Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany píše:
nene paranoidní kozoroh, se zakladatelkou tedy soucítím, ale vím že nepomůžu
Tak jednoho takového mám taky doma a nemůžu si ho vynachválit. Teda až na tu „paranóju“ a vztahovačnost ![]()
@pepřenka píše:
Tak jednoho takového mám taky doma a nemůžu si ho vynachválit. Teda až na tu „paranóju“ a vztahovačnost
gratuluji k typizovaně vysoce kvalitnímu jedinci, mám-li to nestranně hodnotit dle sebe ![]()
no mám - li popsat, co by na mě zapůsobilo, kdyby se bývalo něco stalo a přítelkyně by mi na to přišla… kdyby mi sdělila v maximální možné míře bez emocí, že o tom ví a víc by to neřešila, styděl bych se a ocenil způsob řešení, vztekem a demonstrativními emocemi by rozhodně víc nedosáhla, maximálně, že bych to s chutí udělal znovu a k tomu si vytvořil vnitřní příběh, že se s ní vlastně vydržet nedá a proto se to stalo
Jakými demonstrativními emocemi? Pokud zjistím, že mě manžel podvádí, ty emoce budou skutečné
Abych se ovládala proto, aby si „nevytvořil vnitřní příběh o hysterce se kterou se nedá být“, tak to teda ani náhodou.
Naopak pokud by to bylo naopak a jeho reakce vlažná, řekla bych si, že už mu na mě vůbec nezáleží když to přešel a možná nemá cenu s ním být.
ale ona si jen domýšlí, že ji manžel podvedl, nemá na to žádný důkaz ![]()
pokusím se nastínit „udržitelnou odpověď“:Varianta 1:
jen jsem jí tím chtěl povzbudit, že je přitažlivá, ona sem i jednou svěřila, ž enemá sebevědomí, tak jsem jí chtěl potěšit, ale mě se vůbec nelíbí, vždycky jsem myslel jen na tebe miláčku a nikdo jinej mě nevzrušujeVarianta 2:
plus dalších asi 10 variant, který mě už nebaví vypisovat:))
Pamatuješ miláčku, to bylo v období, kdy jsi na mě byla zlá a vyčítala mi… neměl jsem v tu dobu vůbec sebevědomí a bál jsem se, že mě už nemiluješ a snažil jsem se ho získat aspoň u jiných ale nikdy bych s ní nespal, opravdu šlo jen o ten zájem z druhé strany, ale doopravdy bych s ní nechtěl spát miluju jen tebe
To je přesný
@neumisa píše:
@jajda32ale ona si jen domýšlí, že ji manžel podvedl, nemá na to žádný důkaz
oukej, tak opravuju větu na „když zjistím, že manžel píše ženě, se kterou tráví spoustu večerů (a mě přitom povídá jak je s kolegama), jak by ji oš. ukal, moje emoce budou skutečný, nemusím nic dělat demonstrativně“
Nemusí to nic znamenat, možná jen laškují, nebo také ne. Nicméně, promiň, ale nemohu přejít to hrabání v soukromí (ač pokud to bylo na zdi moc soukromé to není). Opravdu jsi taková světice, že by tvůj muž nenašel jedinou záminku k žárlivosti na tvém fb. Ale o čem to mluvím, kdybys nežárlila, nečetla bys všechny zprávy se ženami.
Já ti nevím, nechci nikoho omlouvat, na druhou stranu povídání o sexu a škádlení snad ještě není nevěra. Nicméně jak píšeš už si nepíší, takže tě nijak neohrožuje. Ať už tě podvedl nebo nikoli, otočí se proti tobě, že jsi lezla, kam jsi neměla.
Otázkou zůstává když řekne, že ti byl nevěrný rozejdete se, nebo mu to odpustíš? Pokud řekne, že s ní nespal budeš mu věřit?
@jajda32 píše:
Jakými demonstrativními emocemi? Pokud zjistím, že mě manžel podvádí, ty emoce budou skutečné![]()
Abych se ovládala proto, aby si „nevytvořil vnitřní příběh o hysterce se kterou se nedá být“, tak to teda ani náhodou.
Naopak pokud by to bylo naopak a jeho reakce vlažná, řekla bych si, že už mu na mě vůbec nezáleží když to přešel a možná nemá cenu s ním být.
ale v daném případě nic takového zjištěno není, a emoce jsou připravovány jako nátlak k
@Althya píše:
@káťa Tak schvalne napis ty vety, ktere mi manzel asi rekne…Jsem v takove situaci poprve v zivote, takze to, co jsem zde naznacila, mi prijde lepsi, nez na nej hystericky jecet, co mi to provedl a hazet jeho veci z okna…Manzel bude absolutne nepripraven, takze pochybuju, ze se zmuze v tom soku na nejakou smysluplnou lez. Jo a taky muzu si vsechno pak overit
Já bych mu řekla, co jsem zjistila, nic bych neříkala o odpuštění, nic bych neříkala, že mi ublížil, to je snad jasný ne? Jen bych se ho narovinu zeptala proč to dělá a jestli mu ve vztahu něco chybí, co by se dalo změnit, aby jsme byli oba spokojeni.
@jajda32 píše:
oukej, tak opravuju větu na „když zjistím, že manžel píše ženě, se kterou tráví spoustu večerů (a mě přitom povídá jak je s kolegama), jak by ji oš. ukal, moje emoce budou skutečný, nemusím nic dělat demonstrativně“
OK a když se na tebe nějakej chlap usměje a ty víš, že ten úsměv je proto, že ti to dneska sluší.. tedy jinými slovy… mimoverbálně.. ošukal bych tě.. já vím.. taky bych tě chtěla ošukat… a nic víc jen kolem sebe dál projdete.. měl by t ěmanžel taky z akaždej takovej pohled pranýřovat???
@jdukolem píše:jaká pravidla máš konkrétně na mysli?
Bude muset poslouchat na slovo, nikam nebude chodit a nakonec si ještě bude libovat, že něco našla.
@Althya píše:
Uz se tady bojim cokoliv napsat, pac vse jako by se obratilo proti me. Ale tak treba, ze pokud chce, abych s nim zustala, tak z nej bude vzorny manzel - to znamena, ze na jinou zenu se muze tak max. podivat, zadne flirty, proste nic, na akce budeme chodit zasadne spolu a kdyz nesezeneme hlidani, tak smula(aspon do doby, nez mu nebudu schopna verit), o vsem se budeme bavit, zlepsi se komunikace, samozrejme i veci z me strany, ktere jsem delala spatne. No a pokud s tim nebude souhlasit, tak je to pro me konecna
takže bude muset skákat, jak ty budeš pískat, no to si za chvíli najde milenku tuplem.
@ivulk píše: Úplně upřímě: být na tvém místě nejvíc by mě zajímalo, proč jsem mu tak u… že si tu konverzaci ani nesmaže a ještě nechá otevřenej fb, nebo jinak nezabezpečenej…
Asi proto, ze ho vubec nenapadlo, ze tam neco inkriminovaneho ma. Psali si od zari do prosince, pritom podezrele vety probihaly pouze ve dvou mesicich…nejspis to davno vytesnil z pameti a jak uz jsem psala, telefon si vubec nehlida, naopak mi ho da, kdyz neco potrebuju, takze pokud neco probehlo, je to davno pase…A kdyz se nad tim zamyslim, nevsimla jsem si nikdy, ze by manzel prede mnou neco skryval, to ja, kdyz jsem na emiminu a muz jde kolem, tak to rychle zaviram, at se mi nesmeje ![]()
OK a když se na tebe nějakej chlap usměje a ty víš, že ten úsměv je proto, že ti to dneska sluší.. tedy jinými slovy… mimoverbálně.. ošukal bych tě.. já vím.. taky bych tě chtěla ošukat… a nic víc jen kolem sebe dál projdete.. měl by t ěmanžel taky z akaždej takovej pohled pranýřovat???
teda jestli všichni chlapi co po mě koukaj nebo se usmějou si myslí tohle, tak potěš
Já to tak nemám že hned myslím na sex když kolem jde pěknej chlap.
ale v daném případě nic takového zjištěno není, a emoce jsou připravovány jako nátlak k
- přiznání
- vyděšení (něco jako proč policajti často strkají obviněné do vazby),
- jednání podle představ zakladatelky (ačkoliv se pravděpodobně vůbec nic nekalého nestalo)
to souhlasím