Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@gina76 píše:
@pohledzdruhestrany tak sebevraždu asi ne,ale kufr zabalit kidně..no ale kdo se chce omlouvat a na sobě pracovat, tak proč ne
každý tu předává sve rady a zkušenosti…nekteří se omlouvají a nekteří baléí kufry
tak ono to celé má jen dvě varianty, buď si ona myslí, že přítel je TEN PRAVÝ a je mezi nima opravdu nějaké hluboké pouto, potom ani případný úlet by na tom snad neměl tolik měnit, nehledě k tomu, že sama přiznává, že přítele fest dusila a prudila, čím si teď pomůže, že bude vyšetřovat, pravdu se nikdy stejně nedoví, jen bude v sobě zacyklovat žárlivý emoce, navíc každý vyčítavý a žárlivý kecy jen snižujou přitažlivost dotyčného, tedy proč dělat něco kontraproduktivního
anebo mezi nima nic „opravdovýho“ není, přítel je nevěrnej floutek, tak potom bude nevěrnej floutek pořád a pak tuplem netuším, čemu pomůže policejní vyšetřování a demnostrace
@pohledzdruhestrany píše:
Máš pravdu, to chce něco údernějšího, aby se potil a blekotal strachy. Co mu dát něco do pití a během spánku ho přivázat, halogenka do očí je samozřejmě základ. Garantuju, že si bude do konce života vyčítat, že se na tu servírku jen usmál. A doživotní věrnost tím bude zaručena.
Jsi pitomec.
Já osobně jsem neměla na mysli nějaké údernější řešení, já osobně bych mu neříkala vůbec nic…To, co vymyslela zakladatelka, je dobré leda tak na falešné ukolébání, ale není to rozhodně námět k opravdové diskusi o vztahu nebo k dozvědění se pravdy.
Já bych neříkala nic a spíše sledovala cvrkot, zbystřila bych pouze v případě nadměrného zájmu chlapa o onu dámu (resp. „vinárnu“)
@pohledzdruhestrany Vyšetřování je samozřejmě k ničemu.
Ale dopředu mu nahlásit stylem " je to hrozné, jestli jsi zahnul, ale neboj, všechno odpustím, jen mi to musíš podrobně popsat" mi taky přijde trochu mimo.
@káťa píše:
Jsi pitomec.Já osobně jsem neměla na mysli nějaké údernější řešení, já osobně bych mu neříkala vůbec nic…To, co vymyslela zakladatelka, je dobré leda tak na falešné ukolébání, ale není to rozhodně námět k opravdové diskusi o vztahu nebo k dozvědění se pravdy.
Já bych neříkala nic a spíše sledovala cvrkot, zbystřila bych pouze v případě nadměrného zájmu chlapa o onu dámu (resp. „vinárnu“)
ale drahá dámo, proč hned tak agresivně, nesmíte se tolik vciťovat
ale dlemého ani toto nejsou dobré rady,..k čemu je zde „pravda“, respektive co je vlastně pravda ve vztahu, kde dva dělají vůči sobě navzájem chyby.. a sledování cvrkotu?? to bude pořád sledovat až se zblázní… nenopostačovalo by být milá, sebevědomá a rozumná?
@pohledzdruhestrany tak prudit a vysetřovat nemá cenu v tom jsem za jedno, ale za kufrem si stojím
chce to trošku akce do vztahu víš…a když se na to podíváš demonstrace vždy pomohly pročistit vzduch at už ty politické, nebo ty vztahové ![]()
@Althya píše:
Nechci tady uplne slovo od slova vypisovat, co mu reknu, ale asi neco ve smyslu, ze je tu jedna vec, ktera me velmi trapila, ze jsem to zjistila prakticky hned po jeho odjezdu (at ma pak predstavu, jak mi asi muselo byt celou dobu). urcite se omluvim za to smejdeni na jeho FB, ale ze jsem to udelala z tech a tech duvodu a pak mu dam precist tu konverzaci a at se k tomu vyjadri. Ai reknu, ze jsem ochotna odpustit, at uz bylo s tou holkou cokoliv (jen mi to bude muset rict, nestojim o nejake dalsi pochyby a nejistotu), pokud doslo k nevere, tak co ho k tomu vedlo, co mu vadi na me a tak, ze jsem chotna na sobe zapracovat, ale on bude muset slibit, ze neco takoveho uz nikdy neudela a bude muset zacit delat vse proto, abych mu mohla zase verit. Pak asi v dalsich dnech budu chtit sepsat na papir nejake zakladni body, co ano a co ne, proste vzajemna dohoda.
no já to nevím no.. přijde mi to - promiň jako nesmysl - co čekáš, že ti asi tak řekne? ![]()
Pokud už bych nevydržela nic neříkat, omezila bych se na pouhé konstatování faktu že to VÍM, ale nehodlám to ani rozebírat ani řešit - pokud mi k tomu teda sám něco sdělit nechce, ale nestál bych o to…k čemu poslouchat výmluvy…
a že napříště, pokud zjistím, něco podobného, udělám to a to… př. „rozbiju jim oběma ciferník“, sbalím mu kufr at tedy jde, sbalím si kufr a odejdu a to bych napříště i dodržela… hotovo konec akce…
@káťa Tak schvalne napis ty vety, ktere mi manzel asi rekne…
Jsem v takove situaci poprve v zivote, takze to, co jsem zde naznacila, mi prijde lepsi, nez na nej hystericky jecet, co mi to provedl a hazet jeho veci z okna…Manzel bude absolutne nepripraven, takze pochybuju, ze se zmuze v tom soku na nejakou smysluplnou lez. Jo a taky muzu si vsechno pak overit
@pohledzdruhestrany píše:
ale drahá dámo, proč hned tak agresivně, nesmíte se tolik vciťovatale dlemého ani toto nejsou dobré rady,..k čemu je zde „pravda“, respektive co je vlastně pravda ve vztahu, kde dva dělají vůči sobě navzájem chyby.. a sledování cvrkotu?? to bude pořád sledovat až se zblázní… nenopostačovalo by být milá, sebevědomá a rozumná?
omlouvám se za toho pitomce
myslím, že postačovalo - myslela jsem to tak, že v případě většího zájmu o vinárnu/onu dámu, bych začala situaci řešit…v případě fungujícího vztahu bych mu nic neříkala - ne, že by si to nezasloužil, ale nemá to žádný význam…
@Althya píše:
@káťa Tak schvalne napis ty vety, ktere mi manzel asi rekne…Jsem v takove situaci poprve v zivote, takze to, co jsem zde naznacila, mi prijde lepsi, nez na nej hystericky jecet, co mi to provedl a hazet jeho veci z okna…Manzel bude absolutne nepripraven, takze pochybuju, ze se zmuze v tom soku na nejakou smysluplnou lez. Jo a taky muzu si vsechno pak overit
psala jsem ti už výše, že já bych nehysterčila, neřekla bych nic.
@jdukolem píše:
no já to nevím no.. přijde mi to - promiň jako nesmysl - co čekáš, že ti asi tak řekne?
Pokud už bych nevydržela nic neříkat, omezila bych se na pouhé konstatování faktu že to VÍM, ale nehodlám to ani rozebírat ani řešit - pokud mi k tomu teda sám něco sdělit nechce, ale nestál bych o to…k čemu poslouchat výmluvy…
a že napříště, pokud zjistím, něco podobného, udělám to a to… př. „rozbiju jim oběma ciferník“, sbalím mu kufr at tedy jde, sbalím si kufr a odejdu a to bych napříště i dodržela… hotovo konec akce…
Nic takoveho, na to nemam povahu, bude mi muset vse vysvetlit, co za tim bylo, k cemu doslo, proste vse a co mi nebude sedet, to si overim.Pro me to neni nejaka malickost nebo nepodstatna vec, protoze co podle tebe vim z te konverzace - nevim, jestli k necemu doslo, to tam fakt neni ani mezi radky
@Althya píše:
@káťa Tak schvalne napis ty vety, ktere mi manzel asi rekne…Jsem v takove situaci poprve v zivote, takze to, co jsem zde naznacila, mi prijde lepsi, nez na nej hystericky jecet, co mi to provedl a hazet jeho veci z okna…Manzel bude absolutne nepripraven, takze pochybuju, ze se zmuze v tom soku na nejakou smysluplnou lez. Jo a taky muzu si vsechno pak overit
No právě, že nemáš ječet
Měla bys mu klidně oznámit, že to víš a jak ti to chce vysvětlit. A nechat jeho ať se v tom vymáchá a pak bych mu oznámila, něco ve stylu toho jak psal
@jdukolem že teda ok, že už se k tomu nebudete vracet (po tom co ti to nějak vysvětlí) a že když to ještě jednou zjistíš, tak mu sbalíš kufry a končíte.
@pepřenka píše:
@pohledzdruhestrany Vyšetřování je samozřejmě k ničemu.Ale dopředu mu nahlásit stylem " je to hrozné, jestli jsi zahnul, ale neboj, všechno odpustím, jen mi to musíš podrobně popsat" mi taky přijde trochu mimo.
no mám - li popsat, co by na mě zapůsobilo, kdyby se bývalo něco stalo a přítelkyně by mi na to přišla… kdyby mi sdělila v maximální možné míře bez emocí, že o tom ví a víc by to neřešila, styděl bych se a ocenil způsob řešení, vztekem a demonstrativními emocemi by rozhodně víc nedosáhla, maximálně, že bych to s chutí udělal znovu a k tomu si vytvořil vnitřní příběh, že se s ní vlastně vydržet nedá a proto se to stalo
@káťa píše:
omlouvám se za toho pitomcemyslím, že postačovalo - myslela jsem to tak, že v případě většího zájmu o vinárnu/onu dámu, bych začala situaci řešit…v případě fungujícího vztahu bych mu nic neříkala - ne, že by si to nezasloužil, ale nemá to žádný význam…
Samozřejmě řekne, že je to jen kamarádka, že sis to jen špatně vysvětlila, dělal si z ní blázny, vůbec to tak nemyslel, chce jen vás…cokoli, aby se vyhnul řešení nepříjemného problému…a to ať už je pravda jakákoli!!!
Znám to velmi dobře ze svého okolí a i sama z vlastní zkušenosti, na té podvádějící straně (a to jsem to předtím taky odsuzovala). I když jsem exmanželovi byla nevěrná a on mě konfrontoval s tím málem, co zjistil, nepřiznala bych se a taky se to snažila hodit do autu, zlehčit, a to i když už jsem věděla, že s ním do budoucna nebudu. NIKDO nechce čelit nepříjemným situacím, které podvedený partner stopro připraví.
Opakuji, ze styl „drzet hubu a krok“ neni nic pro me. V zivote jsem si nenechala nic libit a od manzela nic podobneho tolerovat nebudu, kdyz uz jsem na tu konverzaci prisla a vim na jisto, ze mi lhal, kdyz tvrdil, ze chodi na pivko po odpoledni s kolegy z prace a misto toho chodil za ni. Nechapu, jak nekdo muze tvrdit, ze by to presel, byl zticha, jen manzela vice sledoval
@gina76 píše:
@pohledzdruhestrany tak prudit a vysetřovat nemá cenu v tom jsem za jedno, ale za kufrem si stojímchce to trošku akce do vztahu víš…a když se na to podíváš demonstrace vždy pomohly pročistit vzduch at už ty politické, nebo ty vztahové
demonstrace, myslím si, do dospělého vztahu nepatří, když už něco udělám, řeknu, musím si za tím stát.. demonstračky jsou tak pro teenagery ne pro dospěláky - můj názor