v 11:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
13.9.11 10:36
Ananta píše:
Myslím, že jsi celkem poctivě popsal situaci a jde z toho cítit, že nejsi špatný člověk, možná taky proto se v tom tak silně motáš a nevíš jakou cestou se vydat.

My jsme si za posledních cca 50 let začali myslet, že manželství je svazek dvou nepřetržitě zamilovaných, sexuchtivých lidí, zromantizovali jsme si ho a proto neustále narážíme, proto je tolik rozvodů. Ale o tom manželství není. Manželství je především povinnost a pokud k tomu takto nepřistoupíš je lepší zůstat sám - ale to se nám taky nelíbí že? Nechceme být sami… co z toho plyne, neustálé hledání duševního a citového konfortu, které ve finále vede k frustraci všech zúčastněných.

Já ti jen porádím, vyber si kterou cestou se vydáš a přijmi ji se všemi důsledky, protože ani jedna nebude ideální a ani jedna ti neposkytne nekonečné štěstí a pohodu, to je prostě životní iluze a dokud to nepochopíš dál se nedostaneš.

Pokud se vrátíš k manželce, tak s tím, že vem v potaz, že situace nebude jiná než před odchodem a pokud náhodou bude, tak to ber jako příjemný bonus.

Pokud zůstaneš s milenkou, počítej i s tím, že se ti může stát, že váš vztah taky vyhoří a nebudeš mít ani manželku ani milenku a tvá manželka bude možná už vdaná za jiného.

Lidi, kteří frčí na emocích obvykle žádné velké stability v životě nedostáhnou a to ti píšu ze své mnohaleté zkušenosti a po pár životních kotrmelcích.

Hodně štěstí :kytka:

hezky jsi to napsala, poslední odstavec je trefa taky to znám :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
13.9.11 10:39

přesně, krásně a výstižně napsané.. hlavně je to ale pravda pravdoucí a poslední odstavec to skutečně vystihuje v pravém světle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.9.11 11:10

Ananto, moc pěkně napsané! :potlesk:

S posledním odstavcem vřele souhlasím. A to z pohledu té, která na emocích až tolik nefrčí a žije přes 14 let v pevném partnerském svazku bez vážnějších trhlin… :wink: (snad jsem teď něco nezakřikla :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
13.9.11 11:58
já_Vašek píše:
a ano Kallo…chyba byla v nás obou,i ve mně.Vidím to tak,že manželka dlouhodobě nesplňovala mou představu o spokojeném vztahu a já ač sem si myslel,že se snažím s tím něco dělat,nedělal sem to dost důrazně a spíš potlačoval svou nespokojenost než abych se radikálně ozval.Problém byl hodně v tom,že manželka neuměla komunikovat,já jsem chtěl,ale ona měla pocit,že pitvání něčeho ji vyčerpává.

Mému muže se jeho první manželství rozopadlo hlavně kvůli špatné komunikaci, přesně pro to samé co Tobě, je to velmi podobné jako u Tebe, ale u nás byla ona ta, co opustila jeho. Jak říká muj muž, ve vztahu musí fungovat 2 věci - porozumění a sex..jak jedno z toho neklape, půjde to určitě do kytek. Ale jak psaly holky, dcera vyroste a ty budešzapečenej v nefungujícím vztahu..nevím co poradit, taky se mi zdá, že všechno je špatně. Tak si napiš seznam. Pro a proti vrátit se k ženě, proč ano, proč ne. Buď upřímný sám k sobě..a co bude převažovat, to udělej..a jestli to bude 50/50, tak to samé udělej u přítelkyně. Tohle hodně funguje, mě to vždycky pomohlo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
13.9.11 12:26

Ty seznamy nějak nefungují.Můžeš mít na jedné straně 20 položek,ale stačí jedna tučným písmem na straně druhé a misky sou vyváženy.Moje situace je asi o tom rohodnout se a jít jen za tím.S tím,že dcerka jednou vyroste a odejde,máš pravdu a takhle sem to bral.Ale až když sem si zkusil jaké to je být „bez ní“ a zažil tu „nezodpovědnost“ na ostro,nepobírám to.Jsou to výčitky,ne vůči sobě nebo manželce,ale vůči svému dítěti.Omlouvám se,je to pořád dokola,snadné a šťastné cesty odsud není.

Kalla1412 píše:
já_Vašek píše:
Mému muže se jeho první manželství rozopadlo hlavně kvůli špatné komunikaci, přesně pro to samé co Tobě, je to velmi podobné jako u Tebe, ale u nás byla ona ta, co opustila jeho. Jak říká muj muž, ve vztahu musí fungovat 2 věci - porozumění a sex..jak jedno z toho neklape, půjde to určitě do kytek. Ale jak psaly holky, dcera vyroste a ty budešzapečenej v nefungujícím vztahu..nevím co poradit, taky se mi zdá, že všechno je špatně. Tak si napiš seznam. Pro a proti vrátit se k ženě, proč ano, proč ne. Buď upřímný sám k sobě..a co bude převažovat, to udělej..a jestli to bude 50/50, tak to samé udělej u přítelkyně. Tohle hodně funguje, mě to vždycky pomohlo. :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
13.9.11 12:49
já_Vašek píše:
Ty seznamy nějak nefungují.Můžeš mít na jedné straně 20 položek,ale stačí jedna tučným písmem na straně druhé a misky sou vyváženy.Moje situace je asi o tom rohodnout se a jít jen za tím.S tím,že dcerka jednou vyroste a odejde,máš pravdu a takhle sem to bral.Ale až když sem si zkusil jaké to je být „bez ní“ a zažil tu „nezodpovědnost“ na ostro,nepobírám to.Jsou to výčitky,ne vůči sobě nebo manželce,ale vůči svému dítěti.Omlouvám se,je to pořád dokola,snadné a šťastné cesty odsud není.
To je jedno, jak tručně to je, nä jejich váze nezáleží, proptože ve výsledku pro Tebe nebude podstatné, jak důležitý ten důvod byl, ale že byl sám. jestli je to láska, tak ani ta není věčná…rozhodni se tak, abys už víc nikomu neubližoval…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
13.9.11 14:49

Víš, jak jsem dočítala, měla jsem pocit, že ses už rozhodnul… a ejhle…ono pak píšeš opak.
Když se vrátíš k manželce, počítej s tím, že to bude stejné, bude-li něco víc, je to příjemný bonus… tu někdo napsal a tak je to správně a je to pravděpodobné.
S milenkou třeba za pár let narazíš na stejné problémy.
Opravdu? Jsou zárodky těchto problémů už znát? Nebo třeba nevyvstanou, protože budete spojeni i jinde.
A nezatracujte emoce, ne vždy nás vedou špatně, ono není dobré si plést emoce a intuici a chtíč. To co se tady popisuje jako poblouznění milenkou je opravdu ve většině případů chtíč a bezva pocit, že jsi dostal mladé maso, ale někdy to tak být nemusí.A jak to je u Vaška, to ví jen on sám.
Někdy holt toho pravého potkáme déle, i to se stává.
Držím ti palce Vašku, ty si to v hlavě srovnáš, jen to chce ještě trochu času.
NiKi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria